10 leuke educatieve apps voor peuters van 2, 3 en 4 jaar

Een peuter leert tegenwoordig eerder “swipen” dan een bladzijde omslaan, dus hebben veel ouders behoefte aan leuke educatieve apps zodat hun peuter er ook nog iets van opsteekt. Ik kwam erachter dat het nog knap lastig is om voor deze leeftijd leuke leerzame apps te vinden. Ik heb een Top 10 samengesteld van de leukste educatieve peuter apps die geschikt zijn voor kinderen van 2,3 en 4 jaar.

1. Rupsje nooit genoeg!

Een erg leuke nieuw app is van rupsje nooit genoeg van het beroemde verhaaltje! Hierin begin je als klein hongerig rupsje en dien jij hem als speler te voeden en vermaken. Pluk een appel of peer uit de boom of geef de plantjes water en geef je rups wat aardbeien te eten. Om je rups te vermaken kun je de rups met een bal laten spelen erg grappig hem achter de bal aan te zien hupsen. Daarnaast kun je hem door de verf halen en hem gebruiken als kwast.

app store download download android play store

2. Kenny HD

Een erg leuke app voor een peuter met verschillende mini spelletjes op 3 moeilijkheidsniveaus. Voor 2 jarige peuters is het leukste het doolhof spel, hierbij is het de bedoeling om Kenny over een pad te begeleiden zonder de randen te raken. Erg goed dus voor de hand oog coördinatie, verder stimuleert dit spel het “opnieuw” proberen net zolang totdat het lukt. Voor elk succesvol afgelegd niveau ontvang je een prijs waarmee je uiteindelijk een leuk vogelhuis met allerlei muziekjes vrijspeelt. Mocht het spel te moeilijk zijn zorg dan in ieder geval dat je het vogelhuis zelf even vrij speelt is hilarisch. Alle minigames leren uw peuter een bepaald inzicht te ontwikkelen echt een aanrader.

download android play store

3. Lego duplo – Dieren

Lego duplo heeft een aantal leuke apps die een verhalende game play hebben. In de apps wordt goed aangegeven wat er dient te gebeuren. Tevens zijn alle karakters ook verkrijgbaar als echte duplo exemplaren wat meer dan eens voor herkenning zorgt. In deze variant moeten er een aantal cadeautjes naar een beren vriend worden gebracht waarbij ze moeten rijden, zeilen, vissen om hun eindbestemming te behalen.

app store download download android play store

4. Dr. Panda Restaurant Azië

Een leuke app voor de culinaire peuters, waarbij ze diverse maaltijden op tafel moeten toveren. Zo moeten ze goed kijken wat er besteld wordt en in de keuken de juiste keuze maken uit 20  ingrediënten die je in de maaltijd kunt stoppen. In de keuken dien je de ingrediënten te snijden, hakken, koken en te bakken eventueel gebruik makend van de oven of keukenmachine. Bij het nuttigen van de maaltijd zie je of de klant het eten lekker vindt of wat er de volgende keer beter kan.

app store download download android play store

5. Toca Train

Is jouw peuter ook gek van treinen dan is dit een leuke app. Je bent de bestuurder van een trein en het is de bedoeling om passagiers of goederen van A naar B te brengen. Maar let op je moet wel op tijd op de rem drukken om passagiers op te halen anders rij je ze voorbij. Het is een 3D spel waarbij je meerdere views vanuit de locomotief hebt, in de cabine kun je gebruik maken van de stoom toeter altijd leuk! De landschappen hebben leuke kleurtjes en zelfs een tunnel!

app store download 

6. Kleuter doolhof

Peuters vinden het geweldig om doolhoven op te lossen, gewoon van A naar Beter (sorry kon het niet laten). Het educatieve aspect zit hem in het ruimtelijk inzicht wat ze krijgen door een route te plannen. Er zitten veel verschillende doolhoven in met allemaal hun eigen verhaaltje. Zo moet de  ambulance naar het ziekenhuis en wil kleine beer naar huis toe.

app store download download android play store

7. Spelletjes voor peuters

In deze puzzel app is het de bedoeling om een legpuzzel te maken waarna deze in een korte mini game veranderd zoals een auto, trein, ijswinkel, politieauto, vliegtuig etc. In de app zijn veel leuke geluidjes en animaties toegevoegd.

app store download 

8. Slaap Lekker!

Een leuke app om het slaapritueel mee uit te breiden. Tijdens de interactieve verhaaltjes komen allerlei dieren voorbij die ingestopt moeten worden. De illustraties zien er erg goed uit en spreken tot de verbeelding.

app store download download android play store

9. Match it up 3

In deze educatieve app leer je verbanden leggen tussen bepaalde voorwerpen. Zo krijg je een plaatje van een banaan te zien met een aantal dieren eromheen, aan jou de taak om de banaan aan de aap te geven. Eenvoudige app maar een hoge educatieve waarde.

app store download download android play store

10. Sound Touch

Een eenvoudige app waarbij je peuter wel direct leert welke geluiden horen bij maar liefst 250 dieren plaatjes. Naast dieren zitten er ook muziek instrumenten in. In deze app worden duidelijke foto’s of illustraties gebruikt.

app store download download android play store

Heb je zelf nog leuke peuter app suggesties laat ze achter via een reactie hieronder!

Lees ook: Peuter tablet top 3

Bekijk de leukste cadeaus voor peuters van 2 en 3 jaar.

Plaats een reactie