Pretpark peuter 2 jaar – beste attractieparken voor peuters

Een pretpark kun je prima bezoeken als je kind 2 jaar is geworden. Natuurlijk kun je ze nog niet in de achtbaan stoppen maar er zijn tegenwoordig ontzettend veel pretparken voor de allerkleinste waar je vaak samen met je kind in mag. Op deze manier beleef je samen de leukste attracties en willen ze vaak nog een keer nog een keer! Ik heb een lijst van pretparken gemaakt die geschikt zijn voor een peuter van 2 jaar.

1. Julianatoren

Een van de leukste attractieparken voor 2 jaar vind ik toch wel Julianatoren in Apeldoorn. Jul en Julia zijn de 2 muizen van televisie die bij dit pretpark horen. Bij de meeste attracties mag je als ouder mee wat dit park ideaal maakt voor kinderen van 2 jaar. Naast de attracties is er ook een grote speeltuin met fietsjes, glijbanen, en allerlei klim en klauter toestellen. Leuke attracties waar je samen in kan gaan zijn de Familie glijbaan, Reuzenrad, Carrousel, Dino tour, Vliegende bus,  Jul’s Ballonvaart, helikopters en nog veel meer… Lees hier enkele reviews van het park of bestel je kaarten hier met korting!

Julianatoren impressie:

2. Wildlands

Het vernieuwde Wildlands dierenpark in Emmen is altijd leuk met kleintjes. De meeste kinderen vinden dieren geweldig en in het vernieuwde park zijn er genoeg te vinden. Het park is opgedeeld in 3 gedeeltes; Jungola, Serenga en Nortica en in elk gebied zijn weer andere type dieren te vinden. In elk gedeelte zijn er genoeg speel mogelijkheden voor peuters zo is er de vlindertempel, Rimbula rivier,  Mini Jungle Trail en nog veel meer. Lees hier enkele reviews of bestel je kaartjes met korting! In september/oktober is er een speciale actie met een gratis wildlands doe-kleurboek.

Wildlands impressie:

3. Linnaeushof

Bij de Linnaeushof heb je een grote binnen en buitenspeeltuin en een mooi spetter paradijs de Oase. In de buitenspeeltuin zijn veel leuke attracties te vinden zoals een treintje, water fietsen, Sky dive en kruisspin glijbanen. Voor de aller kleinste is er een speciaal peuter/kleuter speeltuin met allerlei een grote zanbdak, verkeersdorp met fietsjes, kabouterhuisjes met glijbanen en nog veel meer.. In de binnen speeltuin vind je onder anderen Botsautotjes, en lucht skelters. Kortom genoeg te beleven voor 2 jarigen. Lees hier enkele reviews en koop je tickets met korting.

Linnaeushof impressie:

4. Slagharen

Ook bij slagharen kun je veel leuke dingen doen met een peuter. Onder de attracties een Reuzenrad, Jumbo, Draaimolen, 4D film, Familie glijbaan en nog veel meer. Naast het attractiepark is er ook een erg leuk waterpark waar je heerlijk kunt zwemmen. Bekijk hier enkele reviews en koop je kaartjes met korting.

Slagharen impressie:

5. Bobbejaanland

Bobbejaanland ligt net over de grens in België en bied uitdaging voor kinderen van alle leeftijden. Voor de allerkleinste zijn er diverse attracties zoals een Dino ride, Wild west waar je met je laserpistool de vijand moet verjagen. En nog veel meer leuke attracties. Daarnaast zijn er ook voor oudere kinderen genoeg leuke spannende attracties te vinden. Lees hier enkele reviews en koop je tickets met korting.

6. Plopsa Indoor

Een ontzettend leuk pretpark is Plopsa Indoor in Coevorden. Het park bevind zich voornamelijk binnen maar heeft ook een leuk gedeelte buiten als het mooi weer is. Binnen vind je onder andere een Carrousel, De bumba molen ideaal voor de allerkleinste, Een leuke bumba speeltuin, Familieglijbaan en niet te vergeten het verkeerspark (buiten) waar ze zich heerlijk kunnen vermaken in hun eigen bolide op een echte weg! Ook voor de wat oudere kinderen zijn er wat grotere attracties zoals de Vuurtoren, Bootjes, botsauto’s etc… Een leuk park voor kinderen tot een jaar of 8. Lees hier enkele reviews en koop je tickets met korting.

7. Binnenspeeltuin

Voor als je een pretpark toch net te druk vind dan kun je beter naar een binnenspeeltuin gaan zoals Ballorig, Monkey Town of Kidzcity. Dit zijn overdekte speeltuinen die geschikt zijn voor kinderen van 0-10 jaar. Hier vind je vaak klimtorens die per leeftijd zijn verdeeld dus de kleintjes hebben een eigen gedeelte, daarnaast mag je samen met je kind in alle attracties plaatsnemen.

Plaats een reactie