De mooiste houten loopwagens – Voor jongens en meisjes

Vanaf een jaar of 1 begint je kleintje met zijn eerste stapjes te zetten, in het begin nog wankel en onhandig. Om jouw baby een extra handje te helpen kun je een loopwagen kopen. Ik ben zelf erg weg van houten loopwagentjes die steeds meer in populariteit inwinnen. De ouderwetse look en feel geeft zo’n loopwagen net dat beetje extra dan een plastic variant.

Loopstoel / Loopwagen / Loopauto / Loopfiets?

Ik snap dat ouders door de bomen het bos niet meer zien wat moet ik nou kopen? Een loopstoel kun je gebruiken om de beentjes van je baby sterker te maken als voorbereiding op het echte lopen. Op deze pagina vind je de leukste houten loopwagens hiermee geef je je jouw baby wat extra zekerheid bij het leren lopen. Kan je kleintje al aardig lopen dan wordt een loopauto interessant ze kunnen dan zelf opstappen en op een mooie bolide door de woonkamer scheuren. Daarna kun je gaan denken aan een loopfiets ter voorbereiding op het leren fietsen.

Waarom een loopwagen?

Sommige baby’s beginnen later met lopen omdat ze het simpelweg eng vinden om hun eerste stapjes los te gaan zetten. Hiervoor is de loopwagen bedoeld om ze een helpende hand te bieden. Vaak beginnen ze staand aan de bank als vervolgens de loopwagen dichtbij staat stappen ze over en rolt de loopwagen voor hen uit en daagt ze uit om mee te lopen.

Waarom een houten loopwagen

  • Een houten loopwagen is sterk en onverslijtbaar (die kleintjes slopen echt alles…)
  • Een loopwagen van hout ziet er mooi uit en past in elke huiskamer.
  • Vaak zit er een groot opbergvak in waar je makkelijk je speelgoed in kunt opruimen/vervoeren.

Loopwagens van I’m Toy

Het merk I’m Toy heeft een mooie serie van houten loopwagens in de vorm van allerlei verschillende dieren. Zo is er een koe, konijn, schaap, tijger, poes, varkentje en een kalfje. Deze loopwagens hebben allemaal een leuke vormenstoof en is er een handige opbergruimte. Leuk vind ik dat er een schattig baby diertje achter de loopwagen aan huppelt. Bij sommige loopwagentjes zit een zacht uitwasbaar handvat. De wielen hebben een rubberen rand ter bescherming van de vloer en waardoor de loopwagen vrijwel geruisloos is. Bekijk ze allemaal in een handig overzicht.

Houten loopwagen I'm Toy

Houten loopwagen voor jongen

Bij I’m Toy hebben ze voor jongens de meest geweldige loopwagens gemaakt met een bepaald thema. Zo is er een brandweer loopwagen, politie, constructie en een trein. Voor jongetjes natuurlijk totaal onweerstaanbaar… Mijn favoriet is toch wel de brandweerwagen waar een heuse brandweerslang aan zit. Maar dat is niet alles er zit ook een walkie talkie, toeter en megafoon bij. Daarnaast vind ik de constructie loopwagen erg leuk. Hier kunnen jongens lekker aan knutselen door met de moeren en bouten hun loopwagen te verbouwen. Tevens zit er een leuke toeter op het stuur!

Loopwagen voor jongen

Houten loopwagen voor meisje

Natuurlijk is er ook aan de meisjes gedacht bij I’m Toy. Zo is er een keuken/loopwagen inclusief oven. Er zit een vormenstoof in waarbij de vormpjes er weer uitgehaald kunnen worden via de oven. Daarnaast zit er een keuken bedieningsknop bovenop en een fornuis voor 1 pan. De wieltjes van dit wagentje hebben een rubberen rand waardoor hij vrij stil is en de vloer niet zal beschadigen.

 

 

Nog een mooie loopwagen voor meisjes is deze roze van Scratch Rock&Roll. De duwstang kan versteld worden zodat hij met jouw kindje meegroeit. Ook is nagedacht over het leerproces van het lopen zo kan de weerstand van de bandjes aangepast worden zodat het wagentje iets minder snel rolt als dit nog te moeilijk is.

 

Roze prinsessen loopwagen

Te schattig is deze mooie poppen loopwagen. Hier heeft jouw kleine meid niet alleen wat aan om te leren lopen, maar kan er ook nog eens leuk mee lopen samen met haar lievelingspop.

 

 

 

Houten loopwagen met blokken

Er zijn diverse loopwagens waar een verzameling blokken bij zit. Deze loopwagens zijn vaak wat goedkoper omdat de loopwagen opzich niet veel extra’s heeft. Naast het vervoeren van de blokken kan er ook ander speelgoed mee vervoerd worden. Tevens is de opbergruimte handig voor het opruimen van het speelgoed.

Deze leuke blokken loopwagen van Janod heeft 30 blokken met letters en cijfers waar ze nog lang plezier aan zullen beleven om hun eerste woordjes te leggen.

Van Little Dutch hebben ze een zeer mooi afgewerkte loopwagen met veel bijzondere blokken met mooie patronen en kleuren. Ook verkrijgbaar in het blauw.

Of wat dacht je van deze mooie loopwagen van woezel en pip?

 

Houten loopwagen met activiteitencentrum

Naast het leren lopen heb je ook loopwagens die een activiteitencentrum bevatten. Dit zijn allerlei leuke extra speel activiteiten die je baby kan doen. Erg leuk is deze Viga toys loopwagen die er erg fleurig uitziet! Als extra activiteiten zitten hierop een zon/maan, kralen ketting, puzzel, en allerlei dieren blokjes die heen en weer kunnen worden geschoven erg leerzaam.

Ook leuk is deze loopwagen van Tidlo waar ook diverse leuke activiteiten op zitten waar je baby zich uren mee kan vermaken.

 

Wanneer koop je een loopwagen?

Het ideale moment voor een loopwagen is zo rond de 1 jaar. Veel baby’s beginnen dan te ontdekken dat er nog meer te doen is dan een beetje doelloos over de grond heen schuren. Ze beginnen zich langzaam op te trekken aan de bank of ander meubilair en gaan langzaam hun eerste stapjes zetten.

Plaats een reactie