Home Cadeaus Cadeaus en speelgoed voor jongen van 4 jaar

Cadeaus en speelgoed voor jongen van 4 jaar

Door Ferdi
Cadeau jongen 4 jaar

Opzoek naar een leuk speelgoed cadeau voor een jongen van 4 jaar? Ik heb het leukste speelgoed en de beste verjaardagscadeaus voor kleuters verzameld. Naast een leuk autootje is er ontzettend veel speelgoed te koop in de diverse online speelgoed winkels. 4 jarige jongens houden zich vooral bezig met het in elkaar prutsen van allerlei bouw speelgoed. Maar naast bouwen is er nog veel meer educatief speelgoed te krijgen waarmee ze uit de voeten kunnen check mijn speelgoed lijst hieronder.

Bouw en constructiespeelgoed voor jongens

Duplo

Uiteraard is er het wel bekende Duplo waar je oneindig veel verschillende bouw sets van hebt. Erg leuk is de duplo trein waar ze ook heel leuk mee kunnen spelen. Maar voor jongens van 4 jaar zijn er tal van andere bouw sets te krijgen.

duplo bouwplaat

Zonder bouwplaat kun je natuurlijk niets bouwen! Met deze mooie groene bouwplaat van 24×24 knoppen kun je mooie bouwwerkjes maken.

Lego duplo bouwstenen

Om goed te kunnen bouwen heb je natuurlijk genoeg stenen nodig. Er zitten maar liefst 80 bouwstenen in dit pakket in allerlei verschillende vormen. Maar er zitten ook speciale blokjes met opdruk bij zoals een propellor. Daarnaast zitten er basis bouw voorbeelden bij voor een helikopter, vis of een bloem. Erg leuk starters pakket.

Kapla

Kapla zijn houten staafjes die je op 100 verschillende manieren kunt gebruiken om er een bouwwerk mee te maken. Zo zijn er voorbeelden van de Eiffel toren gebouwd van deze steentjes of een robot, paard of wat dan ook je kunt het zo gek niet bedenken. Maar zorg ervoor dat het niet omvalt want dan kun je overnieuw beginnen.

kapla 200 stuks

Met deze blanke kapla blokken maak je de mooiste bouwwerken. Er zitten 31 voorbeelden bij die je kunt namaken.

Lego

Vanaf een jaar of 4 wordt duplo ook leuk omdat de motoriek van jongetjes rond deze leeftijd verfijnd genoeg is om met de kleine blokjes om te gaan. Voor jongens van 4 jaar zijn de volgende bouw sets uitermate geschikt.

Lego city passagierstrein

Nog steeds 1 van de best verkochte lego sets de passagierstrein. Want wat is er nou leuke dan een houten treinbaan? Eén van lego die je helemaal zelf in elkaar kunt zetten. En die dankzij bluetooth met 10 verschillende snelheden over het spoor dendert!

lego city politie bureau

Uiteraard volgt het Politiebureau op de voet. Vang de boeven die uit de gevangenis zijn ontsnapt! Bij deze set zit naast een politie auto en motor ook een helikopter en een vluchtauto voor de dieven. Kortom urenlang speelplezier.

lego brandweerkazerne

Als derde populairste set voor jongens van 4 jaar is uiteraard de brandweer kazerne. Ook deze set zit boordevol extra’s. Brandweerkazerne met 2 garages en een bemanningsverblijf, bestaand uit 3 modulaire segmenten met 9 combinatiemogelijkheden.

Clics

Clics is een nieuwe manier van constructie speelgoed, ideaal voor kinderen die nog niet heel creatief zijn. Het is net even anders dan duplo of lego en biedt weer op een andere manier de mogelijkheid om allerlei creatieve dingen te maken.

clics 9 in 1 emmer

Erg leuk is deze 9 in 1 emmer van Clics. Dit pakket bestaat uit een emmer met 148 Clics en 27 accessoires. Je krijgt er ook meteen de plannen voor eenvoudige bouwwerkjes bovenop. Wat ga jij bouwen?

clics machines

Clics Builders Squad is in actie! Klaar om het bouwterrein op te ruimen. We hebben een extra kraanwagen nodig! Nu! Hulp is onderweg. 91 Clics, 32 accessoires, stickers en bouwplannen voor 5 modellen geven je urenlang bouwplezier met de Clics Builders Squad!

Magformers

Met Magformers kun je weer net iets creatievere bouwwerken maken dan met de Clics. Dit omdat er bij de Magformers een aantal andere structuren bij zitten zoals driehoeken waardoor je mooie driedimensionaal kunt bouwen.

Magformers auto's

Deze Magformers set bevat grote Wow kaarten met eenvoudige geïllustreerde instructies om te helpen bij het opbouwen van 20 mini auto’s. Ook bevat deze set verschillende patronen die het makkelijker maken de figuren op de goede manier neer te leggen.

abstracte magformers set

Deze Magformers set kenmerkt zich door de abstracte bouwsels die je ermee kunt maken. Geen bekende vormen zoals auto’s en gebouwen maar onherkenbare vormen om het brein van je 4 jarige te prikkelen.

Knikkerbanen

Niets zo magisch als een knikkerbaan waarbij de balletjes van hot naar her vliegen in allerlei wilde loopings, draaikolken en slaloms. Het bouwen van de baan is al net zo leuk als de balletjes erdoorheen gooien.

knikkerbaan met looping

Met behulp van verschillende onderdelen zoals trechters, bochten en verloopstukken, kan uw kind eenvoudig nieuwe banen maken. De baan is geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder. Deze knikkerbaan bevat 112 onderdelen.

Fiets

Het verschilt per kind maar rond de 4 jaar leert een jongen wel fietsen. Dus waarom geen stoere nieuwe fiets als verjaardagscadeau? Rond deze leeftijd koop je het best een 12 inch fietsje waarbij ze eenvoudig bij de grond kunnen, dit om het leer proces te versnellen. Ook handig is om ze eerst op een loopfiets te laten oefenen zo hebben ze het evenwicht alvast overwonnen.

TipToi

Erg leerzaam is het speelgoed van Tiptoi, met deze wonderlijke pen ontdekken kinderen van alles over uit een lopende onderwerpen. Met de Tiptoi pen raak je speciale plekken in het boek aan waarbij er uit de pen dan vertelt wordt wat het is. Zo zijn er boeken voor het leren van letters, cijfers, de boerderij en nog veel meer.

Tiptoi getallenrobot

Is jouw zoon ook weg van getallen of juist niet? Hoe dan ook zal hij de getallenrobot geweldig vinden. De robot kent 4 verschillende niveaus waardoor het voor elk kind uitdagend kan zijn. Of het nu leren tellen is of zijn eerste sommetjes maken met de getallenrobot is het altijd leuk.

Houten treinbaan

Super leuk om te bouwen en nog leuker om mee te spelen. Een houten treinbaan is niet alleen leuk ook nog erg duurzaam en slijtvast. Je kunt de baan elke keer anders maken.

luxe houten treinbaan voor jongens

Met deze uitgebreide houten treinset beleef jij gegarandeerd urenlang speelplezier. Deze Bandits & Angels set bestaat uit maar liefst 100 onderdelen. Je kunt hierdoor eindeloos variëren met jouw houten treinspoor. Komt compleet met grondplaat, wagons, twee locomotieven een spoorwegovergang, hijskraan en draaiplateau. Al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Kleien

Meestal vinden jongens van 4 jaar het niet geweldig om te knutselen en kleien, maar mocht je zoon er wel van houden dan zijn er genoeg leuke klei sets waarmee je uit de voeten kunt.

Kleien tandarts

Iedere kleuter herkend de tandarts wel die rare meneer of mevrouw die met allerlei attributen in je mond gaat kijken of je wel goed gepoetst hebt. Hoe leuk is het als je zelf even voor tandarts kunt spelen met deze klei set en daadwerkelijk een gaatje vind (die je er zelf in kunt boren)

Spaarpot

Vanaf een jaar of 4 is het leuk om je kind het concept van geld bij te brengen. Is je geld op dan kun je ook niets meer kopen een wijze les waar je mijn inziens niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Om dit leer proces te ondersteunen is een leuke spaarpot natuurlijk van belang. Ik heb een aantal grappige voor je verzameld.

Panda spaarpot

Als je altijd al een leuke spaarpot wilde hebben voor je kinderen dan is deze Panda money bank de ideale spaarpot voor jou. Leg je spaargeld op het boordje en de panda haalt het met zijn poot naar binnen en bewaart het voor je.Hij is er ook in de vorm van een schattig poesje.

Spaarpot kluis met code

Wie wil er nou niet zo’n stoere kluis op zijn kamer waar alleen jij de toegangscode van weet! Hij is 14×14 cm en is ook verkrijgbaar in het blauw.

Playmobil

Is jouw zoon van 4 ook gek op rollenspellen? Vind je een barbie huis net iets te ver gaan koop dan wat playmobile voor hem. Hiermee kan hij leuk rollenspellen spelen en er zijn ontzettend veel leuke uitbreiding sets te koop.

playmobil vakantie camper

De PLAYMOBIL Grote familie-camper is uitgerust met de allernieuwste snufjes in de keuken, minibad/WC en slaapplaatsen voor het hele gezin. Het dak is afneembaar en er is genoeg opbergruimte voorzien voor het kampeermeubilair en tal van toebehoren.

playmobil ziekenhuis

In het playmobil kinderziekenhuis is altijd iets te beleven. Op de kraamafdeling wordt een nieuw kindje geboren en in de operatiekamer wordt iemand geopereerd.

Spelletjes vanaf 4 jaar

Vanaf 4 jaar wordt het spelen van spelletjes echt leuk. De meeste kinderen van deze leeftijd kunnen nog niet echt goed tegen hun verlies maar oefening baart kunst! Van de grote titels van het moment worden ook vaak junior edities gemaakt die je vanaf 4 jarige leeftijd kunt gaan proberen. Hieronder een selectie.

Monopoly Junior is voor kids! Je leert op de leukste manier geld verdienen en winnen. Met dit snelle, spannende en gemakkelijk te leren spel voor spelers vanaf 5 jaar oud, laat je je kinderen kennismaken met een leven lang Monopoly speelplezier.

Rummikub classic

Het bekende spel Rummikub! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Buitenspeelgoed

In de zomer is er natuurlijk niets leuker dan lekker buitenspelen. Maar wat vinden jongetjes nu echt leuk buitenspeelgoed?

Aquaplay waterbaan buitenspeelgoed

Waterbanen zijn geweldig buitenspeelgoed lekker in de weer met water in de tuin lekker verkoelend. Deze Aquaplay waterbaan heeft naast een waterbaan ook een hijskraan, bootje, sluis, 2 bruggen en een draai mechanisme voor het creëren van een stroming.

Nerf blaster pistool

Maak de buurt onveilig met dit automatische Nerf Blaster. Deze schiet maar liefst 27 meter ver en vuurt onafgebroken 18 elite darts weg!

Opblaasbare krokodil

Heerlijk alle meisjes in het zwembad de stuipen op het lijf jagen met deze grote opblaasbare krokodil van 168 cm.

Little Tikes Piraten zand/water tafel

Een mooie kunststof zand en water tafel van little tikes is ideaal voor in de tuin. Er zitten twee karakters bij en een waterspuitendehaai! Door aan het rad te draaien ontstaat er een stroming en kun je water schieten met de kanonnen.

Legpuzzels

Ook puzzelen vinden jongens van 4 heerlijk om te doen. Kijk goed wat je kind al kan en daag hem uit om een puzzel te maken met meer stukjes dan daarvoor.

Kikker 4 in 1 puzzel

Een leuke puzzel van Kikker en zijn vriendjes. Het zijn 4 puzzels van 4, 6, 9 en 16 stukjes. Hiermee kunnen kinderen van 4 jaar dus goed mee leren puzzelen.

Paw patrol puzzels

Voor de wat gevorderde puzzellaars is er deze mooie puzzel van Paw Patrol. Ook hierin zitten 4 verschillende puzzels  12, 16, 20 en 24 stukjes.

Speelzand

Is het winter en te koud om lekker in de zandbak te spelen? Geen nood er is tegenwoordig speelzand dat je gewoon binnen kunt gebruiken. Tevens is het nog veel leuker ook omdat het een beetje kleeft waardoor je er de meest mooie vormen mee kunt maken.

Super sand brick city

Erg leuk is speelzand waarmee je de leukste figuren van zand maakt. Het fijne is dat je geen zandbak nodig hebt maar het gewoon aan tafel kunt doen. Met Super Sand Brick City bouw je eerst een mooie muur met de bijgeleverde pers. Daarna kun je de muur omver kegelen met de sloopkogel!

Magic Tracks

De lichtgevende racebaan Magic Tracks is echt super cool. Doe de lampen uit en wordt gepresenteerd op een ware lichtshow terwijl jouw bolide over de baan heen scheurt. Het leuke is dat je elk stukje racebaan los kunt halen om een extra bocht aan te leggen. De autootjes zijn zelfs sterk genoeg om bijvoorbeeld de bank op te rijden.

Magic tracks speelgoed voor jongens

Dit is de basis Magic Tracks baan van 3,5 meter lang die je in allerlei verschillende vormen kunt bouwen. Laat hem de bank op rijden of verzin een te gekke baan. De mogelijkheden zijn eindeloos. De baan zelf geeft licht in het donker en de LED lampjes in de auto geven een magisch effect in het donker.

Hebben jullie nog leuke cadeau tips voor 4 jarige jongens? Vul mijn lijst vooral aan door een bericht hieronder!

Nog meer cadeau inspiratie nodig: Lees onze gerelateerde artikelen:

Leukste cadeaus en speelgoed voor meisjes van 4 jaar

Leukste cadeaus en speelgoed voor meisjes van 6 jaar

Verjaardagscadeaus voor 5 jarige

Leuke speelgoed voor 1 jarige

Ook interessant

Laat een reactie achter