Fotoalbums maken anno 2017 + Fotoboek winactie!

Vinden jullie het ook nog steeds leuk om een echt fotoalbum te maken van een verre reis of de eerste levensjaren van je kindje? Wij hebben de eerste paar jaar van onze kleine meid ook in boeken vastgelegd. We pakken ze nog regelmatig om nog eens samen terug te kijken op deze mooie periode. Vandaag mogen we van Fotofabriek.nl een gratis hardcover A4 fotoalbum van 24 pagina’s weggeven! Lees onder aan deze pagina hoe je mee kunt doen aan deze winactie.

Waarom Fotofabriek.nl?

Naast een groot scala aan verschillende fotoboek formaten en designs hebben ze ook veel leuke fotoproducten. Zo leveren ze allerlei leuke wanddecoratie, tuinposters en zelfs tegeltjes voor elke gelegenheid hebben ze wel een passend foto product. Tevens zijn ze dit jaar door het televisieprogramma Radar uitgeroepen tot beste fotoboeken leverancier.

Software

Bij fotofabriek.nl hebben ze 3 verschillende manieren om je foto product aan te maken. Zo is er de keus uit een online editor en een software pakket dat je op je pc kunt installeren met meer uitgebreide opties die ik beide onder de loep heb genomen. Voor de echte experts kun je ook PDF bestanden uploaden die je bijvoorbeeld met Photoshop of InDesign hebt gemaakt.

Online editor

Fotofabriek online editor

De online editor heeft als beperking dat je er geen hard en softcover fotoboeken mee kunt maken dat kan alleen in de offline software. Wel kun je er ringband fotoboeken maken wat ik geprobeerd heb. De online editor vond ik erg prettig werken ik heb hem getest met de chrome browser waarin hij erg goed uit de verf kwam. De software is eenvoudig ingedeeld (niet te veel gedoe) daarnaast werkt het erg intuïtief waardoor je al snel een mooi resultaat kunt neerzetten.

Alle standaard opties zitten erin, zo kun je kiezen uit diverse pagina indelingen, teksten toevoegen met genoeg keuze in lettertypes, eenvoudig aanpassen van de dimensies van je foto’s. Daarnaast biedt de online editor een reeks aan filters die je op de foto’s kunt toepassen en kun je eenvoudig de transparantie van je foto’s verlagen om mooie overgangen te creëren. Als je een foto aanklikt krijg je direct allerlei tools beschikbaar om de grote en rotatie aan te passen.

Desktop software

Fotofabriek desktop editor

Zoals je mag verwachten biedt de desktop versie van de software uitgebreidere mogelijkheden. Hiervan is ook een handige gebruiksaanwijzing mocht je er niet meer uitkomen, ook kun je direct contact opnemen via de chat functie. Na het kiezen van je gewenste fotoboek formaat en design krijg je de keuze om met een blanco document te beginnen, het fotoboek te vullen met sjablonen of het hele fotoboek in een keer te laten vullen met foto’s en sjablonen. Ik ging voor de laatste keuze (ik hou van makkelijk) je kiest eerst alle foto’s voor je fotoboek, daarna selecteer je de sjablonen die je wilt gebruiken.

fotofabriek sjablonen

Leuk is dat er veel variaties in de sjablonen zit zo kun je diverse templates selecteren waarbij de foto’s ook scheef en gedraaid getoond worden. Verder werkt de software vanzelfsprekend alle opties bevinden zich aan de rechterkant zoals het tonen van foto’s in ronde vormen,  toevoegen van schaduw, of een rand of kader toevoegen. Verder vond ik de diverse tips handig die je waarschuwen als een foto dreigt weg te vallen in de vouw van het boek,  zodat je niet als je het boek ontvangt denkt van “nou had ik die foto maar iets opgeschoven” iets dat ik al meer dan eens heb gehad…

fotofabriek tips

Conclusie

Vooral de online software heeft een goede indruk gemaakt door het grote gebruiksgemak, beter dan de online editors die ik tot nu toe heb gezien. Ik kreeg een installatie error bij de desktop versie maar na een herstart van de pc werkte alles prima. Maar ook de desktop versie had een aantal heel handige opties al zag dit door alle toeters en bellen er weer wat uitdagender uit. Fijn is de na controle als je een bestelling wilt plaatsen waarbij lege pagina’s of lage resolutie foto’s worden getoond, zodat je die eventueel nog aan kunt passen voor je bestelling de deur uit is. Kortom mest je telefoon een keer uit en maak er een mooi fotoboek van!

Hoe doe je mee met de winactie?

Like onze Facebookpagina.

Deel of like dit bericht op Facebook.

Laat onder dit bericht een reactie achter met een geldig email adres zodat we je kunnen bereiken.

De winnaar van de actie wordt op Facebook en deze pagina bekend gemaakt.

Deze winactie is afgelopen en gewonnen door Linda!

 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Plaats een reactie