De ideale tuin voor kinderen

Ieder kind droomt ervan een tuin met allerlei speeltoestellen waar ze zich dagen lang kunnen vermaken. Helaas heeft niet elke ouder een paar hectare om vol te bouwen. Toch kun je met een kleine tuin toch vaak wat leuke toestellen neerzetten waar je je als ouder ook thuis voelt.

Welke speeltoestellen voor een kindertuin

Het hangt natuurlijk heel erg af van de hoeveelheid ruimte die je in je tuin hebt welke speeltoestellen je neer wilt/kunt zetten. Toch zijn er een aantal basis speeltoestellen die favoriet zijn zoals een trampoline, schommel, zandbak en een glijbaan. Daarnaast heb je bijvoorbeeld voor jongens doeltjes, klimstenen en een basket en speciaal voor meisjes bijvoorbeeld een speelhuisje. Daarnaast kun je nog denken aan bijvoorbeeld een picknick tafel voor kinderen.

Trampoline

trampoline

De laatste jaren is de trampoline een van de meest favoriete speeltoestellen geworden. Konden we vroeger alleen maar op de plaatselijke braderie op een springkussen springen. Tegenwoordig heeft een beetje kindertuin een mooie ingraaf trampoline of staat hij op poten. Lees mijn blog over de beste trampolines als je er 1 wilt aanschaffen.

Bekijk de top 10 trampolines bij Bol.com

Schommel

Schommel

Een schommel is ook niet weg te denken uit een kindertuin. Er zijn er heel wat op de markt persoonlijk vind ik een mooie stevige houten schommel toch het mooist tonen in mijn tuin. Maar er zijn ook zeker budget schommels te krijgen die ook veilig zijn en waar je kind net zoveel plezier aan beleeft. Naast dat je kind er lekker mee kan spelen heb je tegenwoordig ook heerlijke lounge zitjes dus als je een stevige koopt kun je er zelf ook nog lekker in luieren.

Bekijk de beste schommels bij Bol.com

Speelhuisje

Speelhuisje

Voor meisjes en eigenlijk ook voor jongens is zo’n houten speelhuisje erg leuk. Ze kunnen zich er uren in vermaken met het spelen van vadertje en moedertje. Hoe vaak wij al niet in het “restaurant” zijn uitgenodigd voor een heerlijk diner…

Bekijk de beste speelhuisjes bij Bol.com

Veiligheid

Naast veel plezier wil je natuurlijk dat je kind veilig kan spelen. Bedenk dus bij het indelen van je tuin waar je bepaalde speeltoestellen neerzet en leg op die plekken speciale rubberen speeltegels neer. Mocht je een zon rijke tuin hebben zorg er dan voor dat de tegels een lichte kleur hebben want donkere kleuren worden bloedje heet. Je zou ook kunnen kiezen voor een stuk gras dit heeft alleen iets meer onderhoud nodig.

De indeling

Voor ouders is het fijn als er een duidelijke scheiding is tussen het kindergedeelte en het deel voor de volwassenen. Zo voorkom je dat je tuin een grote chaos is van allerlei losse onderdelen maar vormt het een geheel. Denk goed over posities na zoals waar in mijn tuin staat de meeste zon, zorg dat als je kinderen in een zonnig gedeelte zullen spelen je voldoende schaduw mogelijkheden bedenkt. Heb je echt een kleine tuin en wil je bijvoorbeeld toch een trampoline plaatsen er zijn tegenwoordig zeer kleine trampolines te krijgen, of gebruik een rechthoekige in plaats van een ronde hierdoor hou je minder loze ruimte over.

Plaats een reactie