Kidzcity utrecht review – Leuk voor jonge gezinnen

Wil Ferdi van der Horst zich even melden klonk het uit de intercom van Kidzcity vlak nadat ik als een idioot van de steile glijbaan gleed WAT? Hoe weten ze m’n naam? Mocht ik als ouder niet van de glijbaan? Dit waren vragen die door m’n hoofd spookten toen ik naar de balie liep. Het werd nog vreemder toen de mevrouw achter de balie vroeg bij welke bank ik zat? Even aarzelend zei ik de ING waarna ze m’n pinpas terug gaf. Zo begon ons eerste bezoekje aan kidzcity in Utrecht.

Na jarenlang naar Ballorig geweest te zijn waren we deze zomervakantie toe aan iets nieuws! En mama had zoals gewoonlijk weer een super goed idee waarom niet een keer naar Kidzcity Utrecht voor ons lekker dichtbij. We zijn nooit eerder gegaan omdat we het idee hadden dat het meer een indoor speelparadijs was voor grotere kinderen > 5 jaar. Maar zoals je in mijn review zult lezen kun je je eigenlijk vanaf een jaar of 1 á 2 al prima vermaken! Wat direct opvalt, is de akoestiek van de ruimte word je bij ballorig nog wel eens gek van al die gillende kinderen hier worden alle geluiden veel beter gedempt en kun je normaal met elkaar praten.

Kidzcity Utrecht attracties

Het belangrijkste voor onze dochter van 4 jaar waren natuurlijk de attracties die ze er hebben en dat zijn er nogal wat. Zeker met kleine kinderen is het fijn dat je in alle attracties als ouder gewoon mee kan. Ja echt je hoeft niet bang te zijn dat je wordt omgeroepen via de intercom :).

Balloonride

balloonride kidzcity utrecht

De balloonride is een leuke kermisachtige attractie waar je met maximaal 4 personen in 1 bakje kunt zitten. De draaimolen draait met een leuk gangetje rond en beweegt in een hobbelende beweging van boven naar beneden. Daarnaast zitten er echt te veel lampjes op die de nodige sfeer maken.

Botsauto’s

kidzcity botsautos

In de botsautootjes mag je als ouder ook plaats nemen (mits je erin of bovenop past :)) Het zijn mooie kleine wagentjes die niet al te hard gaan dus botsen is nog leuk. Het baantje is groot genoeg dus je kunt alle kanten op schieten.

Kidzcity Kasteel

Dit was de attractie waar onze dochter zich het langst kon vermaken. Een grote klimtoren die je alleen kon bereiken door via touwen omhoog te klimmen (of we hebben de trap niet kunnen vinden). In dit kasteel zaten 5 glijbanen, een kleine, 2 donkere draaiende, een snelle en de ultra mega super steile glijbaan waarbij je een stuk verticaal naar beneden valt! Onze dochter durfde eerst niet maar met wat hulp van pappa die haar over het randje heen hielp ging ze uiteindelijk toch. Wel vond ik het een beetje gevaarlijk dat er bovenop geen enkele veiligheidsrail zat (dit kan ook mijn overbezorgdheid zijn als pappa…)

Klimdoolhof

Onze dochter is vanaf kleins af aan al fan van klimtorens ze vind ze geweldig om in het wirwar van netten haar weg naar de top te vinden. Ook deze variant vond ze erg leuk er zitten genoeg plekjes in om te ontdekken.

Paardencarrousel / Safaritrein

Een mooie carrousel met diverse paardjes en koetsjes en een bakje wat je zelf rond kan draaien. De carrousel en de safaritrein werden om de beurt bemand waardoor je soms even moet wachten maar dit duurt nooit erg lang. De safaritrein rijd een kort rondje door de jungle de knoppen in de trein werkten niet allemaal maar in de locomotief kwamen er leuke oerwoud geluiden uit.

Timekeeper

Ook voor onze dochter iets te spannend maar hier kunnen kinderen middels pistolen ballenbak ballen op elkaar afvuren wat met een mooie hard plof geluid gepaard gaat. Zeker voor jongetjes erg leuk. Daarnaast hebben ze ook nog een Familieglijbaan, Kindertheater en Lasergames.

Lees ook: Attractieparken voor 2-jarigen

Restaurant

In het restaurant is het heerlijk rustig geen schreeuwende kinderen om je heen maar echt heerlijk stil. Even tijd om rustig te eten en drinken. Ze hebben een ruime keuze aan etenswaren ook voor kinderen met bijvoorbeeld een gluten of koemelk allergie is rekening gehouden. Het is toegestaan om je eigen consumptie mee te nemen mits dit geen hele maaltijden zijn maar hier werd niet actief op gecontroleerd.

Personeel

Het personeel is erg aardig we werden vriendelijk geholpen aan de balie en ook het jonge personeel bij de attracties deed hun werk goed. Ook wordt er goed opgetreden als er bijvoorbeeld 10-jarigen kinderen in het speelgebied van de peuters komen deze worden vriendelijk verzocht elders te gaan spelen. Ook bij het afscheid werden we vriendelijk bedankt voor onze komst.

Kidzcity prijzen

Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Kinderen vanaf 4 jaar € 11,00
Volwassenen € 11,00
Opa en Oma € 10,00
Strippenkaart (10x entree) € 100,00
Parkeren Gratis

Buiten de schoolvakanties om hebben ze extra kortingen als je voor 12 uur binnen komt.

Eind oordeel

Attracties: [usr 4.5] Zeker voor kinderen van 2-8 jaar is er meer dan genoeg te beleven.
Veiligheid: [usr 3.0]
De klimtoren was zeker voor kleintjes niet heel veilig omdat ze er eenvoudig vanaf kunnen kukelen. Tevens stond de buitendeur gewoon open.
Faciliteiten: [usr 4.0] Het restaurant biedt genoeg variatie en er is zelfs een buiten terras.
Prijs: [usr 3.0]
De prijs viel me iets tegen aangezien de ouders ook de volle mep betalen. Daar krijg je natuurlijk wel een schoon speelparadijs voor terug.

 

Ben je ook bij kidzcity geweest? Laat me via een reactie hieronder weten wat je ervan vond!

 

Plaats een reactie