Beste fitnessbank kopen – voor thuis

De beste fitnessbank is er een die je makkelijk kunt verstellen in verschillende standen, zodat je veel verschillende spiergroepen kunt trainen. Als je thuis niet al te veel ruimte hebt dan is het handig als je het bankje eenvoudig kunt inklappen en bijvoorbeeld onder je bed of in de kast kwijt kunt. In mijn krachttraining schema’s heb ik diverse fitness oefeningen gezet waar je gebruik kunt maken van onderstaande bankjes.

Halterbanken

Beste halterbank voor thuisHet verschil tussen een fitnessbank en een halterbank is dat bij de laastste twee steunen zijn toegevoegd voor een halterstang zodat je eenvoudig kunt bankdrukken. Daarnaast hebben halterbanken vaak veel extra modules zoals een Bicep, Leg of Fly module waarmee je diverse extra spiergroepen kunt trainen. Bovendien krijg je bij zo’n bank vaak een aantal gewichten / dumbells zodat je direct aan de slag kunt. Een halterbank is dus een completere keuze als je met wat zwaardere oefeningen aan de slag wilt.

Waar moet ik op letten

Bij het kopen van een goede fitnessbank moet je goed letten op de volgende zaken:

Maximaal belastbaar gewicht.

Zorg ervoor dat het minimaal belastbaar gewicht van de fitnessbank 200 kilo is, dit zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor progressie en kun je de bank veilig gebruiken.

Hoeveelheid standen

Hoe meer standen je kunt instellen des te beter. Hierdoor ben je flexibel in welke oefeningen je met de bank kunt uitvoeren en op welke spieren je de focus legt. Zowel het zitvlak als de rugleuning moeten in te stellen zijn het liefst ook decline (naar beneden).

Stabiliteit

Om een fitnessbank veilig te kunnen gebruiken moet hij goed stevig staan. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het belastbaar gewicht des te stabieler de bank. Zorg ervoor dat je de bank thuis ook op een vlakke ondergrond zet anders heb je er nog weinig aan.

Comfort

Het comfort van de bank wordt bepaald door de foam laag die wordt omgeven door de leren bekleding. Hoe dikker de foam laag hoe comfortabeler, maar moet weer niet te dik zijn in verband met de stabiliteit. Ook moet de bekleding veel grip bieden zodat je niet glijd tijdens je oefeningen.

Inklapbaar

Als je thuis weinig ruimte hebt is het handig als je de bank in kunt klappen en onder je bed of in de kast kwijt kunt. Dit komt de stabiliteit vaak niet ten goede maar is vaak wel praktisch.

Verrijdbaarheid

Zitten er wieltjes onder zeker voor de zwaardere bankjes wel handig, je tilt hem dan op aan 1 kant en kunt hem ergens anders heen rollen.

Platte of verstelbare fitnessbank

Vlakke fitnessbankEen platte fitnessbank heeft als groot voordeel dat hij vaak erg stevig en stabiel is omdat er geen bewegende delen zijn. Tevens heb je geen last van een gat tussen het zitvlak en rugleuning. Ook zijn platte banken vaak een stuk goedkoper. Het voordeel van een verstelbare fitnessbank is dan weer dat je er veel verschillende fitness oefeningen mee kunt doen wat je training ten goede komt.

Bekijk hier een aantal goedkope vlakke fitnessbanken voor thuis van hoge kwaliteit:

Bank1, Bank2, Bank3.

 

Extra benodigdheden

Beste haltersetAls je een fitnessbank hebt gekocht kun je er nog weinig mee je hebt een aantal zaken nodig voor je echt van start kunt. Zo zou ik een goede halterset kopen die je eenvoudig van gewichten kunt laten verwisselen.

 

 

Beste budget fitnessbanken tot 150 euro

Gyronetics Fitnessbank

Beste fitnessbankEen zeer goede fitnessbank van Gyronetics. De rugleuning is in 8 verschillende standen te verstellen en het zitvalk in 3 standen. Je kunt dus al je oefeningen met veel variatie uitvoeren. Het maximaal belastbaar gewicht is 200 kg. In combinatie met de 30 kg aan dumbells van kunststof is dit een top deal voor de beginnende thuis sporter.

Hier ook verkrijgbaar zonder dumbell set

Multifunctionele Fitnessbank

multifunctionele-fitnessbankEen goedkope nummer 2 die in iets minder standen te verstellen is maar wel een maximaal belastbaar gewicht heeft van 220 kg! Helaas zonder dumbell set maar daar is de prijs ook naar! Het bankje staat zeer stabiel en voelt stevig aan.

 

 

Tectake Fitnessbank

beste fitnessbank

Voor zijn prijs een prima fitnessbank. Te verstellen in 5 posities voor het ruggedeelte en 3 voor het zitvlak. Tevens voelt de vulling zacht aan iets dat bij goedkopere bankjes nog wel eens ontbreekt.

 

 

Beste High End fitnessbanken vanaf 200 euro

Powerline PFID130X

Een mooi fitnessbank met ontelbare mogelijkheden. Zie de Youtube video hieronder voor een mooie introductie.

Best Fitness BFFID10

professionele fitnessbank

Een zeer professionele fitnessbank van Best Fitness. De voor en achter poten zijn beide te verstellen. Naast een solide fitnessbank is deze toch eenvoudig uit elkaar te halen en op te bergen. De rug leuning kan zowel incline als decline ingesteld worden zodat je er werkelijk elke free weight oefening op kunt doen.

 

Nog niet genoeg inspiratie bekijk dan eens de best verkochte fitnessbanken bij Bol.com of BeterSport.

Fitnessbank oefeningen

Ben je nog opzoek naar goede oefeningen die je op je aangekochte fitnessbank kunt doen bekijk dan eens deze dumbell oefeningen.

 

2 gedachten over “Beste fitnessbank kopen – voor thuis”

 1. Beste schrijver,

  Ik begrijp dat het even opletten is bij de aanschaf voor een opklapbaar bankje thuis.
  Maar wat ik dan zou moeten kopen en waar weet ik niet.
  Zou u mij een advies willen geven.
  Ik ben 63 jaar, 185 en train al jaren gewoon met losse dumbbles en een veer en een wieltje
  voor op de grond.
  Ik mankeer helemaal niets ben dus redelijk fit voor mijn doen.
  Waar zou ik een goed opklap bankje kunnen kopen.
  Wil ook graag de zij van buiten naar binnen arm oefeningen doen.
  Tijd voor een sportschool heb ik nog niet.

  Beantwoorden
  • Hoi Robbert,

   Bij Gorilla sports of tegenwoordig ook Bol.com kun je heel goede fitness banken kopen. Aangezien je al dumbels hebt zou ik gaan voor een stevige verstelbare fitnessbank die je ook op kunt bergen door hem in te klappen. Een voorbeeld vind je hier.

   Beantwoorden

Plaats een reactie