Minder vaak ziek worden zowel ouders als kind – lees hoe ik dat deed

Zijn jij en je gezin ook vaker ziek sinds jullie kinderen hebben? De meeste mensen hebben 1 of 2 keer per jaar een milde griep waar je hooguit 2 dagen op bed ligt en dan weer door kunt. Dit was voor ons gezin ook altijd de standaard tot onze kleine meid naar school toe ging. pfff… Sinds dien waren wij minstens 4 keer per jaar ziek en ook echt goed ziek! Tot ik op een keer zo hondsberoerd was en het al de vierde keer binnen 1 jaar was dat ik er wat aan wilde doen…

Hoe ontstaat griep

Griep wordt veroorzaakt door het influenza virus dat door druppels in de lucht of via handcontact wordt verspreid. De methode die ik heb toegepast heeft alleen invloed bij het via handcontact overdragen van de griep. Kinderen worden sneller ziek omdat ze nu eenmaal wat onhygiënisch met elkaar omgaan.

Mijn verhaal

Sinds ik me kan herinneren ben ik gemiddeld 2 keer per jaar ziek dan lig ik ongeveer 1 a 2 dagen ziek op bed en voel me op dag 3 vaak weer beter en kan weer aan het werk. Sinds onze dochter naar school gaat zijn mijn vrouw en ik vaker ziek dan voorheen. De hygiëne is natuurlijk op school ver te zoeken. Het eerste jaar was onze dochter wel 5 keer ziek geweest waarbij ze soms wel een week niet naar school toe kon. Toen zijn we opzoek gegaan naar een oplossing. Dit vonden we in de vorm van Echinaforce junior tabletten, dit zijn homeopatische tabletjes waar je er 2 per dag van geven mag. En ik moet zeggen ze is echt minder vaak ziek, we gaven het eerst alleen als de R in de maand zat maar elke keer als we stopte werd ze ziek! Dus geven het nu gewoon het hele jaar door. Ze is hooguit 2 keer per jaar ziek waarbij ze misschien een dagje niet naar school kan. Wat ook weer gewoon gezond is want helemaal niet ziek worden is ook niet “gezond”!

De oplossing voor mij

Handen wassen…

Ja echt gewoon simpel voordat je iets van eten in je mond stopt even je handen wassen met wat zeep. Dit hoeft geen speciale zeep te zijn gewoon de huis tuin en keuken zeep van de AH is voldoende. Ga maar eens na wanneer heb jij voor het laatst je handen gewassen voor je uiteten ging? Die deurknop is waarschijnlijk al door heel wat handjes aangeraakt. Ja hoor ik je zeggen maar ik eet toch met mes en vork? Ja en dat stokbroodje vooraf dan? Of die patatjes?

Harde cijfers? Ik ben al 3 jaar lang niet ziek geweest wel een beetje verkouden maar meer niet!

Plaats een reactie