De leukste fun cooking apparatuur voor de feestdagen

Tijdens de feestdagen worden de gourmetsets weer afgestoft en op tafel gezet. Maar er zijn tegenwoordig veel leuke manieren om met de feestdagen aan tafel te zitten. Het zo genoemde fun cooking heeft zijn intrede gedaan en komt in vele hoedanigheden. Hieronder een leuke selectie met alternatieven voor het standaard gourmetstel.

Gourmetstel

Veruit het populairst is nog steeds het gourmetstel het gehannes met die zwarte pannetjes die elk jaar weer zoek zijn. Of als je dan eindelijk je pannetje vol hebt zitten het maar niet gaar wil worden en je uiteindelijk de hele inhoud toch vrolijk boven op de bakplaat mikt heerlijk… Ook vaak hoor je dat de gourmetset te snel of juist te langzaam bakt. 

Beste gourmetstellen

Fondue sets

Naast gourmetten is fonduen erg populair geweest het is een tijdje naar de achtergrond verdwenen. Er zijn meerdere varianten op het fonduen de meest gangbare is vleesfondue, maar er bestaat ook kaasfondue en bouillonfondue. 

Beste fonduepannen

Grilplaten

Ideaal als je geen gedoe wilt met losse pannetjes maar gewoon een mooie bakplaat waar je al je vlees / vis en groente mooi op kunt bakken. Er zijn langwerpige grillplaten die ideaal zijn als je een lange tafel hebt met veel gasten zo kan iedereen er eenvoudig bij.

Een speciale vermelding verdient deze unieke 4 persoons tafelgril. Krijg je maar 4 eters dan is dit de ideale grillplaat. Iedereen heeft zijn of haar persoonlijke grillplaat. Niemand die er “per ongeluk” met jouw stukje vlees vandoor gaat!

Beste Grillplaten

Steengrill

Bekend geworden door de vele steengrill restaurants die ons land rijk is. Het rijkelijk bestrooien van de steen met zout om je vlees een stoere smaak mee te geven. Doorslaggevend is de kwaliteit van de steen waarop gebakken wordt let daar dus goed op als je er een aanschaft. Steengrillen schijnt ook een stuk gezonder te zijn aangezien je niet op een metalen teflon plaat bakt… Tevens gebruik je een stuk minder vet dan bij een traditioneel gourmet.

Beste steengrills

Woksets

Naast al het vlees gebaseerde bakken en braden zijn er tegenwoordig ook leuke woksets te koop. Hierbij krijgt iedereen zijn eigen wok pan waar hij/zij vervolgens zijn eigen creaties in maakt. Met deze set heb je wat meer vrijheid om te bakken wat je maar wilt, tevens blijven alle ingrediënten netjes van elkaar gescheiden dus geen irritante oom die er met jouw stukje vlees vandoor gaat.

Beste woksets

Pizzarette

Hou je van pizza dan is dit de must have voor de feestdagen. Samen de heerlijkste mini pizza’s bakken in slechts 5 minuten. Het is weer eens wat anders dan de standaard gourmet. Naast mini pizza’s kun je er ook grote pizza’s mee maken.

Top 10 pizzarettes

Combi’s

Mocht je niet kunnen kiezen tussen 1 van de verschillende fun cooking apparaten. Ga dan voor een combi, zo kun je kiezen hoe jij het liefst bakt Zo zijn er combi’s van een halve steengrill met gourmet of bakplaat, een fonduepan met grill mogelijkheden etc…

Beste combi apparatuur

Waar let je op bij het kopen van een fun cooking apparaat?

  • Vaatwasser bestendig
  • Rond of rechthoekig model
  • Combi of 1 type
  • Met of zonder pannetjes
  • Aantal personen
  • Temperatuur regelbaar

Wat eet jij met de feestdagen?

Plaats een reactie