Cadeau meisje 6 jaar – het leukste speelgoed en originele verjaardagscadeaus

Ik heb de leukste cadeaus voor meisjes van 6 jaar voor je verzameld. Ik heb de cadeaus verdeeld in verschillende categorie├źn zodat je eenvoudig een leuk cadeau vind voor elk type meisje. Vanaf 6 jaar beginnen de meeste kinderen met het leren lezen en rekenen dus zijn er veel leuke educatieve cadeaus die daar bij aansluiten. Ook worden ze motorisch een stuk sterker waardoor je wat uitdagender buitenspeelgoed kunt aanschaffen.

Lees ook: Cadeau meisje 4 jaar

Cadeaus meisje 6 jaar:

Buitenspeelgoed / Lezen / Rekenen / School / Rollenspel / Puzzels / Knutselen / Kleien / Spelletjes / Kleuren / Hutten & tenten / Lego.

Buitenspeelgoed voor meisjes van 6 jaar

Trampoline

Tegenwoordig erg populair zijn natuurlijk trampolines, je ziet ze in elke kindertuin weer opduiken. Je kunt ze ingraven maar er zijn ook genoeg varianten die je gewoon op je tegelvloer neer kunt zetten. Zorg er in ieder geval voor dat er een veiligheidsnet omheen zit! Salta is een goed merk dat niet al te duur is en die je in diverse maten kunt krijgen diameter van 183 t/m 400 cm. Bekijk de Top 10 best verkochte trampolines van Bol.com en Coolblue.nl.

Schommel

enkelvoudige houten schommel voor buiten in de tuin

Heerlijk even ontspannen op een mooie schommel. Na een drukke dag op school vinden meisjes het heerlijk om zich even terug te trekken. Een schommel geeft ze het gevoel van vrijheid en ontspanning. Ook hierin heb je veel keuze, ga je voor hout of kunststof? 1 of 2 schommels afhankelijk van hoeveel kinderen en ruimte je hebt. Bekijk in ieder geval debeste schommels van Bol.com.

Vlieger

Ieder kind vind een vlieger geweldig. Vanaf een jaar of 6 kunnen ze ook zelf aardig het gevaarte in de lucht houden. Niets zo magisch als je vlieger te zien opstijgen en zien wapperen in de lucht. Bekijk hier alle vliegers bij Bol.com

Afstandsbestuurbare auto


Voor stoere meisjes kun je denken aan een mooie op afstandsbestuurbare auto wat dacht je van deze roze VW beetle! Nikko staat bekend om zijn robuuste afstandbestuurbare autotjes. Dankzij zijn eenvoudige besturing is hij ook door kinderen van 6 jaar eenvoudig te bedienen.

Nerf!


Ook erg leuk en in tegenwoordig zijn de Nerf geweren mocht jouw kleine meid het willen opnemen tegen de jongens in de buurt!

Rolschaatsen

Sierlijk dansen op mooi rolschaatsen ieder meisje droomt ervan. Er zijn tegenwoordig weer ouderwetse rolschaatsen maar je kunt ook kiezen voor inline skates. Ook zijn er inline skates waarbij de wielen in diverse standen gezet kunnen worden zodat het makkelijker wordt om te blijven staan. Uiteraard geef je er dan ook goed beschermers bij!

Hoelahoop

Ook een Hoelahoep is een erg leuk cadeau omdat ze dit samen met vriendinnetjes kunnen doen. Wie heeft de meest soepele heupjes.

Kubb

Een leuk familie buitenspel heet Kubb het is afkomstig uit Zweden en het is de bedoeling om met een houten kegel je tegenstanders zijn torens om te gooien. Je wint zodra je de koning hebt omgegooid.

Lezen vanaf 6 jaar

Vanaf eind groep 2 begin groep 3 beginnen de meeste meisjes wel met leren lezen. Hieronder heb ik 3 leuke boekjes neergezet die ideaal zijn om te beginnen met lezen. De teksten zijn eenvoudig en begrijpelijk geschreven.

Rekenen voor 6 jarigen

Er zijn veel manieren om kinderen te leren rekenen. Naast leuke activiteiten is het ook handig om in het dagelijks leven je kind te laten rekenen. Bijvoorbeeld door ze de tafel te laten dekken en ze na te laten denken hoeveel borden/bekers en bestek er op tafel moet komen. Daarnaast kun je interactieve boekjes en spelletjes kopen om het rekenen te oefenen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet te veel pushed als je kind er geen zin in heeft moet je ook niet doorgaan. Hieronder een aantal leuke voorbeelden van spelenderwijs leren rekenen.

School spullen

Om het naar school gaan positieve impuls te geven zijn er veel leuke school supllen te krijgen.

Bekers

Broodtrommels

Op een hongerige maag kunnen kinderen niet leren dus een goede broodtrommel is onmisbaar.

Lunchsets

Of gewoon een alles in 1 box voor de lunch.

Schooltas

Voor meisjes is een trendy schooltas natuurlijk een must have!

Rollenspel

Vadertje en moedertje spelen piekt rond deze leeftijd maar ook andere rollen worden vaak aangenomen wat dacht je van onderstaande!

Doktertje spelen

Tandartsje spelen

Schoonmaakster

Puzzels voor 6 jaar

Van elke bekend figuurtje zijn tegenwoordig wel een aantal leuke puzzels te vinden. Het mooie is ze zijn vaak niet eens duur en ze hebben er uren plezier aan.

3D puzzels

Vanaf 6 jaar zijn kinderen heel goed in staat om eenvoudige 3D puzzels te leren maken. Het zal in het begin even aanpoten zijn maar als ze het eenmaal door hebben gaan ze als de brandweer.

Knutselen

Ook op 6 jarige leeftijd vinden kinderen het nog geweldig leuk om te knutselen. Zeker omdat ze er in groep 3 een stuk minder tijd aan kunnen besteden.

Aquabeads

Kleien

Spelletjes


Van de meeste bekende spellen zijn er tegenwoordig veel junior versies. Deze versies zijn vaak iets eenvoudiger ingestoken zodat de kleinste het ook goed kunnen spelen.

Kleuren voor 6 jarigen

Natuurlijk vinden de meeste meisjes het erg leuk om te kleuren en tekenen. Daarom hieronder de leukste kleurboeken voor deze leeftijd.

Hutten & tenten

Natuurlijk gaat er niets boven een eigen plekje. Kinderen bouwen het liefst elke dag een hut waar ze zich lekker kunnen terug trekken. Geef ze een eigen plekje middels een mooie hut of tent. Tegenwoordig zijn de Tipi’s erg populair. Lees onze blog over de leukste Tipi’s.

Lego voor meisjes

Lego is ook erg leuk voor meisjes. Het volgen van de instructies in het bouw boekje vinden kinderen op deze leeftijd geweldig. Ze kunnen er vaak erg lang mee bezig zijn omdat ze toch het einde resultaat willen bewonderen. Hieronder een aantal leuke meisjes lego pakket.

Lees ook: Het leukste meisjes Lego

Ferdi

Ik werk als Research Associate bij Genmab een biotech bedrijf, waar ik verantwoordelijk ben voor het ontwikkelen van automatiseringsoplossingen voor het laboratorium. Daarnaast vind ik het leuk om via mijn blog mijn ervaringen en kennis te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *