Home Gezin Grote spinnen vangen – Hoe doe je dat het best?

Grote spinnen vangen – Hoe doe je dat het best?

Door Ferdi
Grote spinnen vangen

Iedereen heeft er wel eens last van ga je niets vermoedend naar het toilet en zit daar op je spierwitte muur zo’n grote vieze enge dikke harige zwarte spin. Dan vraag je je direct af hoe¬† kan ik deze spin het beste vangen? Precies om die reden heb ik deze blog geschreven want hierin geef ik je de beste tips om spinnen te vangen op een diervriendelijke manier.

De Spinnen vanger

Spinnen vangen

Wat een uitvinding ik kon het nog niet maar met deze spinnen vanger hoef je nooit meer met je handen in de buurt te komen van de spin. Je blijft op een veilige afstand ook al schiet de spin misschien weg.

Bekijk bij Bol.com

Hoe werkt het:

De spinnenvanger zelf is een borsteltje dat opent door een druk op de knop op het handvat. De spin wordt veilig (en levend) ingekapseld tussen de borstelharen en kan niet meer ontsnappen.
Houd het ongedierte goed vast met de Spidercatcher en loop naar de deur of het raam, om het gespuis buiten te zetten zodat je er geen last meer van hebt.

Glas en papier

De methode die ik vaak gebruik is ouderwets gewoon met een glas en een stukje papier.

Hoe het werkt:

Je pakt een glas die groot genoeg is om de gehele spin te omringen. Je plaatst het glas met een aardige snelheid over de spin heen. Dit is zo’n beetje het spannendste gedeelte want doe je het te hard dan vliegt je glas aan diggelen. Doe je het te sloom heb je kans dat de spin ontsnapt. Soms schiet de apin als een malle het glas in richting je hand maak dan niet de fout om het glas weer op te tillen want dat is een recept voor een hartaanval. Heb je hem succesvol in je glas gevangen schuif dan langzaam het papiertje onder het glas door. Als het hele glas is bedekt haal je het glas van de muur met je hand op het papier. Gooi het glas vervolgens buiten leeg. Een groot nadeel van deze methode is dat spinnen vaak in een hoekje zitten waar een glas niet lekker past daar hebben de andere twee methodes geen last van.

De stofzuiger

Een iets wat hardere aanpak is gebruik maken van de stofzuiger. Het is natuurlijk wat dier onvriendelijker maar ook met deze methode hoef je niet echt dichtbij de spin in de buurt te komen. Je hoort dan verhalen dat de spin er weer uit kan kruipen… Ten eerste is de reis door de slang van de stofzuiger met hoge snelheid best wel schadelijk voor de spin. Daarna valt hij in een berg met stof. Tevens hebben onze stofzuigerzakken een automatisch klepje waardoor niets meer naar buiten kan komen.

Ook interessant

Laat een reactie achter