LED verlichting – De sfeer maker in huis

Waren LED lampen vroeger nog kille lampen zonder enige vorm van sfeer of warm licht. Tegenwoordig zijn de LED lampen niet meer van halogeen te onderscheiden. Mensen vergeten vaak dat lampen natuurlijk essentieel zijn voor de sfeer in je huis. Vandaag geef ik je wat tips hoe ik mijn huis een gezellige sfeer geef met mooie LED verlichting.

De LED lamp

In de oudheid werd een kamer veelal verlicht met kaarsen iets dat mensen vaak nog steeds doen om een mooie sfeer te creëren. Het nadeel van al dat vuur is dat er nog wel eens een huisje in vlammen op ging. Gelukkig werd de elektrische lamp uitgevonden die gebruik maakte van wolfraam dat zijn energie in plaats van aan warmte als licht uitstoot, ideaal voor een lamp dus. Helaas verbruikte deze lampen veel energie waardoor de spaarlamp in de jaren 80 werd ontwikkeld. Dit zijn eigenlijk kleine TL buizen die in een rare kronkel op een standaard fitting zijn geplaatst. Uiteindelijk zijn er tegenwoordig LED lampen die nog eens 4 keer zuiniger zijn dan een spaarlamp.

De Huiskamer

De huiskamer is voor veel mensen de plek waar ze de meeste tijd doorbrengen. Om in deze vaak wat ruime kamer toch een gezellige sfeer neer te zetten zul je goed moeten nadenken over de licht verdeling. Persoonlijk hou ik van LED spots die een bepaald deel van de kamer uitlichten. Een website die mooie LED spots en lampen tegen een goede prijs verkoopt is letsleds.nl.

De keuken

Ook de keuken leent zich voor sfeervolle verlichting. Zelf vind ik het mooi om LED spots te gebruiken om het aanrecht mooie te verlichten. Ik schreef al eens over Philips Hue lampen die ik in mijn keuken gebruik. Deze LED spots kun je elke kleur wit licht geven zo creëer je voor het koken een mooie helder licht terwijl je voor het diner overschakelt naar een mooi warm diner licht. LED lampen zijn tegenwoordig ook dimbaar waardoor je ze ideaal kunt gebruiken om een mooie sfeer te maken in elke kamer.

Plaats een reactie