Hoe werkt Philips Hue

Je hebt er vast wel eens wat over gehoord maar hoe werkt Philips Hue nu eigenlijk precies? Lees ook mijn review Slimme verlichting – Philips Hue waarin ik je vertel hoe ik het thuis heb gedaan en hoe ik het gebruik.

Wat is Philips Hue?

Philips Hue is een merknaam voor allerlei slimme verlichting van je raad het al Philips. Philips heeft de laatste jaren flink ingezet op verlichting en Hue is daar een mooi voorbeeld van. Hue lampen kunnen met zo’n beetje alle thuis automatiseringssystemen worden geïntegreerd. Alle lampen gebruiken LED licht waardoor ze een lange levensduur hebben.

Hoe werken philips hue lampen?

Philips hue maakt gebruik van een bridge die je thuis aansluit op jouw WiFi router. Vervolgens communiceert de bridge via jouw WiFi met de lampen in huis. Je kunt een maximum van 40 lampen op 1 bridge aansluiten voor de meeste huishoudens ruim voldoende. Zoniet dan installeer je gewoon een tweede voor nog eens 40 lampen.  Je bedient de lampen middels een app op je telefoon of tablet of je gebruikt een fysieke Dimmer Switch or Hue Tap.

Wat voor lampen zijn er?

Hoe werkt Philips Hue

Er zijn allerlei verschillende type Philips Hue lampen te koop. Zo zijn er normale lampen in de smaken Ambiance white, full color maar heeft Hue ook lightstrips, spots en wat moderne lampen zoals de bloom, iris en de Go. Naast deze losse lampen heeft Philips ook volwaardige plafond lampen en tafellampen. Oftewel voor elk interieur is er wel een passende oplossing. Bekijk alle Philips Hue lampen bij Bol.com

Lees ook: Slimme verlichting – Philips hue review

Bewegingssensor

Philips hue motion sensor

Naast de lampen zijn er allerlei accessoires te koop die samen werken met de Hue lampen. Zo is er een bewegingssensor verkrijgbaar die tevens gebruikt kan worden als licht en temperatuursensor. Zo kun je de lampen automatisch aan laten gaan als het binnen donker wordt, of als er beweging is.

Philips Hue Tap

Philips Hue tap hoe werkt het

De Hue tap is een handig apparaatje met 3 knoppen waar je jouw favoriete scenes op kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld een knop instellen als “avond eten” waarbij de lamp boven de eettafel mooi diner licht geeft en de rest van de lampen in de keuken/huiskamer gedimd worden. Zo heb je altijd een mooie sfeer tijdens het diner. Naast drie scenes kun je de knoppen ook nog een instelling geven als je de knop lang of kort ingedrukt houdt. Op deze manier kun je flink wat combinaties maken.

App

Naast een fysieke schakelaar kun je ook alles aansturen middels je telefoon of tablet. Hiervoor is de standaard Philips Hue app uitermate geschikt. In de aap kun je kamers aanmaken waarbinnen je elke individuele lamp dan weer aanmaakt. Zo kun je dus een hele kamer in 1 keer aan of uit zetten maar ook individuele lampen. Elke lamp is in te stellen op zijn eigen lichtintensiteit en kleur. Zo creeer je binnen de korste keren mooie scenes om een boek te lezen, televisie te kijken of voor een romantisch diner.

In de onderstaande video wordt een overzicht gegeven van wat je zoal met de app en je lampen kunt doen:

Plaats een reactie