Leuke meisjes schooltassen voor komend schooljaar

Ben je opzoek naar een leuke meisjes schooltas? Zoek niet verder ik heb de leukste webwinkels voor je afgezocht op zoek naar de mooiste schooltassen voor meisjes.

Een schooltas is iets dat je niet ieder jaar koopt dus het is van belang dat je er een kiest waar ze niet na 1 jaar al op uitgekeken is. Ik heb diverse leuke schooltassen voor je verzameld voor zo’n beetje alle leeftijdscategoriën.

Schooltas meiden basisschool

Ook meiden op de basisschool willen een leuke tas. Maar voor elke fase gelden natuurlijk weer andere eisen.

Skip Hop Zoo rugtasjes

Een speciale vermelding voor deze schattige rugzakjes van Skip Hop Zoo. Ideaal voor de peuterspeelzaal en de kleuterklas! Bekijk hier alle Skip Hop Zoo rugzakjes.

Groep 1 & 2

Op de peuterspeelzaal of in de kleuterklas heeft je kind nog niet veel om mee te nemen. Hooguit iets te drinken en wat fruit of zoetigs voor tussendoor. Wel moeten natuurlijk alle mooi knutselwerkjes mee naar huis genomen worden. Dus een rugtas met een inhoud van ongeveer 6 liter is meer als voldoende. Verder houden kleuters van felgekleurde tassen van 1 van hun favoriete personages zoals My little pony, prinsessen, Frozen, paarden etc… Er zijn ook leuke schooltassen in allerlei vormen. Bekijk hieronder per website schooltassen van 6 liter.

Groep 3 & 4

In groep 3 & 4 willen ze vaak geen “kinderachtige” schooltas meer maar zijn ze toe aan een echte rugtas. Wel houden de meeste nog van mooie felle kleuren. Ook staat er vaak nog een van hun favoriete tekenfilmfiguren op. In groep 3 gaat er alweer iets meer in de tas zoals de gym spullen die mee moeten. Daarom adviseer ik een inhoud van rond de 10-13 liter. Hieronder een selectie van mooie exemplaren voor deze leeftijd.

Groep 5 & 6

Vanaf groep 5 is een rugtas in de vorm van je favoriete tekenfilmfiguur echt verleden tijd daar kun je je echt niet meer mee vertonen. Ook krijgen de kinderen van groep 5 steeds meer huiswerk mee naar huis dus moet er ook wat meer in kunnen. Daarom adviseer ik voor groep 5 en 6 een minimale inhoud van de schooltas van 15 liter. Deze schooltassen kunnen de meeste kinderen van deze leeftijd wel baas. Ook door de verstelbare schouderbanden kunnen ze lang met zo’n rugzak doen. Zo kun je ook de ideale hoogte van de rugtas bepalen niet te hoog maar zeker ook niet te laag hoe stoer sommige kids dit ook vinden!

Groep 7 & 8

Ter voorbereiding op de middelbare school krijgt je kind steeds meer huiswerk naar huis. Ook gaan de werkboeken en tijdschriften mee in de tas dus heb je een “echte” rugtas nodig. De meeste kinderen stappen rond deze fase over naar een schooltas met wat minder uitbundige kleuren. De schooltassen krijgen een eigen karakter en kinderen ontwikkelen hun eigen smaak wat betreft de schooltas. Wil je een tas die ook direct dienst kan doen in de brugklas koop dan een niet al te kinderachtige schooltas, anders kun je gegarandeerd een nieuwe kopen op de middelbare school.

Rugzakken voor de middelbare school

Natuurlijk wil jouw kind niet voor aap lopen de eerste weken van de brugklas. Koop daarom een trendy rugtas waar ze mee voor de dag kunnen komen. Bekende merken van leuke schooltassen zijn: Eastpack, Vans, O’Neill en Kipling.

Schooltassen voor laptop

Tegenwoordig maken veel middelbare scholen gebruik van een laptop of tablet. Zorg er dus voor dat de schooltas van uw kind een goed opberg vak heeft voor de laptop zodat hij niet los in de tas gemikt wordt en binnen 3 maanden stuk is… Hieronder een aantal mooie schooltassen die ook de laptop beschermen tegen een eventueel ongeluk met een drinkbeker!

De leukste webshops voor meisjes schooltassen:

Bol.com

Bol heeft uiteraard een zeer groot aanbod aan leuke school rugtassen voor meisjes in alle leeftijdscategorieën.

Wehkamp.nl

Ook de wehkamp heeft veel meisjes schooltassen in het assortiment.

Fonq.nl

Bij Fonq koop je onder andere deze trendy schooltassen.

Travelbags.nl

Bij Travelbags verkopen ze veel trendy schooltassen voor 2018. Naast normale rugzakken hebben ze ook een leuke collectie schoudertassen voor meisjes een echte aanrader!

Hema.nl

Ook hema heeft een kleine maar betaalbare collectie schooltassen.

Duifhuizen.nl

Een eigentijdse website met een groot aanbod aan leuke schooltassen.

Hopelijk heeft u zo genoeg informatie om een mooie schooltas voor uw kind uit te zoeken. Heb je zelf nog leuke suggesties laat ze hier gerust achter!

Plaats een reactie