Halterstang met gewichten kopen voor thuis

De beste halterstang met gewichten voor thuis. In dit artikel laat ik een aantal van de beste halterstangen zien die je online kunt bestellen. Bij elke halterstang heb ik de gewichten toegevoegd die op de halterstang passen. Er zit namelijk verschil in de diameter van de halterstang waardoor je wel de juiste gewichten erbij moet kopen. Halterstangen zijn ideaal om thuis mee te trainen omdat je er zo’n beetje je hele lichaam mee kunt trainen. Van rug tot borst en van biceps tot benen er zijn ontzettend veel verschillende krachttrainingsoefeningen die je thuis kunt doen met een halterstang.

Waar je op moet letten:

  • Diameter: Let erop dat de halterstang die je koopt dezelfde diameter heeft als de gewichten anders passen ze niet! Bedenk ook dat als je meerdere verschillende stangen / dumbell sets wilt kopen dat je dezelfde diameters gebruikt zodat je de gewichten onderling kunt uitwisselen.
  • Eigen gewicht: Mocht je al wat gevorderd zijn zorg er dan voor dat je een olympische halterstang koopt. Zo hoef je niet ontzettend veel losse gewichten aan de stang te hangen om tot jouw niveau te komen. Aan de andere kant koop niet een te zware halterstang als je de stang wilt gebruiken voor oefeningen waar je weinig gewicht voor nodig hebt.
  • Lengte: Zorg ervoor dat de lengte van de halterstang genoeg is om bijvoorbeeld op je halterbank te passen, maar ook dat hij niet overdreven lang is dat hij lastig is te gebruiken in je ruimte thuis.

Olympische halterstangen Ø 50 mm

Olympische halterstang Focus Fitness 220mm

Halterstang voor thuis

Deze Halterstang is 220 cm lang en geschikt voor zware krachtoefeningen, ideaal voor bankdrukken, squaten etc… De stang heeft een eigen gewicht van 20 kg en kan maximaal belast worden tot 300 kg. Tevens biedt deze stang veel grip.

 

 

Olympische halterstang Focus Fitness 180mm

Beste halterstang 180 cm

Het kleinere broertje van hierboven mocht je wat minder ruimte hebben. Deze halterstang is 180 cm lang en heeft een eigen gewicht van 15 kg. Deze stang kan maximaal belast worden tot 250 kg.

 

 

Tunturi Olympische halterstang curl

Curl halterstang

Ideaal voor het isoleren van de biceps en triceps. Deze gebogen halterstang zorg ervoor dat spieren op een andere manier worden getraind wat goed is voor de variatie en dus spiergroei. De stang is 120 cm lang en wordt geleverd inclusief 2 veersluiters.

 

Olympische korte halterstang/dumbell

Kleine halter dumbell

Ideaal om dumbells te hebben waar je gewichtsschijven direct omheen passen. De stangen zijn ongeveer 48 cm lang en kunnen maximaal belast worden tot 50 kg.

 

 

Olympische 50mm gewichten

Beste halterschijven voor halterstang

Het fijne aan deze olympische halterschijven is dat ze een rubber coating hebben, zo beschadig je de vloer niet zoals bij metalen schijven. Ook ideaal zijn de grote handvatten zodat je de gewichten makkelijk kunt hanteren.

Reviews Bol.com [usr 4.8]

 

Olympische sluiterset

Halterstang sluiters

Veilige sluiters raad ik wel aan omdat je niet de eerste bent die zichzelf overschat. Naast de veiligheid is het ook gewoon prettig als de schijven op hun plek blijven en niet bewegen.

Reviews Bol.com [usr 5]

 

Olympische sluitveren

Halterstang sluiters veren

Net zo effectief alleen wat minder makkelijk in gebruik zijn deze olympische sluitveren.

 

 

 

Olympische Tricepstang

Speciale halterstang

Deze Olympische Tricepstang is ideaal voor het uitvoeren van diverse triceps oefeningen. De stang is ongeveer 86 cm lang en heeft een eigengewicht van 12 kg. Je kunt deze stang maximaal belasten tot 120 kg. daarnaast komt deze stang inclusief veersluiters.

 

 

Halterstangen Ø 30 mm

Naast de olympische maat van Ø 50 mm zijn er ook veel producten geschikt voor Ø 30 mm. Deze halterstangen zijn vaak een stuk goedkoper maar het maximaal belastbaar gewicht is ook een stuk lager. Kijk dus goed naar je eigen niveau en bepaal wat je nodig hebt.

Tunturi halterstang 180 cm

Halterstang 30mm 180cm

De Tunturi Halterstang 180 cm kan gebruikt worden voor veel verschillende krachttraining oefeningen zoals bankdrukken, squaten etc…  Maximaal belastbaar tot 110 kg. Met ringsluiters aan beide zijde is het eenvoudig om halterschijven te verwisselen. De stang is gemaakt van massief metaal en is afwerkt met een chroom laag.

 

Tunturi halterstang 165 cm

Halterstang 30mm 180cmDe kleinere variant voor als je thuis iets minder ruimte hebt. Denk er wel om dat deze korte variant op jouw halterbank past.  Voor deze stang geldt dezelfde maximale belasting van 110 kg. De stang is gemaakt van massief staal en is afwerkt met een chroom laag.

Reviews Bol.com [usr 4.8]

 

Marcy halterstang curl 120 cm

Halterstang curl beste

Marcy Curl halterstang is 120 cm lang en heeft een diameter van 30 mm. De halterstang is voorzien van Schroefsluiters. Ideaal voor het uitvoeren van biceps curls of andere isolatie oefeningen.

Reviews Bol.com [usr 4.8]

Tunturi korte halterstang

Kleine halterstang met sluiters

De Tunturi dumbbellstang kan gebruikt worden voor het trainen van de armspieren. De uiteinden zijn glad waardoor het eenvoudig is om schijven te verwisselen wel moeten deze met behulp van een veer of inbussluiting vastgezet worden. De stang is gemaakt van massief metaal en is afwerkt met een chroom laag.
Tunturi halterstang curl

Halterstang bend

De Tunturi Curlstang 120 cm kan gebruikt worden voor vrije oefeningen met de stang. Deze stang maakt gebruik van schroefsluitingen om gewichten vast te zetten. bovendien zorgt de vreemde vorm van de buis ervoor dat je spieren op een andere manier traint wat de spiergroei ten goede komt.

 

 

Tunturi halterstang tricep

Tricep halterstang

De Tunturi triceps stang zorgt voor een snelle training van de triceps. De stang is 88 cm lang en komt inclusief ring sluiters. De stang heeft een eigen gewicht van 9 kg. Door de schuine greep worden de triceps aangespannen tijdens de training.

 

 

Halterbank

Beste halterbank voor thuisAls je een halterstang hebt aangeschaft doe je er goed aan om ook een halterbank te kopen. Hier kun je diverse krachttraining oefeningen mee doen waaronder de benchpress de beste fitness oefening die er bestaat voor het trainen van de borstspieren. Ik heb de best verkochte halterbanken voor je in een overzicht gezet.

Plaats een reactie