Home Gezin Zoekboek peuter – 11 leuke zoek en kijk boeken voor kinderen van 3 en 4 jaar

Zoekboek peuter – 11 leuke zoek en kijk boeken voor kinderen van 3 en 4 jaar

Door Ferdi
Peuter zoekboek voor 3 en 4 jaar

Vandaag 10 leuke zoekboeken voor peuters. Tijdens de peuterfase rond de 3, 4 jaar vinden kinderen het geweldig om plaatjes te kijken en dingen te ontdekken. Een zoekboek sluit daar naadloos op aan, doordat ze goed naar de details van elk plaatje moeten kijken. Natuurlijk moet het zoekboek niet te moeilijk zijn dus geen waar is wally of iets dergelijks want daar zijn ze gauw op uitgezocht. Er zijn ontzettend veel leuke zoekboeken te koop waarin vaak de meest bizarre figuren gevonden moeten worden. Maar er zijn ook zoekboeken van bekende figuren zoals Bumba en Kabouter Plop.

1. Bumba – Mijn groot zoekboek

bumba-bumba-boek-mijn-groot-zoekboek

De meeste kinderen zijn wel gek op bumba (vraag me niet waarom ik vind het verschrikkelijk) Deze vrolijke clown haalt de meest bizarre trucs uit. Het boek heeft een redelijk groot formaat van 36 x 28,5 cm. Alle bekende vriendjes van Bumba komen voorbij zoals Bumbalu, Babaki de hond, Guido de pinguïn. Bekijk het inkijkexemplaar.

2. Mijn allereerste zoekboek

Mijn allereerste zoekboek

Dit eerste zoekboek bevat veel herkenbare omgevingen. Zo moet je op zoek in de slaapkamer, op de markt, in de keuken. En zal je kindje op zoek moeten naar alledaagse dingen zoals pantoffels, speelgoed, fruit en nog veel meer. Echt een leuk zoekboek voor kinderen van 2 jaar. De plaatjes zijn duidelijk en niet al te moeilijk te vinden. Bekijk het inkijkexemplaar.

3. Voertuigen zoekboek

voertuigen zoekboek

Voor de echte jongetjes is er dit stoere zoekboek met allerlei voertuigen. Anders dan de titel doet vermoeden ga je niet op zoek naar de voertuigen zelf, maar juist naar de spullen eromheen zoals banden, stoplichten en verkeersborden. Bekijk het inkijkexemplaar.

Lees ook: de leukste voorleesboekjes voor meisjes van 4 en 5 jaar

4. Mijn superleuke zoekboek

Mijn superleuke zoekboek

Voor dit boek geldt een adviesleeftijd van 4 jaar. Het is dus wel aan de pittige kant. Aan de andere kant hebben je kinderen later ook nog wat aan dit zoekboek. Dit boek staat vol met grappige dingen zoals een ijsbeer op een scooter en laten kinderen een spook schrikken. Kortom genoeg te beleven in dit leuke zoekboek.

5. Dieren kijk en zoekboek

Dieren kijk en zoek boek

Dit zoekboek is eigenlijk niet een echt zoekboek met voorbeeld plaatjes die je moet zoeken in het grote geheel. Het is een verhalenboek waarbij de nieuwsgierigheid van het kind wordt gewekt. Zoals de tekst wat komt daar in het water naar boven. Op deze manier moeten kinderen luisteren naar het verhaal en opzoek gaan naar het antwoord in het boek. Leuk is dat de bladzijde zijn ingedeeld in verschillende thema’s Afrika, hoge noorden of de boerderij. Als extra is er een zoektocht naar de papegaai! Naast het standaard verhaal zijn er ook eigen verhalen bij te verzinnen waardoor je dit boek vaak kunt gebruiken. Bekijk het inkijkexemplaar.

6. Waar is de blauwe auto?

waar is de blauwe auto zoekboek

In dit leuke zoekboek gaat je peuter op zoek naar je raad het al de blauwe auto. Op elke bladzijde gebeurd weer iets nieuws zo moet de brandweer uitrukken voor een kat in de boom. Is er een ongeluk geweest op de snelweg en is de politie onderweg. Er valt in dit boek van alles te zien en te beleven.

Lees ook: 6x boek met knuffer of handpop voor baby, peuter en kleuters 

7. Plop – Het grote zoekboek voor kleine kabouters

plop het grote zoekboek voor kleine kabouters

Welke kind van 2 houd niet van plop met zijn gekke kabouters muts. Het boek is lekker groot en afneembaar met een doekje altijd handig. Kun jij alles vinden in het bos?

8. Mijn reuze zoekboek in de stad

reuze zoekboek in de stad

Een geweldig mooi zoekboek met als thema de stad. Op elke dubbele bladzijde krijg je een mooie dwarsdoorsnede te zien van een gebouw zoals een ziekenhuis, flatgebouw en bibliotheek. Een leuk boek waarbij je een mooi verhaal kunt vertellen over wat er allemaal in zo’n gebouw gebeurd. Onderaan worden alle figuren aangegeven die gezocht moeten worden. Ook zijn er een aantal figuren die op elke pagina weer gezocht moeten worden alla waar is wally.

9. Mijn grote dino zoek en kijk boek

grote dino zoek en kijk boek

Jouw ventje ook zo weg van dinosaurussen? Dan is dit boek voor hem gemaakt. Je gaat met dit boek een reis door de tijd maken, zo kom je langs het Jura, krijt en eindigt in het heden. Leuk is dat bij elke dinosaurus ook de naam vermeld staat zo steken ze er ook nog wat van op. Dit boek is geschikt bevonden voor kinderen vanaf 4 jaar.

10. Diego kijk en zoekboek

Diego zoekboek

Help diego om allerlei dieren en voorwerpen te zoeken in verschillende omgevingen. Zo ga je van de zee naar de bergen en naar de woestijn en de zuidpool. Achterin staan nog een aantal extra opdrachten waarmee dit boek nog iets dieper gaat en ze er echt iets van opsteken.

11. Dieren zoekboek

dieren zoekboekje

Tenslotte een leuk dieren zoekboek met leuke geïllustreerde platen. Elke pagina heeft uitklapbladen waardoor de zoekbladen lekker groot worden. Op de vouwbladen staat uitgelegd wat er gezocht moet worden. Vaak zijn het hilarische figuren zoals een walrus met een paraplu of kaartspelende toekans. Kortom een boek vol zoek plezier. Bekijk het inkijkexemplaar.

Misschien ook interessant

Welk zoekboek lezen jullie thuis?

Ook interessant

Laat een reactie achter