Welke elektrische tandenborstel voor kinderen en baby’s

Welke elektrische tandenborstel voor kinderen en baby’s het beste gebruikt kan worden. Dat is een vraag die veel ouders hebben en waar ik in deze blog antwoord op zal geven. Er zijn borstels op de markt die speciaal voor baby’s zijn gemaakt maar er zijn ook elektrische tandenborstels met kleine opzetborsteltjes speciaal voor kleine kinderen.

Melk gebit

Ook al heeft uw kind nog een melkgebit het is van groot belang dat u de tanden van u kind goed poetst. Dit voorkomt ook als uw kind gaat wisselen naar het echte gebit veel problemen.

Waarom een elektrisch tandenborstel?

Elektirsche tandenborstel

Heel eenvoudig een elektrische tandenborstel maakt de tanden beter schoon. Aangezien de borsteltjes zo hard heen en weer bewegen of draaien, daar kun je met een gewone handtandenborstel niet tegen op. De elektrische tandenborstels van tegenwoordig hebben een snelheid van ongeveer 5000 à  6000 toeren per minuut, met een normale handtandenborstel kom je ongeveer tot zo’n 300 poetsbewegingen per minuut.

Sonische of roterende tandenborstel

Er zijn twee soorten elektrische tandenborstels sonische en roterende. Bij een sonische tandenborstel maakt het poets gedeelte een heen en weer gaande beweging. Bij een roterende draait het poets gedeelte om zijn as heen. Het is vooral persoonlijk waar u voor kiest kwa prestaties doen ze niet voor elkaar onder.

Beste elektrische tandenborstels voor baby’s

Nu hoor ik je denken maar baby’s hebben toch helemaal geen tanden? Nee dat klopt maar sommige kids krijgen al vrij vlot tanden en je doet er goed aan om direct als ze zichtbaar zijn te beginnen met poetsen. Als specialist op het gebied van elektrische tandenborstels voor baby’s heeft FOREO de ISSA mikro op de markt gebracht. De borstelharen van deze unieke elektrische tandenborstel zijn gemaakt van siliconen. Zeker voor het tere gebit van een baby ideaal. Als geheugen steuntje gaat er na 12 uur niet gebruikt te zijn een lampje knipperen in de borstel zodat je het niet vergeet! Tevens is deze tandenborstel voor kinderen verkrijgbaar in 5 vrolijke kleuren.

Elektrische sonische tandenborstel voor baby's

Welke elektrische tandenborstels voor kinderen

Ik heb de beste elektrische tandenborstels voor kinderen van dit moment verzameld, voor zowel jongens als meisjes in de leeftijdscategorie van 3 t/m 10 jaar.

ISSA mini

Net als voor baby’s heeft FOREO ook een special elektrische tandenborstel voor kinderen op de markt gebracht de ISSA mini. Net als bij de baby’s zijn de borstelharen gemaakt van siliconen waardoor het mild is voor het tandvlees en het tandglazuur van kinderen. Leuk bij deze borstel is dat als er langer dan 2 minuten wordt gepoetst er een leuke smiley wordt getoond (Glee) en zo niet er een droevig gezichtje wordt getoond (Glum). Ook als de tandenborstel langer dan 12 uur niet gebruikt is verschijnt het droevige gezicht, zo kun je ook eenvoudig in de gaten houden of de poetsbeurten van uw kind goed worden uitgevoerd. Ze zijn verkrijgbaar in 4 mooie kleuren dus voor zowel jongens als meisjes geschikt.

Elektrische tandenborstel voor kinderen FOREO ISSA mini

Oral B stages

Van Oral B is er een leuke en goede elektrische tandenborstel speciaal voor kinderen. Het leuke aan deze serie is dat er een ingebouwde timer inzit dus geen gedoe met een extra app etc. Verder komen er uit de tandenborstel 16 verschillende melodietjes om het saaie poetsen op te leuken. De Oral B stages serie heeft diverse designs voor jongens en meisjes. Hij is verkrijgbaar in Mickey mouse, Frozen, Cars, Star wars en Princess.

Cars elektrische tandenborstelFrozen elektrische tandenborsteloral b kids elektrische tandeborstel voor kinderen

Philips Sonicare elektrische tandenborstel

De philips Sonicare is ook bekend bij volwassenen maar ze hebben ook 2 varianten voor kinderen met wolkjes of van K3. Het leuke is dat deze elektrische tandenborstels gesynchroniseerd kunnen worden met een app zodat je als ouders eenvoudig de poets prestaties van je kind kunt volgen. Door de app wordt u kind uitgedaagd om langer en beter te poetsen, de app geeft tips over de beste reinigingsmethoden. De coach probeert uw kind steeds iets langer te laten poetsen waarbij elk deel van het gebit wordt bereikt.

Philips sonicare for kids elektrische tandenborstel            Philips sonicare for kids K3

Opzoek naar nog meer tandenborstels? Bekijk hier de best verkochte elektrische tandenborstels van Bol.com

 

Welke opzetborstel voor elektrische tandenborstel

De keuze voor een opzetborstel is vrij persoonlijk sommige personen houden van wat hardere borstelharen andere juist van zacht. Voor uw kind zou ik aanraden om te beginnen met een zachte borstel, zeker als u net begint met elektrisch poetsen. Het tandvlees moet soms erg wennen aan de grote hoeveelheid poets bewegingen waarbij een zachte borstel het prettigst aanvoelt. Na verloop van tijd kunt u altijd overstappen op een hardere variant.

Hoe vaak moet ik een opzetborstel vervangen?

Net als een normale tandenborstel moet je hem na verloop van tijd vervangen aangezien er toch steeds meer viezigheid achterblijft, en de borstelharen toch hun reinigingskracht verliezen. Over het algemeen geldt dat je ongeveer 3 maanden met een borsteltje kunt doen, daarna doe je er goed aan een nieuwe te kopen.

Kinderen zelf laten poetsen

De meeste kinderen vragen na een tijdje of ze niet zelf hun tandjes kunnen poetsen. Het is natuurlijk goed om u kind al te leren wat goed poetsen is maar zorg er wel voor dat je na elke poetsbeurt nog even nakijkt. Zelfs met een elektrische tandenborstel is het in alle hoekjes en gaatjes komen nog erg lastig voor uw kind. Dus koop geen elektrische tandenborstel zodat u het zelf niet meer hoeft te doen, want dan is de kans groot dat u kind binnen de kortste keren zijn/haar eerste gaatje heeft.

Ik heb hieronder een handig instructiefilmpje geplaatst over hoe je nu eigenlijk je tanden moet poetsen met een elektrische tandenborstel.

Welke tandpasta voor kinderen en baby’s

Naast een goede tandenborstel is het van groot belang om ook voor een goede tandpasta te kiezen. Voor de allerkleinste zijn is er speciale peutertandpasta te koop bijvoorbeeld van Prodent. Deze tandpasta is speciaal gemaakt voor baby’s en niet schadelijk als ze deze doorslikken. Voor kinderen vanaf 5 jaar kun je beginnen met fluoride tandpasta, je kunt direct beginnen met een volwassene tandpasta maar de sterke muntsmaak zal niet elk kind waarderen. Daarom zijn er ook veel kindertandpasta te verkrijgen met een wat aangenamer smaakje.

2 gedachten over “Welke elektrische tandenborstel voor kinderen en baby’s”

  1. Mijn zoontje gebruikt sinds zijn 4e jaar de Oral B tandenborstels. Zo alleen heb ik zijn interesse kunnen wekken om te poetsen. Daarvoor was het elke dag een hel, een moordspel in huis.

    Beantwoorden

Plaats een reactie