Lego World 2018 jaarbeurs Utrecht

Gisteren zijn Lotte en ik naar Lego world in de Jaarbeurs in Utrecht geweest. Aangezien Lotte een grote fan van Lego is was dit een mooie kans voor Pappa om zijn ogen uit te kijken. Vooraf wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten, uiteindelijk hebben we er van 10:00 tot 17:00 gelopen. Lees verder om er achter te komen wat wij er allemaal gedaan hebben.

Lego world in het algemeen

Overal door de beurs heen staan bizar grote Lego bouwwerken waarvan je mond letterlijk open valt. Je vraagt je echt af hoe lang ze over zo’n enorm bouwsel hebben gedaan of zou het stiekem uit een 3D printer zijn gerold? De beurs is opgedeeld in allerlei verschillende Lego thema’s. Hieronder een lijst van wat je er allemaal vind:

Lego City, Lego Duplo, Lego Friends, Lego Technic, Lego Star Wars, Lego Ninjago, Lego Minecraft, Lego Harry Potter, Lego Fantastic Beasts, Lego Elves, Lego BOOST, Lego Mindstorms, Lego Jurassic World etc…

Kortom een lego blokje voor iedereen…

Druk!

Wij zijn op zondag gegaan aangezien ik zelf geen vakantie had maar het was wel erg druk. Vooral s’ochtends was er haast geen doorkomen aan. Bij elke attractie stonden zulke lange rijen waar de Efteling nog een puntje aan kon zuigen. Daardoor hebben we niet alles gedaan op de beurs omdat we geen zin hadden om een uur te wachten.

Lego friends

Dit meisjeslego was natuurlijk het favoriete Lego onderdeel voor Lotte. Er waren twee plekken waar Lego Friends tentoon gesteld werd. Bij de een stond een groot podium centraal waar de 5 vriendinnen van Lego Friends een aantal optredens gaf met vrolijke en herkenbare muziek. Hier stonden ook diverse bakken met lego waar je meubels kon maken voor poppenhuizen. Bij de andere stand stonden cupcakes centraal die je met kleine lego blokjes kon versieren. Tevens kon je op de foto met de 5 vriendinnen van Lego friends!

Lego Star Wars

Een uitgelezen kans voor Pappa om even een kijkje te nemen bij Lego Star Wars. Bij binnenkomst staat Darth Vader je al op te wachten. In deze donkere ruimte vind je alle Star Wars helden terug zoals Chewie, Master Joda en BB8! Er wordt een soort van ruimte film gespeeld op een groot scherm. Ook was er een interactieve klimwand waar de kinderen meteoren moesten tegen houden door de wand te beklimmen. Helaas had Lotte het snel gezien en wilde ze door naar Lego Friends, Pappa had daar nog wel langer kunnen lopen šŸ™‚

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen

Voor Lotte was eigenlijk het bouwen met de vele blokjes toch het allerleukst. Er liggen bij elk thema bakken vol met blokjes waar naar hartenlust gebouwd kan worden. Wij waren op zondag en op sommige momenten (vooral s’ochtends) was het wel erg druk en kon je bij geen enkele tafel terecht. Maar als je eenmaal een plekje had kon Lotte zich daar erg lang vermaken. Het leuke was dat als je kunstwerk af was je hem op een speciale Tentoonstellingstafel mocht zetten waar alle mooie bouwwerken werden verzameld. Na een minuut of 10 werden al deze creaties weer uit elkaar getrokken om alle losse stukjes weer voor de volgende creatie beschikbaar te stellen. Een soort circle of life idee…

Bouwwand

Lotte vind dit altijd fascinerend om de blokjes op een bepaalde wand te plaatsen en een mooie creatie te maken. Bij Lego Ninjago hadden ze zo’n wand en kon je naar hartelust bouwen.

Conclusie

Het was een erg leuke beurs vooral voor kinderen. Ze hadden allerlei leuke activiteiten voor alle leeftijdscategorieƫn. Er is van alles te doen zo waren er meerdere stormbanen waar de kinderen hun energie kwijt konden. Ook waren er 2 soorten racebanen met skelters en automatische wagentjes waarop gereden kon worden. De hoofd moot was toch wel het bouwen met Lego blokjes waar je helemaal los in kunt gaan. Wel vond ik de drukte toch een minpuntje. Ze zouden mijn inziens het limiet voor een dag kwa bezoekers aantallen iets naar beneden mogen bijstellen. Verder prima vermaakt ook aan horeca was geen gebrek.

Ook interessant:

Lego opbergen

Plaats een reactie