Goede voornemens? – 3 tips voor een goede start

Goede voornemens 2017? Weg ermee?

Geloof me, gezonder leven, meer sporten, stoppen met verslavingen… ik heb het me al jaren voorgenomen maar meestal verdwijnen mijn goede voornemens in de loop van de eerste week van januari. Ok… om eerlijk te zijn verdampen de goede voornemens al in de eerste twee dagen van januari. Met dank aan een overschot van appelbeignets (mijn favoriete oudjaarsnack!) en gebrek aan wilskracht (‘sporten kan morgen ook…’).

Maar een nieuw jaar ruikt naar een nieuwe kans. Of kansen. Maar hoe laat je je dromen uitkomen? Hoe zorg je ervoor dat je eindelijk een paar punten aanpakt? Zonder dat je goede voornemen vervliegt in januari? Ik help je graag op weg met mijn 3 tips voor een goede start van het nieuwe jaar!

Goed voornemen 1: Begin met opruimen!

goed voornemen opruimen

Echt… het klinkt niet als de meest gezellige tip, maar opruimen kan zorgen voor de rust en ruimte die nodig is om nieuwe plannen te starten. Ik weet dat het ook meteen niet de makkelijkste opdracht is… Want waar moet je beginnen? Hoe dan? En hoeveel tijd gaat dat wel niet kosten? Nu ben ik zelf niet de meest geweldige opruimer alle tijden dus ga ik je op weg helpen!

Allereerst begin je bij het begin: je hal. De plek waar je elke dag binnen komt, doorheen loopt en je waarschijnlijk ergert aan jassen, tassen, schoenen, kinderwagens, loopfietsjes, kratten en al wat zich ophoopt op die paar vierkante meters woonhuis. Kijk eens of je je meterkast/gangkast beter kunt benutten met planken, opbergbakjes of zakjes aan de binnenkant van de deur of lades onder je trap. Gooi overtollig spul van je kapstok en investeer in een mandje voor op de trap. Troep genoeg die naar boven moet en dan kun je het maar beter in 1 mandje stoppen zodat je elke avond je spullen makkelijk mee naar boven kunt nemen.

Klaar met je hal? De smaak te pakken? Volg zo je spoor door je huis en pak elke maand een kamer aan. Of elke week als je echt veel zin hebt ;-). Nog niet helemaal ‘de gang’? Nou dit opruimboek kan je enorm op weg helpen! Groot voordeel van je opruimacties is ook dat je (mits je goed plant en je eraan houdt) ook aardig wat calorieën wegwerkt, want van opruimen, spullen sjouwen word je gewoon sterker en fitter! Hoef je mooi de deur niet voor uit :-).

 

Goed voornemen 2: Ga naar buiten!

goed voornemen buiten wandelen

Het is zooo verleidelijk om binnen bij de kachel/open haard/cv te blijven zitten… maar gezond is het niet. Dus: hup naar buiten. Geen doel? Geen probleem… aangezien je aan het opruimen bent kun je vast meteen wat naar de plaatselijke kringloop brengen (per fiets/bakfiets?) of de glasbak om de hoek opzoeken. Lege flessen eens wegbrengen is niet alleen handig maar levert vaak ook nog wat op!

Verder is een fijne wandeling (al dan niet met kids) altijd prima. Even naar de dierenweide, het speeltuintje op de hoek of oma een paar straten verderop. Meteen een lekkere frisse neus gehaald en weer wat meters bewogen. Daar hoef je niet voor te gaan sporten!

Deze foto is overigens genomen op een zogenaamd Kabouterpad! Ontzettend leuk om met de kinderen te doen. Ook in de winter! Al is goed aankleden dan wel een must! Deze winteraccessoires helpen je bij een lekkere wandeltocht buiten!

 

Goed voornemen 3: Geniet!

goed voornemen genieten

Ehm… je had iets verwacht over gezond eten? Ben ik helemaal met je eens. Wat mij betreft hoeven genieten en gezond eten elkaar niet in de weg te zitten. Eet 90 procent van de tijd gezond en geniet voor 10 procent met volle teugen van al het lekkers! Genieten lukt pas echt als je er tijd voor hebt. Dus plan je gezonde en vooral voedzame maaltijden simpel in met een van deze maaltijdplanners van Francesca Kookt en At Sharons.

En plan af en toe ook een avondje genieten in: heerlijk uit eten met vrienden of familie! Thuis uitgebreid koken kan ook heerlijk zijn. Met dit kookboek is het genieten met een grote G!

 

 

 

Plaats een reactie