Home Cadeaus Gezelschapsspel kind 2 tot 4 jaar – De leukste kaart en bordspellen voor 2 tot 4 jarigen

Gezelschapsspel kind 2 tot 4 jaar – De leukste kaart en bordspellen voor 2 tot 4 jarigen

Door Ferdi
Gezelschapsspellen voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Wij konden als ouders echt niet wachten om met onze kleine meid een bordspel te spelen. Er zijn tegenwoordig al leuke gezelschapsspellen in de leeftijdscategorie van 2 tot 4 jaar. Dit zijn vaak spelletjes met een herkenbaar thema zoals Woezel en pip, Bumba of Nijntje. Peuters kunnen vaak nog niet echt tellen of met een dobbelsteen overweg dus werken deze spellen vaak met kleuren en andere vaardigheden.

Speelkaart houder 4 jaar

Kan jouw kindje de kaarten nog niet allemaal kwijt in zijn/haar handen bij een potje pesten of kwartetten? Dan zijn er handige kaarten houders waarmee je al op vroege leeftijd kaart spellen kunt spelen. Naast een kaarthouder kun je ook een eierdoos gebruiken alhoewel je daar maar een beperkt aantal kaarten in kwijt kan.

De leukste bordspellen voor 2 tot 4 jaar

Knappen koppen peuter bordspel

Een van onze favorieten bordspellen is Knappe Koppen. Het doel van het spel is niet om te winnen maar vooral om het proberen. Aan de ouders de taak om je kind meer zelfvertrouwen te geven door hem/haar goed aan te moedigen. In dit spel staan taal, rekenen en motoriek centraal. Zo moet er met losse blokjes een toren worden nagebouwd, 10 seconden op 1 baan gestaan worden en moet je weten welk dier staat afgebeeld.

Knappe Koppen varianten

Knappe koppen mijn thuis gezelschapsspel

In deze variant staat het eigen huis centraal. Allerlei kennis vragen over uiteenlopende zaken die je thuis vind. In deze variant vind je vragen zoals “Noem 3 voorwerpen uit de keuken” of “Wat zie je op het plaatje?” als er een badkuip staat afgebeeld. Dit is een kaartspel maar kan ook in combinatie met het bordspel gespeeld worden.

Knappe koppen tellen

Speciaal voor cijfers, tellen en rekenen is er Knappe koppen Tellen. Hier staan cijfers centraal dus mocht je kindje daarmee achterlopen is dit een leuk bordspel om te proberen dit op een hoger niveau te tillen. Vragen als “Ik heb tien appels en eet er 1 op hoeveel heb ik er nog over?” of “Welk cijfer ligt tussen de 3 en ?”.

Knappe koppen mijn lichaam

Een leuke variant over het reilen en zeilen in het lichaam. Allerlei vragen over het menselijk lichaam. Vragen zoals: “Wat groeit er aan je vinger?” of een opdracht als “Leg je oor op de linker borst van je pap of mam wat hoor je?”.

Rupsje nooitgenoeg groeispel

Een leuke variant op memorie. Bij Rupsje Nooitgenoeg is het de bedoeling om het langste rupsje te krijgen. Iedere speler heeft zijn eigen rupsje met zijn eigen kleur. Draai een stukje om, wanneer deze dezelfde kleur heeft als jouw rupsje mag je het aanleggen. Natuurlijk moet je goed onthouden als iemand jouw kleur had omgedraaid zodat je het later kunt aanleggen.

Nijntje memory

Memorie heb je werkelijk in 100 verschillende soorten. Waarschijnlijk ook in het favoriete tekenfilmfiguur van jouw kind. Het is leuk om te zien hoe je kindje groeit bij het spelen van dit spel. Ons viel het altijd op dat die kleintjes een enorm goed geheugen hebben en we op den duur vaker verliezen omdat ze alle plaatjes zo in zich opnemen.

Drie kleine biggetjes bordspel

Met dit spel is het de bedoeling om de drie biggetjes in hun veilige huisje onder te brengen zodat de wolf ze niet kan pakken. Er zijn verschillende moeilijkheidsniveaus dus ook voor 3 jarigen is het prima te spelen. Het is de bedoeling om de verschillend gevormde speelstukken op zo’n manier op het bord te passen zodat elk varkentje in zijn huisje eindigt.

Waar is bumba gezelschapsspel

Prikkel de nieuwsgierigheid en oefen het geheugen van je kleuter met dit grappige Bumba spel! Verberg elk van de vier kleurrijke Bumba figuurtjes onder een van de vijf bekertjes. Verschuif de bekertjes en probeer te onthouden waar de figuurtjes zitten. Neem een kaartje en ontdek welk figuurtje jouw tegenspeler moet aanwijzen. Heeft hij het bij het rechte eind en zit het figuurtje onder het juiste bekertje? Flink! Hij wint het kaartje en nu is het jouw beurt om te zoeken! Wie als eerste vijf kaartjes kan verzamelen, wint dit leerrijke spel!

Verstoppertje

Voor de allerkleinsten is er een leuk verstoppertje spel bedacht. Er zijn al flink wat varianten uitgebracht die je hieronder ziet. VerstopĀ  het poppetje ergens in de kamer, zet hem aan en de pop roept elke 10 seconden: Ik ben hier! Wie Nijntje als eerste vindt, wint het spel! Erg leuk die kleintjes als een dolle te zien zoeken.

Woezel en pip tikkertje

Naast verstoppertje is tikkertje natuurlijk ook een heerlijk kinderspel. Nu kun je in dit leuke bordspel samen met alle vriendjes van Woezel en Pip verstoppertje spelen. Het spel werkt met een dobbelsteen dus voor kleintjes kan het nog wennen zijn. Maar als je op hetzelfde vakje terecht komt als een tegenstander tik je hem en moet hij een aantal plaatsen terug. De eerste die bij de finish is heeft gewonnen. Er zitten erg leuke figuurtjes bij zoals: Woezel en Pip, Buurpoes, Wijze varen en natuurlijk Molletje.

Woezel en pip tikkertje

Een ouderwets concept maar nog steeds erg in trek bij kinderen van 2 t/m 4 jaar. Bij Electro is het de bedoeling om verbanden te leggen. Met allerlei verschillende werkbladen wordt je kindje op de proef gesteld om het juiste antwoord te geven. Tegenwoordig wordt dit spel met een Electro Pen geleverd waar je op de zwarte stippen moet drukken. Is het antwoord goed dan hoor je een melodietje en kleurt het lampje groen. Is het fout dan hoor en zie je niets. Voor kleine kinderen zijn de zwarte stippen extra groot zodat hun motoriek geen belemmering is.

Poepie Knor spel voor kleuters

Bij Poepie Knor is het de bedoeling om jouw varkentje een goed modderbad te geven. Een groot varken in het midden wordt rondgedraaid stopt hij bij jouw varken dan maakt hij een geluid een scheet of een knor. Erg grappig en niet te moeilijk waarbij voornamelijk geluk centraal staat.

Loco bambino spel

Loco Bambino is al een erg oud spel dat in veel varianten beschikbaar is. Het is de bedoeling om je kindje verbanden te laten herkennen. Ze moeten de 2 stukken op de juiste plek neerleggen. Het fijne is dat kinderen dit spel op den duur zelfstandig kunnen spelen omdat ze zelf kunnen controleren of ze het goed hebben gedaan. Leerzaam en een leuke uitdaging.

Vissen spel

Een all time favorite is natuurlijk het visspel. Je kunt maximaal met z’n vieren tegelijk proberen visjes te vangen. Voor extra uitdaging mag je alleen je eigen kleur vissen. Kinderen leren hiermee hun motoriek onder controle te krijgen en te anticiperen op de draaiing van de vissen.

Ook interessant

Laat een reactie achter