Voorleesboekjes voor 4 en 5 jarige meisjes

Vandaag wil ik focussen op voorleesboekjes voor 4 en 5 jarige meisjes waar veel herkenbare situaties worden geschetst, die ze op deze leeftijd in de praktijk tegenkomen. Op 4 jarige leeftijd wordt de wereld voor kinderen ineens een stukje groter en beginnen ze te beseffen dat er buiten henzelf er nog veel meer te ontdekken valt. Bijvoorbeeld wat zijn nu precies “gezegdes” of iets heel “stiekem” doen terwijl het eigenlijk niet mag. Een paar voorbeelden van onderwerpen waar een kind van 4 mee bezig is en waar je het misschien met je kind over wilt hebben. Een voorlees boekje is dan een leuke manier om het over bepaald gedrag te hebben.

Pleuntje!

De verhaaltjes van pleuntje zijn zeer herkenbaar voor kinderen. Zo ontdekt ze dat als ze met de buurjongen wil spelen ze toch echt naar zijn huis moet gaan en op de bel moet drukken, met de kans dat die rare meneer dan open doet. Of ontdekt ze wat etiquette zijn en wanneer je ze moet gebruiken. Leuk aan de verhaaltjes is dat er aan het eind altijd een addertje onder het gras zit die tot denken zet.

Klaar voor mijn dag

Een mooi prentenboek over het herkenbare ochtend ritueel vooral de uitdaging om vooral ALLES zelf te willen doen. Voor veel kinderen een herkenbare “struggle” tijdens het ochtend ritueel. Het begint met zichzelf willen aankleden maar daarna willen ze opeens alles zelf doen, tandenpoetsen, veters strikken etc…

Keteltje prinses op les

Keteltje is een ondeugend prinsesje dat nog veel lessen moet leren om later een goede koningin te worden. De verhaaltjes gaan over allerlei prinsessen zaken en ze maakt zelfs haar eigen wet: Ieder kind moet minimaal 1 verhaaltje worden voorgelezen voor het slapengaan. Dit alles beleeft ze samen met haar vriendjes Beppie big en Sneeuwbal de kat.

Uppie en het nieuwe schooljaar

Een leerzaam boek dat gaat over alle drukte die op school heerst. Speciaal voor kinderen die hooggevoelig zijn is het een leerzaam boek. Hoe om te gaan met alle veranderingen en het een plekje te geven en een mogelijkheid om er met uw kind luchtig over te praten.

Wiebeltand

Een vervolg op het pleuntje boek van hierboven. Pleun heeft een wiebeltand maar na het eten van een appel is hij ineens weg! En hoe het nou precies zit met die tanden fee? Naast het hoofdverhaal staan er weer veel leuke herkenbare verhalen voor 4 jarigen in.

Het grote voorleesboek voor rond de 4 en 5 jaar

Een bonte verzameling aan herkenbare verhaaltjes over alledaagse dingen maar ook bijzondere sprookjes alles zit erin. Het boek bestaat zowel voor 4 als 5 jarige. Er zitten onder andere verhaaltjes in van de herkenbare vriendjes Jip & Janneke, Vos & Haas, Ties & Trijntje, Jubelientje, de kinderen van de Grote Beer, Spuit Elf, Rintje en vele anderen.

 

Welke boekjes lees jij het liefst voor aan jullie jonge meisjes? Laat het in een reactie achter!

Plaats een reactie