Beste regendouche – De lekkerste stortdouches voor thuis

Wat is de beste regendouche voor thuis? Na elk hotel bezoek nam ik mezelf voor dat er thuis ook zo’n heerlijke stortdouche moest komen. Maar wat maakt een goede stortdouche? Aangezien de prijzen nogal uiteen lopen ben ik het gaan uitzoeken. Lees hieronder mijn bevindingen.

Waar moet je op letten als je een regendouche koopt.

Warmwater druk

stortdouche waterdruk

Een regendouche verbruikt eigenlijk altijd een stuk meer water dan een reguliere douchekop. Het is niet fijn als je na de installatie erachter komt dat je ketel niet genoeg warm water kan leveren en je een klein straaltje water uit die grote kop ziet komen. Zorg er dus voor dat je vooraf weet wat de warm water productie van jouw ketel is. Dit meet je door de kraan 1 minuut lang op jouw douche temperatuur te laten lopen en te meten hoeveel water eruit is gekomen. Dit je warm water productie per minuut. Een gemiddelde regendouche heeft ongeveer tussen de 15 en 25 liter water per minuut nodig voor optimale prestaties. Dit hangt sterk af van de diameter van de douchekop. Hoe groter hoe meer water hij per minuut nodig zal hebben.

Afvoer

Wat veel mensen vergeten is om na te gaan of de afvoer van de douche het extra water van een regendouche aankan. Dit kun je eenvoudig testen door de douchekop eraf te halen en kijken of na verloop van tijd je douchebak volloopt. De douchekop zorgt er altijd voor dat er iets minder water door komt dus als je zonder douchekop geen overstromingen hebt zul je dat ook niet met een regendouche hebben.

Diameter

Diameter regendouche

Het grote verschil tussen een normale en een regendouche is dat de laatste een veel grotere diameter heeft. Dit betekend dat je niet onder de douche staat te “hupsen” van de ene naar de andere kant om enigszins nat te worden. Nee net als een goede regenbui wordt je overal nat zonder te hoeven bewegen. Ben je fors van postuur dan raad ik je aan om een regendouche met grote diameter te kopen >20 cm. Voor een normaal postuur zou ik ergens tussen de 15 en 25 cm gaan zitten. Er zijn ook kleinere diameters maar dan is het toch alweer noodzakelijk om enigszins te “hupsen”.

Vorm

Er zijn twee vormen stortdouches namelijk vierkant en rond. Welke jouw voorkeur heeft is vooral persoonlijk. Heb je een strakke design douche dan misstaat een vierkante natuurlijk niet. Kwa comfort maakt het niet veel verschil.

Met of zonder kraan

Let bij je aankoop online goed op of er een kraan bij de douche zit. Je kunt namelijk ook enkel de douchekop kopen en hem aansluiten op je bestaande thermostaatkraan.

Extra’s

Er zijn hele douche systemen waarbij je allerlei extra’s krijgt zoals waterstralen vanaf de zijkant etc. Deze systemen zijn vaak een stuk duurder dus kijk goed wat je precies wilt en nodig hebt.

Schommelingen in temperatuur

Niets zo vervelend als je lekker aan het douchen bent en je de temperatuur van het water langzaam voelt zakken tot een onaangenaam niveau! In de basis kan dit natuurlijk veroorzaakt worden door je cv ketel. In zo’n geval kun je wel een regendouche nemen met thermostaat kraan. Hiermee voorkom je dat je letterlijk een koude douche krijgt.

Beste regendouche zonder kraan

Heb je al een goede kraan en ben je alleen op zoek naar een opbouw stortdouche? Dan zijn er tal van producten op de markt. Deze kraanloze douches sluit je eenvoudig aan op je bestaande kraan. ze zijn uiteraard een stuk goedkoper dan de modellen met kraan dus het kan een voordelige optie zijn. Ik heb hier een paar mooie modellen verzameld.

Beste regendouche met kraan onder de 200 euro

Voor een goede regendouche met kraan ben je al gauw meer dan 100 euro kwijt tenzij er een of andere mega aanbieding is. Tussen de 100 en 200 euro krijg je een budget regendouche die veel inlevert op bovestaande eigenschappen. Zo worden er vaak plastic materialen gebruikt die toch sneller slijten na intensief gebruik. Ook roesten de goedkopere modellen veel sneller dan hun duurdere broertjes. Ook de opties om de waterstraal in te stellen op een stand die jij prettig vindt ontbreken vaak. Hieronder toch een aantal regendouche suggesties onder de 200 euro.

Beste stortdouches met kraan tot 400 euro

Tussen de 200 en 400 euro koop je een zeer luxe regendouche die je wensen en verwachtingen zal waar maken. Deze douchekoppen hebben vaak een wat grotere diameter waardoor het comfort erg hoog ligt. Natuurlijk heb je daar wel de juiste waterdruk en afvoer voor nodig check dit eerst! Een bekend merk met een aantal mooie douches in deze prijsklasse is Grohe. Ik heb een aantal mooie suggesties voor je verzameld.

Beste High end stortdouches

Vanaf dit segment worden de douches vaak uitgerust met allerlei extra’s zoals digitale displays, thermostatische kranen, massage stralen, zij sproeiers etc… Als je budget oneindig is kun je hier echt je ziel en zaligheid in kwijt. Ook hiervan een aantal mooie voorbeelden.

Bekijk de Top 10 best verkochte regendouches van Bol.com

Plaats een reactie