Verjaardag kind 5 jaar – My Little Pony kinderfeestje en cadeau ideeën

Onze dochter werd afgelopen september 5 jaar en was het tijd voor haar allereerste kinderfeestje. Lees hieronder waar je aan moet denken bij een kinderfeestje voor 5 jarigen, en lees wat ons meisje allemaal cadeau kreeg.

Thema

Wij proberen haar verjaardag altijd te vieren met een bepaald thema. Zo hebben we al een Frozen, K3 en Woezel en pip feestje gehad. Voor haar 5e verjaardag werd het een My Little Pony feestje.

 

My Little Pony feestartikelen

Voor elk thema kun je tegenwoordig leuke feestartikelen krijgen. Bij Bol.com hebben ze een zeer groot assortiment en zoals je gewend bent van Bol zeer snel geleverd. Wel zo handig aangezien wij altijd te laat beginnen met het plannen van dit soort dingen.

Uitnodigingen

Helaas konden we geen My Little Pony uitnodigingen vinden, maar hebben een leuk persoonlijk kaartje gemaakt bij Greetz.nl.

Kinderfeestje kaartje

Het uitdelen van de kaartjes in de klas vonden we zielig voor de kindjes die helaas niet waren uitgenodigd, dus reden we een rondje door de buurt om de kaartjes persoonlijk te bezorgen. Vond die kleine van ons geweldig om postboodetje te spelen.

Kinderfeestje thuis

Voor haar eerste verjaardag wilden we gewoon thuis blijven en daar wat leuke dingen doen. Gelukkig had mama al genoeg ideeën welke leuke spelletjes en knutsel werkjes je allemaal kunt maken. Aangezien er geen jongetjes op het feestje kwamen maar alleen meisjes hoefde wij daar geen rekening mee te houden.

Kiss the frog

kinderfeestje 5 jaar spelletjes

Print op een groen papier een mooie kikker prins uit, en hang hem op ooghoogte van 5 jarige aan de deur. Smeer de lipjes in met een mooie rode lippenstift en kussen maar. De winnaar zit het dichts bij de mond van de kikker!

Knutselen

cakejes versieren

Mijn vrouw had van alles in huis gehaald om lekker te knutselen. Zo hadden we foamy klei bolletjes waarmee ze een mooi spiegeltje mee konden maken. Verder hadden we sieradendoosjes om te beplakken en kleuren en als laatst nog een maskertje die ingekleurd kon worden. Allemaal een groot succes! Als laatst konden de meiden nog een lekker cakeje versieren met fondant en versiersels.

Oud hollandse spelletjes

We deden het aloude ei lopen op een lepel met wat hindernissen in de kamer zoals diverse opstapjes en een tafel waar je onderdoor moest. Daarnaast lekker stoelendans en stopdans gespeeld.

Kinderfeestje cadeautjes 5 jaar

Voor het kinderfeestje van onze dochter hadden we een handige bak verzameld in een boekenwinkel. Ik kende het niet maar blijkbaar kun je bij meer winkels een bak met speelgoed verzamelen, waaruit de kinderen dan een leuk cadeautje kunnen kiezen voor het kinderfeestje. Het is een beetje te vergelijken met van die apps  waar je jouw cadeau wensen opzet en mensen dan kunnen kiezen wat ze geven. Zo weet je zeker dat wat ze krijgt ze ook echt leuk vind en niet al heeft. Zorg ervoor dat er ook kleine cadeautjes bij zitten zodat mensen zelf kunnen kiezen hoeveel ze willen uitgeven. Zo had Lotte haar doos volgepropt met een pen met muziek, stickerboekjes, glitters en gummetjes.

Verjaardagscadeaus 5 jaar

Voor haar grote mensen feestje had Lotte een leuke lijst samengesteld.

Bunchems

Bunchems zijn leuke gekleurde balletjes die net als klittenband in elkaar haken. Zo kun je de leukste 3D figuurtjes maken en allerlei kleuren combineren. Deze set heeft 6 handige bakjes voor het scheiden van de kleuren. Tevens is dit een reis editie die je dus ook makkelijk meeneemt in de auto. Kleine waarschuwing zorg dat ze niet in het haar verstrikt raken want dan rest alleen nog de schaar…

Monopoly junior

Vandaag de dag nog steeds populair en nu ook voor jonge kinderen vanaf 5 jaar. Zo leren ze op een leuke manier met geld omgaan en tellen en rekenen. het doel is net als echt monopolie hetzelfde zorgen dat de ander bankroet gaat door zoveel mogelijk “straten” te bezitten. Bij deze junior variant vind je in plaats van de Kalverstraat bijvoorbeeld de kermis en een ijssalon.

Popal Benthe

Van ons kreeg ze een nieuwe meisjes fiets cadeau. Ze wilde graag een roze fiets met bloemetjes dus die kreeg ze ook! Het is een aardig duur fietsje maar konden hem het goedkoopst vinden bij Bol.com. Die trotse blik op haar gezicht toen ze erop weg reed was het meer dan waard!

Taart

Natuurlijk moest er ook een My Little Pony taart komen die we door een vrouw bij ons in de buurt hebben laten maken. Inclusief rechtopstaande regenboog en hij was heerlijk!

My little pony verjaardagstaart

Kortom de 5e verjaardag van onze dochter was een waar succes en kijken er met veel plezier op terug. Welke thema’s kiezen jullie voor de verjaardag van jullie kinderen?

Plaats een reactie