10x Iphone en Ipad spelletjes voor kind van 6 of 7 jaar

Met zo’n 100+ nieuwe spelletjes in de app store per dag is het lastig om echt leuke spelletjes voor een 6 jarige te vinden. Vanaf 6 of 7  jaar kunnen kinderen wel weer een nieuw scala aan games spelen omdat hun reactievermogen alweer een stuk beter is dan wanneer ze 4 of 5 zijn.

Lees ook: De leukste educatieve apps voor peuters en kleuters tot 4 jaar

Iphone en Ipad spelletjes voor kind van 6 of 7 jaar

1. Tom Gold Run

Als je al vaker apps voor je kind hebt gedownload dan ben je vast Tom en Angela de poezen tegen gekomen. Van deze karakters is er nu een nieuwe game genaamd Tom Gold Run. In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk goud oppikt terwijl je achter de goud dief aanzit. Veel rennen springen en vergeet niet te duiken!

itunes button3
2. Minecraft

Erg populair ook bij jonge kids is Minecraft het is een open wereld waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Er zijn veel verschillende varianten maar in de standaard versie gaat het om creativiteit. Zo kun je dingen bouwen of graven. Minecraft kost in de app store 6.99 waarmee je alles unlocked en die vervelende reclames weghaalt. Voor meisjes is er een speciale My Little Pony Mind Craft.

itunes button3

3. Letter School

Een mooie Nederlandse leerzame app is Letter School. Met deze app leert je kind spelenderwijs beter schrijven. Ze maken gebruik van verschillende spelletjes om hun schrijfvaardigheden te verbeteren. In de app komen zowel cijfers als letters voorbij en is elke vervolg opdracht ietsje moeilijker. Zeker rond de leeftijd van 6 en 7 jaar vinden kinderen het heel interessant om te leren schrijven, deze app speelt daar handig op in.

itunes button3

4. Lego Creator Island

Echt een aanrader! Met deze app bouwt je kind in no time een heel lego eiland bij elkaar. Je begint met bouwen op het hoofdeiland. Naarmate het spel vordert krijg je meer eilanden en gebouwen tot je beschikking. Je kunt nieuwe gebouwen bouwen als je er genoeg gele blokjes voor hebt. Het bouwen is vrij intuïtief door het slepen van de onderdelen naar de juiste plek op de bouwplaat.

itunes button3

5. Squla

Squla is een app die je kinderen allerlei schoolse vaardigheden leert door het kijken van filmpjes het spelen van spelletjes of het behalen van missies.

itunes button3

6. Angry Birds

Wie heeft het niet gespeelt het verslavende angry birds! Momenteel zijn er ontzettend veel versies beschikbaar in de app store. Toch is het niet alleen maar dom vogels weg schieten. Er komt ook een deel tactisch inzicht bij kijken. Hoe krijg ik die groene aliens het snelst kapot. En hoe gebruik ik de speciale krachten van ieder poppetje op de juiste manier.

itunes button3

7. Pokemon Go

Na de enorme hype hoor je nu niet heel veel meer over Pokemon Go, maar de game is onder kinderen nog immens populair. Dagelijks spelen nog miljoenen mensen dit spel. Ik ga er graag met mijn dochter op uit om op straat nieuwe pokemons te vangen.

itunes button3

8. Rayman Adventures

Rayman ken je misschien van vroeger. In deze game ga je op zoek naar magische eieren die zijn gestolen. Tijdens je zoektocht kom je de meest uiteenlopende omgevingen tegen. Elk level zit boordevol kleurrijke scènes. Tijdens je quest bevrijd je incrediballs die je daarna kunnen helpen. Zo kunnen ze waarschuwen voor aankomend gevaar of kunnen ze je beschermen. Rayman rent uit zichzelf jij bepaalt alleen de richting en wanneer hij springt.

itunes button3

9. Super Mario Run

Uiteraard mag Super mario niet ontbreken. In de gratis versie kun je een aantal levels spelen zo kun je even kijken of het spel in de smaak valt. Het spel is net als de traditionele mario spellen opgebouwd uit diverse levels waarbij in elk laatste level een eindbaas staat te wachten. Mario rent in de spel vanzelf aan jou de taak om alle obstakels te ontwijken. Handig vond ik wel dat je een “oneindig” leven kunt inzetten voor de moeilijke levels. Zo is het voor kinderen niet al te frustrerend en kunnen ze het zo lang proberen als ze willen.

itunes button3

10. Wonderputt

Houdt jouw kind ook zo van Midgetgolf? Nou dan is deze app helemaal geschikt. In dit spel is er 1 golfbaan maar wel een die continu verandert van vorm. Zo komen er aliens voorbij die koeien weg zappen, komen er meteoorregens langs en ontstaan er ineens ski pistes uit het niets. Het is een uitdagende game maar wel erg verslavend.

itunes button3

Plaats een reactie