Een nieuwe laptop kiezen

Een laptop kies je niet zomaar het is een flinke uitgave, dus je wilt wel de juiste keuze maken. Ik heb al heel wat laptops versleten en weet inmiddels op welke aspecten je moet letten. Coolblue is de grootste webshop van Nederland op het gebied van elektronica, ze hebben een handige laptop vergelijker waarmee je eenvoudig alle specificaties van verschillende laptops naast elkaar kunt zetten.

Waar let je op

Dit is natuurlijk erg persoonlijk voor de een is het design doorslaggevend voor de ander moet hij gewoon snel zijn. Dus ga voor jezelf na wat jij belangrijke eigenschappen vindt en wat jouw favoriete laptop moet kunnen. Een aantal aandachtspunten waar je op kunt letten heb ik hieronder beschreven.

Waar gebruik je de laptop voor

De belangrijkste keuze die je moet maken is waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. Zo zijn er zogenaamde budget laptops waarmee je basale computer taken kunt uitvoeren zoals internetten, kantoorapplicaties gebruiken en filmpjes kijken. Midrange laptops zijn een stuk sneller en je kunt ze gebruiken voor wat krachtigere applicaties zoals photoshop of video bewerking. Daarnaast kun je er games op spelen op lagere resoluties. Als laatst zijn er High end laptops waar naast veel geheugen en processorkracht ook een goede videokaart in zit. Met deze laptops kun je dan ook veel verschillende zware handelingen tegelijkertijd doen, waaronder gamen op de hogere schermresoluties en details.

Het besturingssysteem

windows logoDe kans is groot dat je een windows laptop koopt aangezien dit het meest verkochte besturingssysteem is voor laptops, maar er zijn ook alternatieven zoals iOS van Apple voor Chromebooks.

Service

ServicedeskNaast een goede laptop wil je ook goede service want zolang je laptop werkt heb je hier weinig aan maar is erg belangrijk mocht er iets mis zijn. Ik ben een groot fan van Dell laptops omdat ze al jaren aan de top staan en ik simpelweg weinig slechte ervaringen met ze heb gehad. De helpdesk is snel en effectief en ze hebben gekwalificeerd personeel in dienst. Ik zou mijn laptop altijd bij Coolblue bestellen ze staan bekend om hun sneller service.

Lees ook: Dell laptop kapot

Waar let je nog meer op?

Laptop processorScherm resolutie: Bedenk wat een handig schermformaat is voor de taken die je wilt gaan doen. Voor wat internetten heb je geen super groot scherm nodig. Ga je fanatiek gamen of video bewerken is dit vaak wel weer handig.

Processor: De processor is natuurlijk van groot belang voor de snelheid van de laptop. Ga je voor een single core, dual core, quad core of octa core. Hoe meer cores hoe beter. Lees hier meer over processoren.

Geheugen: Hoe snel je laptop is hangt voornamelijk af van de hoeveelheid RAM geheugen er in zit. Kort gezegd hoe meer hoe beter. Lees hier meer over het RAM geheugen.

Harde schijf: Op basis van je behoefte moet je een harde schijf kiezen die genoeg ruimte heeft. Als je veel videobewerkingen doet heb je veel harde schijf ruimte nodig, ga je alleen wat internetten dan is de grote minder belangrijk.

Vind je het lastig om uit al deze factoren een goede keuze te maken? Gebruik eens de keuzehulp van Coolblue hiermee beantwoord je vijf simpele vragen waarmee ze jouw ideale laptop vinden, zo weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Game laptops extra koeling

Laptop koelerBen je opzoek naar een game laptop zorg er dan voor dat je naast de laptop ook een koelstation koopt. Aangezien laptops erg compact zijn worden gamelaptops met hun grote videokaart erg snel warm waardoor de hardware beschadigd. Het is mij al een paar keer gebeurd dat mijn laptop door oververhitting bij de schroot kon.Bij Coolblue verkopen ze goede laptop koelers die je laptop door middel van een extra fan afkoelen.

 

Plaats een reactie