Hangmat of hangstoel + Winactie

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker bij het tuincentrum zo’n heerlijke luie hangmat. En met de temperaturen van afgelopen zomer misstaat zo’n hangmat of hangstoel niet in je Nederlandse tuintje. Vandaag mag ik een Tropilex hangmat of hangstoel met ophangmechanisme voor noppes weggeven.

Waarom een hangmat?


Iedereen die wel eens in een hangmat of bijvoorbeeld een schommelbankje heeft gelegen weet dat je er heerlijk in weg kunt dommelen. Het wiegende gevoel doet ons denken aan een veilig zorgeloos moment. Na een drukke dag is er niets lekkerder dan even helemaal niets.

Welk type hangmat?

twee persoons hangmat
Het beeld van een hangmat kennen de meeste mensen wel zo tussen twee van die palmbomen op een mooi wit strand. Maar je kunt ze ook gewoon in je eigen achtertuin kwijt. Er zijn tegenwoordig allerlei ophang mechanismen en standaarden te koop waarmee je ze een mooi plekje in je tuin kunt geven. Naast eenpersoons hangmatten heb je ze ook voor 2 personen ideaal voor een romantische nazomer avond. Of wat dacht je van een familie hangmat voor het hele gezin? Bekijk alle hangmat soorten bij Hangmatgigant.nl

Hangstoel

hangstoel
Naast de standaard hangmatten die je tussen twee punten vast knoopt zie je ook steeds vaker een hangstoel. Zo zijn er stoffen varianten die je maar op 1 punt aan het plafond hoeft te bevestigen en nemen wat minder ruimte in beslag. Deze kun je uitbreiden met bijvoorbeeld een voetensteun voor nog meer comfort. Daarnaast zijn er ook grotere hangstoelen van hout die je bijvoorbeeld buiten aan een boom kunt knopen of in een standaard kunt plaatsen.

Waarom niet binnen?

* Bron Pinterest, kindredvintageco.com
Tegenwoordig zie je vooral hangstoelen ook vaak binnen opgehangen worden. Ideaal voor op een babykamer waar mamma of pappa s’avonds laat nog een voeding moet geven. Heerlijk comfortabel heen en weer wiegen tijdens de voeding in zo’n hangstoel geeft ook de baby een fijn gevoel. Met het juiste nachtlampje creëer je zo een mooie sfeer. Mocht je genoeg ruimte hebben dan kun je er zelfs voor kiezen een hangmat binnenshuis op te hangen

Stoffen

hangmat vis structuur
Op het strand vind je vaak van die hangmatten gemaakt van een soort visnetten. Deze liggen eigenlijk niet echt lekker als je er wat langer in ligt. Tegenwoordig zijn de meeste hangmatten gemaakt van katoen dat veel comfortabeler ligt dan wat touwen in je rug. Ook geven deze hangmatten wat meer mee zodat ze zich extra goed naar je lichaam vormen.

Meedoen met de winactie

Deze winactie is voorbij! Hij is gewonnen door Jeanine!

 • Like de facebookpagina van Pappablogt
 • Laat een berichtje achter onder dit artikel met een geldig email adres zodat ik je kan benaderen.
 • Op zondag 7 oktober maken we de winnaar bekend op deze pagina.

Lachen

Tot slot nog een leuk filmpje van hoe je NIET in een hangmat moet gaan liggen!

* Dit bericht is tot stand gekomen middels een samenwerking.

8 gedachten over “Hangmat of hangstoel + Winactie”

 1. Dit lijkt mij zo gaaf, Samen met mijn zoontje van 8 maandjes in de hangstoel of hangmat. Samen relaxen samen ontspannen. Of als de kleine man op bed ligt even lekker ontspannen onder de sterren.

  Beantwoorden
 2. Wauw.. te gek!! Samen met mijn partner en kindjes ben ik hard op zoek naar een écht huisje i.p.v. een het super kleine appartement waar we wonen.
  We hopen daar dat snel mag lukken, een hangstoel staat al heel lang op het verlanglijstje. Zou natuurlijk ook echt te gek zijn voor ons nieuwe huisje dus we doen graag mee!! We gaan duimen! (En uiteraard volg ik je!)
  Fijne dag!

  Beantwoorden
 3. Grandioze actie dit! Inmiddels heb ik al bijna 3 jaar elke woensdag papadag. Fantastisch natuurlijk om je eigen mini mensjes zo van dichtbij en intensief mee te mogen maken en ja, intensief is het soms zeker. Ze hebben op papadag altijd de eerste hapjes voedsel al voor hun kiezen voordat uberhaupt de zon opgekomen is en na een dag kleien, knutselen, ravotten ben ik eind van de dag vaak helemaal afgedraaid… Wat fijn dat kids groter worden en hoe relaxt is het al ik in de uren dat de kids nu samen spelen, of naar school zijn, of lekker bezig zijn zelf kan chillen in m’n hangmat! Deze papa ziet het helemaal voor zich! #duimen #hangintheredaddy

  Beantwoorden
 4. Oh hoe heerlijk is dit zeg. Lekker samen luieren in de hangmat in het zonnetje. Of lekker een boek voorlezen in de hangmat. Ik zie het al helemaal voor me.

  Beantwoorden

Plaats een reactie