Slakken bestrijden de 4 beste methoden

Slakken bestrijden kan een aardig lastige klus zijn. Ik heb een tijd last gehad van naaktslakken om precies te zijn in de keuken lees hoe ik van mijn naaktslakken in huis afkwam.  Ik ben me eens verder gaan verdiepen in het bestrijden van slakken in de tuin aangezien het daar nog krioelt van die beestjes nadat ik ze uit mijn huis had geweerd.

Slakkenkorrels

Slakkenkorrels zijn op zich goede bestrijdingsmiddelen voor normale slakken voor naaktslakken heeft het weinig effect omdat ze ondergronds leven. Ze hebben als groot nadeel dat ze ook gevaarlijk kunnen zijn voor huisdieren en kinderen als ze opgegeten worden. Er zijn tegenwoordig wel natuurvriendelijke korrels die niet gevaarlijk zijn voor huisdieren en kinderen. Een voorbeeld hiervan zijn Escar-Go korrels en zijn te bestellen bij www.tuinartiekeltotaal.nl. Wel is het zaak dat je zodra de korrels op zijn weer nieuwe bij strooit.

Koper

Slakken vinden koper inderdaad niet “fijn” aangezien het koper zorgt dat ze als ze ermee in aanraking komen kleine schokjes krijgen. Echter werkt het meestal niet de slakken gaan er uiteindelijk net zo makkelijk overheen als ze weten dat aan de andere kant van het koper een heerlijke plantje op ze staat te wachten. Een kopertape rondom een bloempot kan soms wel werken omdat ze dan vaak liever toch weer terug naar beneden gaan op zoek naar een alternatief.

De slakken / bier val

Vast niet de meest gewaardeerde oplossing van je man aangezien je er bier voor moet gebruiken, maar het is wel een uitermate geschikte oplossing om zowel naaktslakken als gewone slakken mee te vangen. Er zijn diverse slakkenvallen te koop bij tuincentra maar je kunt ze ook eenvoudig maken met een oude kwark bak een paar gaten erin een laagje bier en gaan. Laat de deksel erop zodat het bier niet wordt verdund als er een buitje overkomt. Mocht je echt geen bier mogen gebruiken van je man kun je ook legmeel gebruiken.

Nematoden

Nematoden zijn kleine aaltjes die ongevaarlijk zijn voor andere dieren/insecten en specifiek slakken binnendringen waardoor de slakken hun eetlust verliezen en zich terugtrekken naar hun schuilplaats, waarna ze overlijden. Geen slijmerige resten van slakken in je tuin maar een zeer effectief middel om slakken te bestrijden. Bekijk onderstaande video hoe je nematoden gebruikt.

Ik hoop de bovenstaande methoden je helpen om van je slakkenplaag af te komen.

Heb je zelf nog goede tips om slakken te bestrijden deel het dan met een comment hieronder!

Plaats een reactie