Badspeelgoed opbergen – Speelgoed in de badkamer opbergen

Heeft jouw kind ook zoveel badspeelgoed en heb je ook geen idee meer waar je dat speelgoed moet opbergen? Ook onze badkamer lag altijd vol met speelgoed dat ergens in de hoek werd opgeborgen. Ik heb het internet eens afgestruind opzoek naar goede oplossingen om het badspeelgoed in de badkamer op te bergen.

Vochtige badkamer

Heb je een badkamer die lang vochtig blijft en niet snel opdroogt dan ligt schimmelvorming op de loer. Zorg er dan voor dat je het speelgoed van jouw kinderen niet in de douche bewaard aangezien er vaak restjes water in blijven staan en er zo dus schimmel in kan groeien. Onderstaande oplossingen zou je ook goed in een vochtige douche kunnen gebruiken omdat het water er aan de onderkant weer uitloopt. Zorg er wel voor dat je het speelgoed leeg kiept en even afspoelt zodat er geen zeepresten in de bakjes blijft staan.

De beste badspeelgoed opbergers

Mijn zoektocht naar de beste manier om het badspeelgoed in de badkamer op te kunnen slaan vind je hieronder. Ben je van plan om het speelgoed buiten de douche op te slaan? Er zijn ontzettend veel leuke speelgoed opbergers waaruit je kunt kiezen, bij Bol.com hebben ze een zeer ruim assortiment.

Een nieuw product op de markt komt van Skip Hop een leuk merk waar je nog veel meer leuk kinderspeelgoed van hebt. Ze komen nu met een handige opbergzak voor in de douche.

opbergzak voor de douche

Een op maat gemaakte oplossing voor in de badkamer is deze kikker die je aan de muur kunt hangen. Je kunt al het badspeelgoed er eenvoudig in opbergen. Al het speelgoed wordt goed droog aangezien het water er aan de onderkant uitloopt. De kikker biedt tevens plek voor 2 falcons badschuim of shampoo.

Ook leuk is deze handige Boon Whale Pod met de grote schep haal je eenvoudig al het losse badspeelgoed in 1 keer uit bad. Spoelt het af en hangt hem aan de muur. Al het speelgoed droogt vanzelf en er blijft geen water in staan. Tevens zit er een klein plankje aan de achterkant voor het plaatsen van een aantal flacons shampoo of douchegel.

Dit is een mooi transparant en stijlvol opbergbakje voor in de badkamer. De bak plakt zichzelf vast aan het bad of tegel muur.

Lees ook: De beste baby badzitjes

Een vrij goedkope oplossing is een eenvoudig waterdoorlatend zakje zoals deze.

Nog een handig opberg netje dit keer in de vorm van een olifantje!

badspeelgoed opruimen baby olifant

Ik hoop dat deze opberg ideeën je wat inspiratie geven om ook jou badkamer weer geordend te maken. Heb je zelf nog goede ideeën voor het opbergen van badspeelgoed laat die dan achter via een comment hieronder, vindt ik leuk!

Hoe badspeelgoed opbergen?

Het opbergen van badspeelgoed kan helpen om het georganiseerd en schoon te houden. Hier zijn een paar tips:

 • Spoel het speelgoed na elk bad af met schoon water om zeepresten en vuil te verwijderen.
 • Laat het speelgoed goed drogen voordat je het opbergt. Dit voorkomt dat er schimmel of meeldauw ontstaat.
 • Gebruik een badspeelgoedopbergnet of een geperforeerde mand om het speelgoed in op te bergen. Deze laten lucht circuleren en bevorderen het drogen.
 • Zorg ervoor dat de opberglocatie schoon en droog is. Vermijd vochtige of vochtige ruimtes, omdat dit schimmelgroei kan bevorderen.
 • Controleer regelmatig het speelgoed op tekenen van schimmel, slijtage of beschadiging. Verwijder en vervang eventueel speelgoed dat niet meer veilig is.
 • Schimmel uit badspeelgoed verwijderen: Als je schimmel op badspeelgoed hebt ontdekt, volg dan deze stappen om het te verwijderen

Hoe krijg je schimmel uit badspeelgoed?

Als je schimmel op badspeelgoed hebt ontdekt, volg dan deze stappen om het te verwijderen:

 • Vul een emmer of gootsteen met gelijke delen warm water en witte azijn.
 • Plaats het speelgoed in het mengsel en laat het minstens 15-20 minuten weken.
 • Gebruik een borstel met stevige haren om de schimmel te schrobben. Zorg ervoor dat je alle hoeken en gaten bereikt.
 • Spoel het speelgoed grondig af met schoon water.
 • Laat het speelgoed volledig drogen voordat je het weer gebruikt of opbergt.

Wat is leuk speelgoed voor in bad?

Er zijn veel leuke opties voor badspeelgoed die kinderen kunnen vermaken en helpen bij hun ontwikkeling. Hier zijn enkele ideeën:

 • Drijvende badeendjes of andere drijvende dieren: Deze klassiekers zijn altijd populair en kunnen dienen als stimulatie voor de verbeelding en het rollenspel.
 • Gietbekers en trechters: Deze speeltjes kunnen worden gebruikt om water te gieten, te meten en te spelen met de stroom. Ze zijn geweldig voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden.
 • Watersproeiers: Speelgoed dat water sproeit, zoals sprinklers of fonteinen, kan veel plezier bieden en helpt bij het ontwikkelen van hand-oogcoördinatie.
 • Badletters en -nummers: Deze drijvende letters en cijfers zijn educatief en kunnen kinderen helpen bij het leren van het alfabet en getallen.
 • Waterspeelgoed met zuignappen: Er zijn speeltjes verkrijgbaar die kunnen worden bevestigd aan de zijkanten of bodem van het bad, waardoor kinderen ze gemakkelijk kunnen verplaatsen en ontdekken.

Hoe lang mag een kind in bad?

Duur van het baden voor kinderen: De aanbevolen duur voor het baden van kinderen kan variëren afhankelijk van de leeftijd en individuele behoeften. Over het algemeen wordt het volgende aangeraden:

 • Pasgeborenen en baby’s: Kort baden (ongeveer 5-10 minuten) om de paar dagen is meestal voldoende. Baby’s hebben een gevoelige huid die snel kan uitdrogen, dus het is belangrijk om hun badtijd te beperken.
 • Peuters en kleuters: Ongeveer 15-20 minuten badtijd is meestal voldoende. Zorg ervoor dat het water niet te warm is en houd toezicht op het kind om ervoor te zorgen dat ze veilig blijven.
 • Oudere kinderen: Kinderen kunnen iets langer in bad blijven, maar 20-30 minuten is over het algemeen voldoende. Zorg ervoor dat ze niet te lang in het water blijven, omdat dit de huid kan uitdrogen.

Het is belangrijk om altijd toezicht te houden op kinderen tijdens het baden, vooral jongere kinderen, om hun veiligheid te waarborgen.

Lees ook: Het leukste baby badspeelgoed

Plaats een reactie