Paddenstoel cupcakes maken met mijn dochter van 4

We hadden de zandkoekjes nu wel gezien nee het was tijd voor de volgende stap cupcakes! Voor het schap in de AH trok het pak paddenstoel cupcakes van koopmans mijn aandacht. Na een grondige inspectie van de bereidingswijze zou zelfs pappa dit moeten kunnen maken. Het enige wat we nog extra nodig hadden waren 2 eieren en 50 gram roomboter. Hop in de winkelwagen en op naar huis.

Het beslag maken

Voor het eerst had ik de beschikking over een mixer met deeghaken die we strategisch voor moederdag hadden gegeven :). Geen gedoe meer met met plakhanden in de boter, nee dit bedoelde ze dus met een egaal beslag super handig. Mijn dochter vond het super leuk om met dat gekke apparaat het beslag te maken we hadden een handige plastic maatbeker dus geen geknoei.

Cupcakes vullen

De cupcake vormpjes zagen er schattig klein uit. Het overbrengen van de mix in de cupcake vormpjes was uitdagend. Aangezien het mengsel nogal plakkerig is kun je het er niet even inscheppen omdat het blijft plakken aan het lepeltje. De tip op de verpakking om 2 kleine lepeltjes te gebruiken bleek inderdaad het meest effectief.

Glazuur maken

Na 18 minuten in de heteluchtoven zagen de cupcakes er mooi uit. Ok so far so good nu de finishing touch de decoratie waardoor de paddenstoelen tot leven komen. Het maken van het glazuur heeft wat feeling nodig op de verpakking staat een eetlepel water toevoegen maar wij hebben 3 maten eetlepels in de la liggen… Veilig de middelste lepel gekozen dit bleek iets te weinig omdat het glazuur veel te plakkerig was. Nog kleine drupjes water toegevoegd tot het goed was.

Decoraties aanbrengen

Vervolgens met de achterkant van een klein lepeltje de cupcakes ingesmeerd met het rode glazuur. Mijn dochter plakte vervolgens de witte stippen erop en daar stond ineens ons paddenstoelen dorp. Ok niet zoals op het plaatje van de verpakking maar toch aardig gelukt zo voor de eerste keer!

De smaak was goed de cake lekker luchtig dus deze paddenstoel cupcakes van koopmans zijn zeker een aanrader. Je kunt er ongeveer 12 cupcakes mee maken en ze zijn 3 dagen houdbaar in een afgesloten trommel. Veel bak plezier!

Plaats een reactie