Het leed dat bus 12 De Uithof heet!

Enthousiast haalde ik mijn NS business kaart op bij mijn baas om gebruik te gaan maken van het OV. Mijn traject brengt me van Station Breukelen naar Utrecht Centraal Station, en vanaf daar neem ik bus 12 naar de Uithof. De eerste maanden ging het eigenlijk vlekkeloos, geen vertragingen altijd netjes op tijd mooie overstap  naar Bus 12 geen enkel probleem.

Een uurtje later beginnen?

Uurtje later opstaan

Aangezien ik om half 6 s ochtends opsta wilde ik eens uitproberen of ik niet een uurtje later naar mijn werk kon gaan. Zou dat nu echt zoveel schelen qua drukte? Oh my had ik me even vergist zeg. Het begint al bij de trein die is standaard 5 minuten later rond dit tijdstip waardoor je uiteraard je perfecte aansluiting met je bus mist (die gaat elke 5 minuten dus is geen ramp). Toen ik de trap afliep naar het bus perron beneden hoopte ik even dat ik bij het verkeerde busperron stond het zag letterlijk zwart van de mensen. Waar normaal Bus 12 stopt was een soort van mierenhoop van mensen die zich probeerde in een veel te kleine bus te proppen (Dit zijn al de langste bussen van Utrecht Centraal).

Wat nu?

Shocked

Iets geschrokken sloot ik maar aan in het gedrang om ooit een keer bij een bus deur te geraken en vervoerd te worden. Het duurde zo’n 3 prop volle bussen voor ik in een positie kwam om ook daadwerkelijk in te stappen. Omdat er al 3 bussen voorbij kwamen had je een vermoeden waar de deur opening zal komen totdat de volgende bus net 2 metertjes verder doorrijdt… Dan kun je het schudden want je medereizigers duiken als aasgieren op de deur af waardoor je met bus 5 mee kan…

Eindelijk in de bus

Ok ik heb het gered sta wat onhandig met 1 been op dat rond draaiende plateau en de ander op een vast gedeelte. Bij de eerste bocht merk je direct dat dit geen handige positie is omdat je been meedraait en je constant moet corrigeren. Maarja je kan geen kant op dus je hebt pech (leer momentje). Leuk is ook als er dan bij een halte een handjevol mensen de bus wil verlaten, in pure paniek banjeren ze door iedereen heen om de deur te kunnen bereiken, wat begrijpelijk is want niemand stapt even uit om ruimte te maken.

Toch maar weer een uurtje vroeger!

Na deze ervaring zal ik gewoon weer braaf om half 6 opstaan. En nooit meer zeggen dat het OV wel meevalt! Pfieuw…

Heb jij ook zo’n ervaring deel hem met ons!

Plaats een reactie