Gebruik je oude Android telefoon als beveiligingscamera

Elke man denkt er wel eens aan wordt het niet eens tijd voor een camera beveiligingssysteem in ons huis? Er wordt de laatste jaren steeds meer ingebroken bij mensen thuis. Op deze website van de politie kun je zelf nagaan hoeveel er bij jou in de buurt wordt ingebroken. Tegenwoordig heeft iedereen wel een oude android telefoon in de la liggen die je mooi kunt inzetten als beveiligingscamera. In dit artikel vertel ik je hoe je van een oude android telefoon een beveiligingscamera maakt waarbij de beelden online of op een computer kunnen worden opgeslagen.

Benodigdheden

  • Oude android telefoon met camera
  • Oplaad snoer voor telefoon
  • WiFi netwerk
  • Laptop of pc om beelden op te slaan en geavanceerde opties te hebben zoals opnemen na motion detection

De App installeren

De app die je hiervoor nodig hebt heet IP camera en kun je gratis uit de play store van Google downloaden. Als je hem geïnstalleerd hebt en je start de app kom je direct in het configuratie scherm terecht waar je allerlei settings zoals resolutie en dergelijke kunt instellen. Ik ga niet te diep op alle instellingen in die kun je nadat het allemaal werkt zelf instellen zoals je het hebben wilt. Om de camera te starten druk je op Start server. In beeld zie je het IP adres van de camera en de poort die je kunt gebruiken om connectie te leggen met de server.

Wat wel handig is zeker voor als je in het donker wilt filmen is dat je de flitser van je telefoon aan kunt zetten via “actions” kun je kiezen om deze aan te zetten.

De server installeren

Om de beelden op te kunnen slaan kun je ervoor kiezen om ze in de cloud op te slaan, maar mijn voorkeur gaat uit om ze lokaal op je eigen pc of laptop op te slaan. Hiervoor gebruik ik de gratis applicatie iSpy die hier kunt downloaden.

Je voegt de webcam toe aan iSpy door Add “Webcam with wizard” te kiezen.

add webcam to server

Typ vervolgens “webcam” in het tekstveld en selecteer “Android: IP Webcam”.

add ip webcam android

Je hoeft geen username en password op te geven gewoon op next drukken.

Druk vervolgens op “Scan Local Network” en selecteer de webcam uit je lijst check dat het IP adres overeenkomt.

select webcam ip adres

Daarna kun je een url selecteren voor de beelden het maakt niet veel uit welke je kiest.

video stream url

Daarna opent zich een uitgebreid menu met allerlei instelling waaronder Motion Detection, Alerts, Recordings en Storage. Hier kun je de camera dus zo instellen dat hij bijvoorbeeld alleen maar beelden opneemt als hij beweging detecteert dit zorgt er in ieder geval voor dat je niet tientallen gigabytes aan beelden hoeft op te slaan terwijl er niets gebeurd. Druk op Finish en je stream verschijnt.

Is bovenstaande nog niet duidelijk bekijk dan deze tutorial.

Voor de geavanceerde instellingen kun je deze video bekijken:

Wil het nog steeds niet lukken laat een bericht achter dan help ik je verder.

Plaats een reactie