Houten schommel voor in de tuin

Welk kind droomt er niet van een mooie houten schommel in je eigen achtertuin? Vandaag is de warmste 24 januari ooit gemeten dus het voorjaar is alweer in aantocht! Tijd om jouw kindertuin klaar te gaan maken voor de zomer. En iets wat echt niet mag ontbreken is een mooie houten schommel.

Meten is weten

Voor je een mooie houten schommel koopt doe je er goed aan om na te gaan waar je hem wilt plaatsen en of er genoeg plek is om ook daadwerkelijk flink te schommelen. Houd hierbij rekening met je toekomst visie voor je tuin zodat je niet na 1 jaar de palen er weer uit staat te graven.

Enkele staander

houten schommel enkele staander

Een houten schommel met 1 staander maak je met 1 kant vast aan een muur. De andere kant wordt middels een driehoek constructie in de grond verankerd zodat hij geen kant meer op kan.

Dubbele staander

Houten schommels met twee staanders zijn over het algemeen iets duurder maar zien er wel erg mooi uit. Ook hoef je niets aan de muur van je huis of schuur te bevestigen. Wel moet je er natuurlijk voor zorgen dat de balken diep in de grond verzonken zitten, zodat er geen kans bestaat dat de schommel om kan vallen.

dubbele staander schommel

Meegroei schommel

Wilt u vanaf kleins af aan een schommel in huis en in de tuin voor uw baby? Dan doet u er goed aan om deze houten schommel van TP Toys te kopen. Deze schommel is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot 8 jaar. Het mooie is dat in de kleinste stand de schommel weinig plek inneemt en makkelijk in huis geplaatst kan worden. Wordt uw kindje groter dan kunt u de poten eenvoudig verlengen tot een hoogte van 209 cm. Bij deze schommel zit het zitje niet inbegrepen en dien je dus nog los te bestellen.

TP Toys houten meegroei schommel

Enkelvoudige schommels

Een zeer mooie robuuste schommel van AXI. De afmetingen van deze schommel zijn (L x B x H)181 x 160 x 215 cm. Bij deze schommel zit het zitje bij de prijs inbegrepen dus die hoef je niet los te kopen. Van deze schommel is ook een enkele staander variant met de afmetingen:  (L x B x H) 170 x 160 x 215 cm.

enkelvoudige houten schommel voor buiten in de tuinAXI enkele staander schommel

Van het merk SUNNY hebben ze ook een zeer mooie grijze houten schommel. Deze schommel is gemaakt van cederhout en komt inclusief grondankers, ophanghaken, touw en 1 zitje. De afmetingen zijn: (B x L x H) 181 x 160 x 207 cm.

SUNNY enkelvoudige schommel

Dubbele schommels

Deze mooie robuuste houten schommel van SUNNY is gemaakt van massief hout en staat goed in een elke natuurlijke tuin. Naast deze uitvoering in het grijs / wit is hij ook verkrijgbaar in het bruin. Van deze mooie schommel zijn twee uitvoeringen zowel een dubbele staander als een enkelvoudige die je aan de muur kunt bevestigen.

Houten schommel SUNNYDubbele staander schommel hout

Deze mooie duoschommel genaamd Aksent van EXIT is zeer compleet met een normaal schommelzitje en een zogenaamde Swingbag waar je heerlijk in kunt relaxen. Het frame is gemaakt van Noord-Europees vurenhout en heeft de volgende afmetingen: (B x L x H) 264 x 235 x 216 cm.

duoschommel

Nog een mooie dubbele houten schommel is deze van Prestige Garden. Het frame is gemaakt van geïmpregneerd naaldhout. Een zeer stevige schommel met de volgende afmetingen: 240 x 190 x 220 cm.

houten schommel dubbel

 

Schommelstoeltjes

Naast het framewerk heb je natuurlijk ook een mooie schommelstoel nodig. Heb je nog kleine kinderen dan is het verstandig om een schommelstoel te kopen die veilig is. Deze mooie houten schommelstoel van Wickey in de vorm van een paardje is wel erg schattig.

Wickey houten schommel stoel

Met deze mooie plastic schommelstoel zit je kindje lekker veilig en comfortabel. Het voorstuk tussen de benen kan als het kind groot genoeg is verwijderd worden waarna je een zitje met rugleuning overhoudt. Als laatste stap kun je ook de rugleuning verwijderen waarbij je uiteindelijk alleen het schommelzitje overhoudt, en uw kind heerlijk vrij kan schommelen.

schommelstoeltje kinderen

Nestschommel

Naast een normale schommel kun je ook kiezen voor een nestschommel. Je ziet ze tegenwoordig steeds meer opduiken in speeltuintjes. Het is een ronde schommel waar je met meerdere kinderen in kan liggen, zitten of staan. Voor zo’n nestschommel heb je wel een frame nodig dat dit ondersteund aangezien hij een stuk zwaarder is, omdat er meer kinderen tegelijkertijd op kunnen en ook anders wordt bevestigd dan een normale schommel. Een nestschommel is niet alleen voor de kinderen heerlijk ook als volwassene is het heerlijk om in het zonnetje in weg te dutten.

Bij Bol.com verkopen ze diverse mooie nestschommels de populairste is deze van KBT. Met zijn €39.90 erg betaalbaar en hij kan belast worden tot ongeveer 100 kilo. Tevens is hij groot genoeg voor 2 kinderen van ongeveer 3 en 5 jaar. Je hebt voor deze schommel wel een frame nodig van minimaal 200 cm.

nestschommel KBT

Alleen is maar alleen dachten ze bij KBT want ze hebben ook een mooie langwerpige nestschommel waar nog meer kinderen in kunnen. Tevens ook erg geschikt voor pappa of mamma die even in het zonnetje wil genieten. Deze schommel is belastbaar tot een gewicht van maximaal 150 kilo.

duo nestschommel

Metaal

Naast een mooie houten schommel kun je natuurlijk ook kiezen voor een metalen frame. Voordeel is dat deze vaak wat betaalbaarder zijn en minder onderhoud vereisen. Een mooi voorbeeld van een dubbele metalen schommel is deze van Eddy Toys. Afmeting: Hoogte 195 Bovenstang ca. 217cm. Het maximale draaggewicht van de totale set is 50 kg.

duo metalen schommel

Leeftijd

Vanaf een jaar of 2 kun je als ouder je kind al op een schommel zetten. Nadeel van deze leeftijd is dat je een lamme arm krijgt van het aanduwen van je kroost. Er zijn zelfs speciale zitjes voor baby’s zodat ze er niet uit kukelen. Pas vanaf een jaar of 4 zal je kind zichzelf in beweging kunnen houden op de schommel door de voeten heen en weer te wiegen.

 

Zelf maken

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan en je eigen houten schommel maken. Deze handleiding geeft een paar goede tips voor het maken van je eigen houten schommel.

Houten schommel benodigdheden:

  • 4 palen van ongeveer 5 meter lang
  • Halfronde regels voor versteviging
  • Slotbouten
  • Grondboor voor het maken van mooie diepe gaten.

Plaats een reactie