Voorkom een huisinbraak!

Met de donkere winterdagen voor de deur weten dieven uw huis weer snel te vinden. Zorg er dus voor dat u eventuele zwakkeplekken van uw woning aanpakt. Dit kan door middel van goed hang en sluitwerk maar ook een eenvoudige lamp bij de voor of achterdeur kan ervoor zorgen dat potentiële dieven zich toch bedenken.

Inbraak methoden

Uit onderzoek blijkt dat de volgende punten het meest voorkomen bij een woning inbraak:

  • Ten eerste sluiten veel mensen hun woning gewoon niet af! Zorg er dus voor dat je hier een routine in krijgt.
  • Slecht hang en sluitwerk zorgt ervoor dat je met een eenvoudige schroevendraaier het slot zo los peutert.
  • Een slechte deur! Heb je wel een goed slot maar dan is je deur van slechte kwaliteit waardoor je met wat geweld het slot ontzet
  • Niet afsluitbaar raamslot, raampje intikken en binnen.

Hang en sluitwerk

Uiteraard begint het beveiligen van uw woning met goed hang en sluitwerk. Maar wat is dit nou precies? Tegenwoordig zijn er natuurlijk ook allerlei electronische slimme sloten. Naast de deur moet je natuurlijk ook de ramen uitrusten met een goed slot. Vaak hebben mensen in hun deur slot geïnvesteerd maar zit er op het raam een eenvoudig slot dat vanaf buiten makkelijk te ontzetten is. Besef hierbij je woning is zo veilig als de zwakste schakel. Check voor goed hang en sluit werk eens de website Deurbeslag Expert.

Verlichting

Naast goede sloten is het ook slim om te investeren in goede buiten verlichting. Een dief staat namelijk niet graag in de spotlight. Zo zijn er genoeg buitenlampen te koop met een bewegingssensor als je niet wilt dat de lamp de hele nacht brand. Tegenwoordig is er ook buitenverlichting van Philips Hue op deze manier maak je de verlichting in je tuin direct slim!

Slimme sloten

Tegenwoordig worden de slimme sloten erg populair. Deze sloten kun je in veel gevallen over je bestaande deurslot bevestigen aan de binnenzijde van je woning. Je stopt namelijk de sleutel aan de binnenkant in je slot en plaatst het slimme slot eroverheen. Hierbij draait het slimme slot dus de fysieke sleutel wanneer jij dat wilt. Zo kun je bijvoorbeeld de deur automatisch te laten openen als je thuis komt. Of wanneer je naar bed gaat dat alle sloten op slot gaan (zo hoef je er zelf niet meer aan te denken!Een mooi slim slot voor een goede prijs is van Danalock en werkt via Bluetooth.

Voor kinderen

Ideaal is het natuurlijk voor kinderen, zo geef je ze niet de sleutels mee die ze vervolgens kwijt kunnen raken. Maar als ze eenmaal een mobiele telefoon mee laat nemen kunnen ze door de beveiligde app zelf het slot open maken.

Nadelen

Uiteraard kleven er ook nadelen aan deze slimme sloten je hebt natuurlijk altijd de kans dat ze gehackt worden. Echter de kans dat je sloten gehackt worden is wellicht minder klein dan dat een simpele gelegenheidsdief je deur ontzet Ga in elk geval voor goede slimme sloten en niet voor de goedkopere varianten.

Plaats een reactie