Trainingsschema thuis – Workout schema thuis – Thuis fitness schema

Trainingsschema thuisEen trainingsschema thuis ziet er eigenlijk hetzelfde uit als een fitness schema voor in de sportschool. Het enige verschil is het type oefeningen dat je doet. Uiteindelijk train je dezelfde spieren. Ik heb in mijn schema’s zowel de thuis als sportschool oefeningen gezet zo kun je zelf bepalen welke oefening je doet. Bovendien handig als je zowel thuis als in de sportschool traint! Ik heb de schema’s opgedeeld in het aantal dagen dat je wilt trainen. Alle onderstaande trainingsschema’s zijn geoptimaliseerd voor spier massa opbouw, maar kun je ook goed gebruiken voor het opbouwen van kracht. Het enige dat je hiervoor hoeft aan te passen is het aantal herhalingen en gewicht.

Benodigdheden

Als je thuis gaat trainen doe je er goed aan om een aantal van onderstaande benodigdheden aan te schaffen.

Full body vs split krachttraining schema

Het schema dat je kiest hangt af van hoeveel dagen je per week wilt gaan trainen. Er zijn  ruw weg 2 soorten fitness schema’s full body en split schema’s. Bij een full body fitness schema train je in 1 workout alle spiergroepen. Het voordeel van full body is dat je elke keer je gehele lichaam traint en je veel testosteron aanmaakt wat de spiergroei bevorderd. Het nadeel is dat je weinig tijd hebt om een bepaalde spiergroep helemaal uit te putten. Een split schema zorgt er juist voor dat je veel verschillende oefeningen per spiergroep kunt doen en dus de focus legt op een aantal spiergroepen maar niet allemaal. Voor het effectief uitvoeren van een split schema is het aan te raden om 3 of 4 keer per week te sporten om je spieren precies voldoende rust te gunnen om ze vervolgens weer hard aan te pakken.

Fitness app

Ik vind het altijd erg leuk en motiverend om mijn progressie te zien. Als je een paar weken bezig bent en je ziet de stijgende lijn in gewicht wat je bij een benchpress wegdrukt geeft dat weer extra motivatie om nog sterker te worden. Het eenvoudigst hou je al je prestaties bij via een goede fitness app. Er zijn zowel gratis als betaalde versies.

Trainingsschema thuis

Full body schema’s

Full body 1 dag per week

Full body 2 dagen per week

 

Split schema’s

 

Wat vind je van de krachttraining schema’s heb je ze geprobeerd of heb je suggesties voor verbetering? Laat het me weten via een comment hier beneden.

Plaats een reactie