Dagje uit kind 2 jaar – Leuke dingen doen kind 2 jaar – Goed en slecht weer

Elke ouder loopt er vroeg of laat tegenaan: wat voor uitje ga ik vandaag nou eens verzinnen met mijn kind van 2 jaar? Het valt soms niet mee om nog een leuk uitje voor peuters te verzinnen. Rond de 2 jaar zijn de meeste kinderen groot genoeg om mee te nemen naar kleine pretparken of indoor speeltuinen maar, het is ook erg leuk ze mee te nemen naar bijvoorbeeld kinderboerderijen waar je de diertjes kunt verzorgen etc. Ik heb een aantal leuke uitjes voor kinderen van 2 jaar op een rijtje gezet voor goed en slecht weer.

Pretparken

Je kunt met kinderen van 2 jaar prima naar een pretpark gaan zolang er maar attracties zijn waar ze zelf in kunnen of waar je samen met je kleintje in mag. Ik heb een overzicht gemaakt van de beste pretparken voor kinderen van 2 jaar.

Binnen uitjes kind 2 jaar

1. Ballorig

Bij Ballorig kunnen peuters zich echt uren vermaken. De fel gekleurde klimtorens spreken die kleintjes ontzettend aan. In de meeste vestigingen zijn er specifieke delen ingedeeld voor de allerkleinste 0-2 jaar, 2-4 jaar en een groot klim paradijs waar je zelfs als ouder doorheen mag! Vaak staan er ook een paar losse fietsjes / skelters maar dit is vaak voor iets oudere kinderen. Je betaald alleen entree voor de kinderen niet voor de ouders waardoor dit een zeer goedkoop uitje is. Lees hier een aantal reviews van de vestiging in Lelystad.

2. Het land van Jan Klaassen

Het land van Jan Klaassen bevind zich in Arnhem en heeft zowel een binnen als buiten speeltuin. Tevens zijn er tal van attracties zoals zweefauto’s, luchtglijbaan, trein door de goudmijn,  spookhuis, doolhof en een klimwand. Er is naast de binnenspeeltuin ook een buitenspeeltuin een een restaurantje waar je lekker kunt eten. Ook leuk is het poppentheater de grootste van Nederland. Lees hier enkele reviews van het park.

3. Avonturenland

Avonturenland staat in Heerlen en is een soort Ballorig met een grote drie verdiepingen tellende klimtoren. Een leuke hindernisbaan maar dit is wel voor iets grotere kinderen. Ze hebben een speciaal peuter klimrek met glijbaan en ballenbak. Voor de groteren is er ook lasergamen en een indoor voetbal veldje.

4. Kidzcity

Een ware overdekte kermis met alle toeters en bellen. Er zijn botsautootjes, een ballonnen draaimolen, familieglijbaan met matjes, Klim kasteel met diverse glijbanen, grote klimtoren, paarden carrousel, lasergamen, peuter klimtoren en een safaritrein. Kortom een volledige dag plezier. Lees hier enkele reviews over kidzcity.

5. Monkey town

Ook aardig zijn de diverse vestigingen van Monkey town over het land verspreid. Er zijn vestigingen waar heuse bowlingbanen zijn of minigolf maar dit is voor de grotere kinderen. Daarnaast hebben ze net als Ballorig een grote klimtoren en zijn er verschillende leeftijd zones ingesteld.

6. Holle Bolle Boom

De holle bolle boom in Tuitjehoorn heeft zowel een binnen als buitenspeeltuin en een leuk zwembad. In de binnenspeeltuin kunnen ze zich vermaken met de vele speeltoestellen. Er is ook een theater waar soms een filmpje draait. Tevens genoeg eet gelegenheid. Buiten vind je een heel leuk zwemparadijs met diverse glijbanen en water stralen. Lees een aantal reviews over dit park.

7. Bioscoop

Heb je een kind dat het leuk vind om naar filmpjes te kijken? Er zijn tegenwoordig ontzettend veel leuke kinderfilms zoals van Brandweerman Sam, Thomas de Trein. Vaak hebben de bioscopen een speciale dag voor de allerkleinste waarbij ze het volume vaak een tandje lager zetten.

Buiten uitjes kind 2 jaar

1. Kinderboerderij

Een erg leuke kinderboerderij waar wij vaak komen is in Haarzuilens (provincie Utrecht) Geertjeshoeve. Het leuke aan deze boerderij is dat je de geitjes zelf melk mag voeren mits er kleine geitjes zijn natuurlijk. Tevens kunnen de kleintjes op een pony rond rijden. Daarnaast zijn er tal van kleine driewielers en fietsjes en is er een gelegenheid om een lekker hapje en drankje te kunnen doen. Er zijn bij jou in de buurt ook zeker kinderboerderijen te vinden gewoon even googelen.

2. Strand(je)

Heerlijke dagje strand lekker een zandkasteel bouwen met een schepje en een emmertje. Of het nu het Noordzee strand is of een klein strandje bij jouw in de buurt dat maakt niet heel veel uit. Ook lekker pootjebaden aan het strand vinden ze altijd geweldig. Op de pier van Scheveningen zijn zomers genoeg leuke dingen te doen voor een kind van 2 jaar zoals een indoor klimtoren, carrousel en spring kussens.

3. Picknicken

Kleedje mee naar een park bij jou in de buurt en heerlijk samen picknicken. Neem vooral veel lekkers mee en iets waar de kleine zich goed mee kan vermaken zoals een bal of als er een zandbak is schepje en emmertje. Wij gaan vaak naar het Julianapark in Utrecht erg gezellig, niet te druk en inclusief leuke speeltuin.

4. Buitenspeeltuin

Als je een kleine klimmer hebt is een buitenspeeltuin ideaal. Hier kunnen ze zich letterlijk uren vermaken en er zijn er ontzettend veel in Nederland. Voor een complete lijst van buitenspeeltuinen in nederland kijk je hier. Een persoonlijke favoriet is de Hollebolleboom waar je zowel binnen en buiten heerlijk kunt spelen.

Nog geen keuze kunnen maken lees mijn blog over de leukste pretparken met een peuter!

Plaats een reactie