Home Cadeaus Cadeau meisje 6 jaar – het leukste speelgoed en originele verjaardagscadeaus

Cadeau meisje 6 jaar – het leukste speelgoed en originele verjaardagscadeaus

Door Ferdi
Cadeaus voor meisjes van 6 jaar

Ik heb de leukste cadeaus voor meisjes van 6 jaar voor je verzameld. Ik heb de cadeaus verdeeld in verschillende categorieën zodat je eenvoudig een leuk cadeau vind voor elk type meisje. Vanaf 6 jaar beginnen de meeste kinderen met het leren lezen en rekenen dus zijn er veel leuke educatieve cadeaus die daar bij aansluiten. Ook worden ze motorisch een stuk sterker waardoor je wat uitdagender buitenspeelgoed kunt aanschaffen.

Cadeau categorieën meisje 6 jaar:

Buitenspeelgoed / Lezen / Rekenen / School / Rollenspel / Puzzels / Knutselen / Kleien / Bordspellen / Kleuren / Hutten & tenten / Lego / Oorbellen.

Buitenspeelgoed voor meisjes van 6 jaar

Trampoline

Tegenwoordig erg populair zijn natuurlijk trampolines, je ziet ze in elke kindertuin weer opduiken. Je kunt ze ingraven maar er zijn ook genoeg varianten die je gewoon op je tegelvloer neer kunt zetten. Zorg er in ieder geval voor dat er een veiligheidsnet omheen zit! Salta is een goed merk dat niet al te duur is en die je in diverse maten kunt krijgen diameter van 183 t/m 400 cm.

Schommel

enkelvoudige houten schommel voor buiten in de tuin

Heerlijk even ontspannen op een mooie schommel. Na een drukke dag op school vinden meisjes het heerlijk om zich even terug te trekken. Een schommel geeft ze het gevoel van vrijheid en ontspanning. Ook hierin heb je veel keuze, ga je voor hout of kunststof? 1 of 2 schommels afhankelijk van hoeveel kinderen en ruimte je hebt.

Vliegers

Ieder kind vind een vlieger geweldig. Vanaf een jaar of 6 kunnen ze ook zelf aardig het gevaarte in de lucht houden. Niets zo magisch als je vlieger te zien opstijgen en zien wapperen in de lucht. Wat dacht je van deze mooie dragonfly vlieger met mooi regenboog kleuren. Dit is een vlieger met een enkele lijn zodat jonge kinderen hem ook kunnen hanteren. Door de lange slierten aan de zijkant is hij in de lucht zeer stabiel. Bij deze mooie vlieger zit een handige opberg tas zodat je hem eenvoudig met je meeneemt en hij niet snel beschadigd.

Dit is een zeer mooie vlieger in de vorm van een vlinder. Met zijn felle kleuren een echte eye catcher in de lucht. De lijn is 60 meter lang en de vlieger zelf is 52×34 cm.

Een echte mooie vlieger voor meisjes met een prinses en een paard. Deze vlieger heeft 1 lijn zodat hij eenvoudig te hanteren is.

Prijs: €16,90

Afstands bestuurbare auto

Een erg populaire auto voor stoere meisjes is deze op afstand bestuurbare Exost buggy! De grote, paarse terreinauto banden kunnen alle ondergronden aan! Met de eenvoudig te bedienen afstandsbediening stuur je Pixie alle kanten op: vooruit, achteruit, naar links en rechts. De Buggy heeft een schaal van 1:12 en een bereik van ca. 30 meter.

Voor stoere meisjes kun je denken aan een mooie op afstand bestuurbare auto wat dacht je van deze roze VW beetle! Nikko staat bekend om zijn robuuste afstand bestuurbare autootjes. Dankzij zijn eenvoudige besturing is hij ook door kinderen van 6 jaar eenvoudig te bedienen.

Rolschaatsen / Skeelers / Schaatsen

Nijdam staat bekend om zijn goede rol en normale schaatsen. Deze Junior variant heeft een harde kunststof buitenschoen met stevige snel sluitingen en slot. Tevens is de binnenschoen uitneembaar en zorgt voor comfort. De schoen is te verstellen in 4 maten van 27 t/m 30 zo heeft je kind er veel plezier van.

Deze Junior skeelers zijn een soort hybride skeelers waarbij je de wieltjes ook naast elkaar kunt zetten. Op deze manier is het eenvoudiger om je balans te houden. Is dit eenmaal geleerd kun je het moeilijker maken door de wielen achter elkaar te zetten en echt te gaan skaten. Verkrijgbaar in diverse maten.

Uiteraard alleen geschikt voor het winter seizoen maar elke Nederlands meisje moet natuurlijk vroeg of laat leren schaatsen. Op deze mooie roze kunstschaatsen van Nijdam kunnen de beginners het mooi leren. Het fijne is dat de schoen in 4 maten is te verstellen zodat de kinderen er lang van kunnen genieten.

Space scooter

Uitermate populair onder kinderen zijn space scooters! Je weet wel die heen en weer wip wap stepjes die als een dolle door de straat racen. Dit modelletje is geschikt vanaf 6 jaar. Wat veel mensen vergeten is dat je met deze space scooters ook gewoon kunt steppen. Dus is het heen en weer bewegen nog wat lastig dan hebben ze gewoon een stoere step.

Hoelahoop

Ook een Hoelahoep is een erg leuk cadeau omdat ze dit samen met vriendinnetjes kunnen doen. Wie heeft de meest soepele heupjes. Tegenwoordig vind je veel filmpjes online waarmee ze het hoelahoepen snel kunnen leren.

Buiten spelletjes

Een leuk familie buitenspel heet Kubb het is afkomstig uit Zweden en het is de bedoeling om met een houten kegel je tegenstanders zijn torens om te gooien. Je wint zodra je de koning hebt omgegooid.Simpel maar erg leuk competitief spel om samen met meerdere te spelen.

Ontpopt jouw prinses zich tot een ware Robin Hood? Met deze leuke pijl en boog set kunnen ze zich bewijzen. Er zit een 3 pijlen in de set met een boog, tevens een scorebord waar op geschoten kan worden.

Schuilt er in jouw dochter ook een tennis talentje? Met deze leuke tennisbal swing kunnen ze alvast goed oefenen. In de bijgeleverde koffer neem je hem tevens makkelijk mee op reis. De paal is 125 cm hoog dus ideaal voor kinderen van 6 jaar.

Lezen vanaf 6 jaar

Vanaf eind groep 2 begin groep 3 beginnen de meeste meisjes wel met leren lezen. Hieronder heb ik 3 leuke boekjes neergezet die ideaal zijn om te beginnen met lezen. De teksten zijn eenvoudig en begrijpelijk geschreven.

Een zeer leuk AVI  vakantie lees boek voor startende lezertjes. Het leuke aan dit boek is dat er niet alleen verhaaltjes in staan maar ook puzzeltjes, raadsels en strips. Op de website vind je ook een inkijkexemplaar.

Een leuke serie boeken om je kind te leren lezen is “lezen is leuk”. In Ik ga lezen staan eenlettergrepige woorden die worden bijgestaan door illustraties. Zodat er eenvoudig wordt begrepen wat er precies staat.

Rekenen voor 6 jarigen

Er zijn veel manieren om kinderen te leren rekenen. Naast leuke activiteiten is het ook handig om in het dagelijks leven je kind te laten rekenen. Bijvoorbeeld door ze de tafel te laten dekken en ze na te laten denken hoeveel borden/bekers en bestek er op tafel moet komen. Daarnaast kun je interactieve boekjes en spelletjes kopen om het rekenen te oefenen. Zorg er in ieder geval voor dat je niet te veel pushed als je kind er geen zin in heeft moet je ook niet doorgaan. Hieronder een aantal leuke voorbeelden van spelenderwijs leren rekenen.

De rekenoefeningen in dit “Ik leer rekenen” boek sluiten aan bij de stof in groep 3. Zo zal uw kind de stof die het op school leert thuis kunnen toepassen in dit boek. De volgende onderwerpen komen voorbij in dit boekje: cijfers schrijven, getallen splitsen, sommen maken, eenvoudige rekenraadsels oplossen en nog veel meer.

Van Tiptoi hebben ze ook een zeer leerzame reken variant genaamd de hongerige getallenrobot. Robby de robot leert kinderen omgaan met getallen, vormen en rekenen. Door middel van vragen moeten kinderen de juiste cijfers of vormen aan de robot voeren. De robot controleert vervolgens de antwoorden. Leuk om te beginnen met rekenen maar ook nog te gebruiken bij sommen t/m 20.

https://youtu.be/ehduIPzhvSk

Nog een leuk reken spel van Jumbo. Dit kleurrijk Ik leer rekenen spel leert je kind de basis vaardigheden. Met dit spel rekent je kindje plus en min sommen uit. En wordt er gerekend met plaatjes en cijfers. Er zitten diverse verschillende bladen bij waarmee gerekend kan worden. Tevens passen de blokjes alleen op de juiste plek zo kunnen kinderen zelf lekker aan de slag en weten ze of ze het goed doen of niet.

Schoolspullen

Om het naar school gaan positieve impuls te geven zijn er veel leuke school spullen te krijgen.

Bekers

Een leuke drinkbeker is natuurlijk essentieel op school. Ga je in groep 3 nog voor een leuk tekenfilm figuur of koop je een mooie design beker?

frozen drinkbeker
panda schoolbeker
Schoolbeker

Broodtrommels

Op een hongerige maag kunnen kinderen niet leren dus een goede broodtrommel is onmisbaar.

Frozen broodtrommel
K3 lunchbox wit
Lieveheersbeestje broodtrommel

Gezond!

En natuurlijk voor de gezonde hap tussendoor een leuke houder.

Appelhouder
Peer houder

Schooltas voor meisjes

Rollenspel

Vadertje en moedertje spelen piekt rond deze leeftijd maar ook andere rollen worden vaak aangenomen wat dacht je van onderstaande!

Doktortje

Fisher price doktor set

Elk kind moet wel eens naar de doktor of het consultatiebureau. Welk kind wil zich nou niet in de schoenen bevinden van degene die mensen beter maakt? Er zijn ontzettend veel leuke doktors setjes te koop ook met bijpassende witte jas.

Tandartsje

Tandarts speelgoed koffer

Een bezoek aan de tandarts is altijd heel interessant. Die rare meneer/mevrouw die met een mondkapje je tandjes bekijkt en allerlei instrumenten in je mond doet om te controleren of je wel goed hebt gepoetst.

Schoonmaakster

schoonmaakset voor meisjes

Elk kind moet wel eens naar de doktor of het consultatiebureau. Welk kind wil zich nou niet in de schoenen bevinden van degene die mensen beter maakt? Er zijn ontzettend veel leuke doktors setjes te koop ook met bijpassende witte jas.

Puzzels voor 6 jarige

Van elke bekend figuurtje zijn tegenwoordig wel een aantal leuke puzzels te vinden. Het mooie is ze zijn vaak niet eens duur en ze hebben er uren plezier aan.

Een mooie puzzel vanaf 6 jaar is deze mooie puzzel van Nederland. De kaart uit de bosatlas met de complete CITO basistopografie. Afmeting 36x49cm.

Is jouw dochter ook zo weg van Pokemons? Dan is deze puzzel voor haar! De meest bekende pokemons staan op deze puzzel van 200 stukjes. Dankzij de grote XXL stukjes heb je een mooie puzzel van poster formaat.

3D puzzels

Vanaf 6 jaar zijn kinderen heel goed in staat om eenvoudige 3D puzzels te leren maken. Het zal in het begin even aanpoten zijn maar als ze het eenmaal door hebben gaan ze als de brandweer.

Elk meisje heeft veel stiften, potloden en pennen daarom is dit een praktische 3D puzzel. Alle stukjes van deze 3D puzzel zijn genummerd zodat je hem eenvoudig in elkaar kunt zetten. De houders houden het pennenbakje goed bij elkaar.

Of wat dacht je van dit stoere pennenbakje in de vorm van een gymp! Deze 3D puzzel bestaat uit 108 stukjes en is dus een flinke uitdaging.

Knutselen

Ook op 6 jarige leeftijd vinden kinderen het nog geweldig leuk om te knutselen. Zeker omdat ze er in groep 3 een stuk minder tijd aan kunnen besteden.

Maak de mooiste beeldwerkjes van gips met SES Creative. Nadat je deze vlinders en bloemen van gips hebt gegoten. Kun je ze gaan beschilderen in de mooiste kleuren en verder versieren met glitterstof.

Erg populair zijn deze Bunchems. Met deze bolletjes die middels haakjes aan elkaar plakken maak je de mooiste creaties. er zit een mooi voorbeelden boekje bij met stap voor stap instructies. Deze reis editie neem je ook eenvoudig overal mee naar toe.

Hoe leuk is het voor kinderen als ze ook echt iets herkenbaars kunnen tekenen. Dit pakket zit vol met leuke voorbeelden waarbij je met eenvoudige vormen zoals een vierkant, cirkel en driehoek allerlei leuke figuren kunt leren tekenen.

Aquabeads

Aquabeads zijn de opvolgers van de strijkkralen van vroeger. Nu heb je geen strijkbout meer nodig nee je besprenkeld de bolletjes met wat water en de balletjes plakken magisch aan elkaar.

Dit is een handige beginners studio met maar liefst 840 beads in 12 mooie kleuren. In de ba kun je netjes alle beads sorteren en bewaren. Er zitten tevens 2 vellen bij met patronen die gemaakt kunnen worden.

Dit leuke aquabeads pakket bevat allerlei voorbeelden van zeedieren zoals een dolfijn, zeepaardje en een krab.

Top model sticker boeken

Erg leuk zijn deze topmodel boekjes waarbij je zelf de mooiste kleding creaties kunt samenstellen door de meisjes mooi aan te kleden met allerlei verschillende stickers. Echt iets voor meisjes.

Kleien

Kleine blijft iets leuks omdat je er elke keer weer iets nieuws mee kunt maken. Tegenwoordig zijn er allerlei leuke sets verkrijgbaar die het mogelijk maken om mooie creaties te maken.

Erg leuk is deze playdoh kleiset van de tandarts. Bij dit pakket zit een gebit houder waar de kinderen zelf de tanden in kunnne maken. Waarna als er teveel gesnoept is met de elektrische boor de gaatjes gemaakt kunnen worden en daarna vullen maar. Ook kun je een beugel maken.

Ook van Play-Doh komt deze fun factory. Hiermee kun je met de pers mooie slierten en figuren maken die je vervolgens gebruikt om de ultieme creatie te maken.

Bordspellen

Van de meeste bekende spellen zijn er tegenwoordig veel junior versies. Deze versies zijn vaak iets eenvoudiger ingestoken zodat de kleinste het ook goed kunnen spelen.

Wie kent het niet Monopoly en van dit leuke spel is een junior variant gemaakt. Zo is er maar 1 bank biljet namelijk 1 euro en is het speelbord wat eenvoudiger gehouden. In plaats van straten kun je een kermis, attractiepark of skatebaan kopen. Nog steeds geld als je een straat bezit betaal je dubbel wat de rekenen kennis van kinderen direct aanspreekt. Blijft een erg leuk spel voor jong en oud.

Heeft je kind nog wat moeite met cijfers dan is dit een erg leuk en leerzaam spel. Het vergt best wat inzicht om een nieuwe reeks aan te leggen van een al bestaande reeks. ongemerkt pikken ze er veel van op.

Een leuk spel en een combinatie van mens erger je niet en het kaart spel pesten. De speelkaart die je opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Zo kun je pestkaarten gebruiken om je tegenstanders van het bord te krijgen. Wie het eerst al zijn poppetjes in het thuishonk heeft is de winnaar.

Kleuren voor 6 jarigen

Natuurlijk vinden de meeste meisjes het erg leuk om te kleuren en tekenen. Daarom hieronder de leukste kleurboeken voor deze leeftijd.

Hutten & tenten

Natuurlijk gaat er niets boven een eigen plekje. Kinderen bouwen het liefst elke dag een hut waar ze zich lekker kunnen terug trekken. Geef ze een eigen plekje middels een mooie hut of tent. Tegenwoordig zijn de Tipi’s erg populair. Lees onze blog over de leukste Tipi’s.

Tipitent rose

Ontzettend in tegenwoordig zijn van die leuke speel tipi tenten. ze zijn er in vele vormen, kleuren en maten. Ideaal voor een spannend indianen avontuur!

Dit is een zeer schattig speeltentje voor meisjes. Wie wil er niet een eigen rose kasteel in huis en gered worden door de prins op het witte paard?

Voor een iets hogere prijs heb je een volwaardig kasteel voor je prinsesje. Er zit een handige opberg tas bij zodat je hem overal mee naartoe neemt.

Lego voor meisjes

Lego is ook erg leuk voor meisjes. Het volgen van de instructies in het bouw boekje vinden kinderen op deze leeftijd geweldig. Ze kunnen er vaak erg lang mee bezig zijn omdat ze toch het einde resultaat willen bewonderen. Hieronder een aantal leuke meisjes lego pakket.

Lego friends vriendschapshuis

Erg populair lego voor meisjes is Lego Friends. Een groep meiden dat woont in Hartlake City en allerlei avonturen beleeft. Er zijn ontzettend veel verschillende lego sets van beschikbaar en ze kennen het van de televisie serie.

Lego city politiebureau

Naast lego friends is Lego City ontzettend populair. Er zijn super veel speelsets verkrijgbaar waaronder een politie bureau, brandweer kazerne, ziekenhuis en ga zo maar door.

Lego voor meisjes

Meisjes lego

Oorbellen

De meeste meisjes vinden het vanaf een jaar of 6 interessant om ook zelf oorbellen in te kunnen doen. Op deze leeftijd durven de meeste meisjes wel aan om gaatjes te laten schieten in hun oren. Na 6 weken met de standaard oorbelletjes ingelopen te hebben kunnen ze dan eindelijk hun eigen oorbelletjes in.

Ook interessant

9 reactie

Layla augustus 19, 2018 - 1:36 pm

Wat een mooi lijstje van cadeaus. Toen ik 6 jaar was, wou ik zeker een paar van die cadeaus hebben. Vooral die trampoline en nerf eigenlijk :))

Reply
Ciska augustus 19, 2018 - 5:09 pm

Veel herkenbare cadeaus hier een dochter van 5 die met soortgelijk speelgoed speelt ?

Reply
Amelie van Writings by Amelie augustus 19, 2018 - 5:21 pm

Ik denk dat ik rond de leeftijd van 6 ook een trampoline kreeg!

Reply
Nicole Orriëns augustus 20, 2018 - 4:39 am

Wauw, er valt genoeg te spelen! Vooral het buitenspeelgoed zoals de schommel en trampoline spreekt me aan.

Reply
Sherry augustus 20, 2018 - 8:58 am

Leuke post.Zeker een mooi lijstje met cadeaus voor meisjes van 6. Ik ben stiekem nog steeds dol op de trampoline.

Reply
Sherry augustus 20, 2018 - 8:59 am

Leuke blogpost. Leuke cadeaus voor een meisje van 6. Ik hield vroeger veel van de trampoline. ben stiekem bog steeds dol op de trampoline.

Reply
Sherry augustus 20, 2018 - 9:00 am

Leuke blogpost. Leuke cadeaus voor een meisje van 6. Ik hield vroeger veel van de trampoline. ben stiekem bog steeds dol op de trampoline.

Reply
Janine augustus 20, 2018 - 9:43 pm

Dat zijn heel wat leuke dingen! Ik ben stiekem nog best wel een kind haha, ik hou van trampoline springen!

Reply
An augustus 21, 2018 - 3:53 pm

Bij ons is de trampoline altijd al de grootste hit geweest.

Reply

Laat een reactie achter