Leren rekenen groep 3 – werkbladen en werkboekjes

In groep 3 begint het leren rekenen echte vormen aan te nemen en doe je er goed aan ook thuis wat aandacht te besteden aan al die cijfers. Ik heb een aantal leuke werkbladen en werkboekjes voor thuis verzameld waar jouw kind in de leeftijd van 5 tot 7 jaar goed mee vooruit kan komen. Deze werkbladen en spelletjes zijn een uitdaging en zien er uitnodigend uit zodat je je kind niet hoeft te pushen om ze te maken.

Leren rekenen groep 3 werkbladen / werkboekjes

Mijn dubbeldik oefenboek

Leren rekenen groep 3 doeboek

In dit dikke boek leren kinderen niet alleen rekenen maar ook lezen en schrijven. Op elke pagina wordt een uitleg gegeven voor de ouders welke vaardigheid er precies getraind wordt. De oefeningen zijn direct duidelijk dankzij de pictogrammen. Ook leuk is dat na het maken van de oefening een leuke beloningssticker opgeplakt mag worden!

 

 

Oefenschrift groep 3 eerste trimester

Leren rekenen groep 3 werkblad

Voor de basis is er dit oefenschrift dat gebaseerd is op het eerste trimester van groep 3. Ze leren vlot optellen en aftrekken tot en met 10.

 

 

Oefenschrift groep 3 tweede trimester

Leren rekenen werkblad

Dit oefenschrift bevat oefeningen die in het schoolleerprogramma terug komen dus wat ze op school leren kunnen ze thuis dan nog eens oefenen. Onderwerpen die aan bod komen in dit schrift zijn sommen maken, getallen vergelijken, splitsingen maken enzovoort.

 

Speel en leerblok groep 3 6-7 jaar

Leren rekenen schrijven en lezen groep 3

Ook in dit boek leer je niet alleen rekenen maar er zitten ook leesoefeningen, schrijfoefeningen en spelletjes om logisch na te denken. Leuke korte opgaven om eenvoudige zinnetjes te leren. Uitdagende oefeningen om de schrijfvaardigheid te vergroten. Bij de rekensommen wordt snel geleerd hoe je kunt optellen en aftrekken.

 

 

Brainz work rekenen groep 3

Leren rekenen

Voor het verantwoord leren rekenen zonder bang te zijn om uw ouderwetse methode op uw kind to projecteren is er dit boek van Ingen van Dreumel. Dit boek is de juiste aanvulling op wat er tegenwoordig op school wordt toegepast. Er staan veel handige tips in voor zowel ouders als kinderen.

 

 

 

Heb je 1 van deze boekjes geprobeerd laat in een reactie even weten wat je ervan vond!

1 gedachte over “Leren rekenen groep 3 – werkbladen en werkboekjes”

Plaats een reactie