Speelgoed voor op vakantie – Baby, peuter en kleuter speelgoed voor op reis met auto of vliegtuig

Als je voor het eerst met kleine kinderen op vakantie gaat moet je goed voorbereid op weg gaan. Of je nu met de auto, trein of vliegtuig op vakantie gaat je kind moet altijd langer stilzitten dan hij eigenlijk wil. Daarom is het belangrijk om leuk speelgoed mee te nemen waar ze zich een tijdje zelf kunnen vermaken. Waar je echt geen zin in hebt is om er na 2 uur in de auto achter te komen dat je door je cd’tjes heen bent en je nog 8 uur voor de boeg hebt.

Op vakantie met vliegtuig of auto en kinderen

Het handige aan een vliegtuig is dat je zo’n handig tafeltje hebt waar je het een en ander op kwijt kan. Voor de auto heb je dit ook in de vorm van een soort ontbijt tafeltjes. Een goed voorbeeld is deze van INNOVAGOODS. Hij is gemaakt van Polyester en heeft een afmeting van 45 x 35 cm (L x B). Daarnaast heeft het een opstaande rand zodat niet alles van het tafeltje afvalt. Ook zitten er een aantal mooie zakken aan de zijkant voor het bij elkaar houden van boekjes, eten en drinken en speelgoed.

Reistafeltje

Auto Organizer

Naast een tafeltje kun je ook nog een extra zak aan de voorstoelen hangen waar je speelgoed in kwijt kan. Ze noemen ze ook wel autostoel organizers en hebben vaak een aantal vakken waar je allerlei spullen in kunt stoppen. Een aantal voorbeelden met goede reviews vind je hieronder:

Baby speelgoed voor op reis

Als je geluk hebt dan slaapt je baby het merendeel van de reis maar mocht je niet tot die elite behoren dan doe je er goed aan om genoeg speelgoed voor je baby mee te nemen. Kijk ook goed wat jouw baby leuk vind koop geen speelgoed waar hij na 5 minuten op uitgekeken is. Ik heb een selectie gemaakt van speelgoed dat je zowel in het vliegtuig als auto kunt gebruiken. Wat wij wel eens deden is dat we een aantal nieuw speeltjes kochten en dit als cadeaus hadden ingepakt en deze tijdens de reis gaven. Hierdoor hebben ze elke keer een cadeautje en iets nieuws wat ze kunnen ontdekken. Iets om aan te denken als je los speelgoed mee neemt is dat er een soort van touwtje aan zit dat het niet ieder keer op de grond valt.

Acivitycentrum voor op reis

Voor zowel jongens als meisjes is een activitycentrum geweldig vaak zitten hier allerlei licht en geluidseffecten op en ze zullen zich er echt een tijdje mee kunnen vermaken.

Baby boekjes

Onze dochter vond boekjes met een handpop altijd helemaal geweldig! Ze had het idee dat het beest echt was en knuffelde hem erg schattig. Naast handpop boekjes zijn er natuurlijk allerlei leuke baby boekjes bekijk hier de Top 10 best verkochte baby boekjes van Bol.com.

Muziek

Is jouw baby ook zo dol op muziek? In de auto neem je gewoon een paar leuke cd’tjes mee zoals deze:

Knuffel

Babys zijn gek op knuffeltjes of frutsels dus koop een mooie nieuwe als cadeau voor tijdens de reis.

Peuter speelgoed voor op vakantie

Peuters hebben alweer een heel andere interesse en ook daar moet je dus goed kijken wat je kind leuk vind. Heb je een erg bewegelijk kind zorg er dan voor dat je als je met de auto reist je hem/haar voldoende beweging geeft door een aantal stops in te lassen. Ook in het vliegtuig kun je ze het best lekker door het gangpad laten lopen als ze daar behoefte aan hebben. Maar ze zullen hoe dan ook een tijdje in hun stoel moeten blijven zitten.

Muziek CD’s

Stickerboeken

Het plakken van stickers is ook op reis prima te doen er kan weinig op de grond vallen en ze vinden het vaak erg leuk om te doen.

Verhalen CD’s

Stiekem vind ik de meeste verhalen CD’s erg leuk om mee te luisteren. De meeste zijn van een bekend personage en zitten vaak vol grappen en grollen.

Raamstickers

Lange tijd in de kinderstoel zitten gaat toch vervelen, ook het naar buiten turen wordt op een gegeven moment saai! Koop daarom wat leuke raamstickers waar ze zich mee kunnen vermaken.

Zoekboek

Kleuters vinden het leuk om details te ontdekken. Zo zijn er ontzettend veel leuke zoekboeken te koop waarbij ze in een wirwar van figuren een autootje of klein onderdeel moeten vinden. Kunnen ze uren zoet mee zijn!

Lees ook: Het leukste speelgoed voor meisjes van 4 jaar

Barbie!

Voor de meisjes is er natuurlijk Barbie. Koop een leuke nieuwe Barbie pop met lange haren en wat accessoires en ze zal zich er rijkelijk mee vermaken.

Tekenbord

Niks geen gesleep met losse blaadjes, pen en papier nee koop gewoon zo’n handig tekenbord. Hiermee haal je elke tekening weer weg en kun je opnieuw beginnen.

Kleuter speelgoed voor auto en/of vliegtuig

Naarmate je kids ouder worden is het een stuk makkelijker om ze te vermaken. Toch doe je er goed aan om genoeg mee te nemen ook kleuters kunnen zich zo af en toe flink vervelen. Zeker als de vakantie periode net is begonnen en ze nog aan het ritme moeten wennen.

Doeboeken

Tijdens de vakantie is het zinvol om je brein van je kleintje niet helemaal stil te zetten. Een leuk doe boek vinden ze vaak interessant om te doen en leert hen direct nieuwe vaardigheden die ze in het volgend schooljaar weer goed kunnen gebruiken.

Lees ook: Leukste cadeaus voor meisjes van 6 jaar

Boekjes

Tijdens de kleuterfase zal je kind leren lezen. Begin met AVI-start boekjes zodat ze zelfvertrouwen krijgen in het lezen.

Bingo

Er leuk is altijd de bingo je kunt hem zelf samenstellen of er een bestellen. Het gaat erom dat je tijdens de reis goed oplet of je ergens een verkeersbord, auto, vrachtwagen, tractor ziet of in het geval van het vliegtuig een stewardess, vliegtuig, piloot of koffer. Een aantal leuke varianten voor de auto vind je hieronder:

Muziek CD’s

Spelletjes

Er zijn ontzettend veel leuke spelletjes die ook prima op de achterbank van de auto of in de vliegtuigstoel gespeeld kunnen worden.

Plaats een reactie