Beste robotstofzuiger 2017 – iRobot Roomba 980 review

De beste robotstofzuiger van 2017 is bekend het is de iRobot Roomba 980!  Er is de laatste jaren veel progressie gemaakt op het gebied van de robotstofzuiger. Een aantal jaren geleden had je nog niet veel keuze maar, tegenwoordig zijn er wel 100 verschillende robotstofzuigers te krijgen van allerlei exotische merken zoals iRobot of Dirt Devil. Ik heb honderden reviews samengevat in dit overzicht om een beeld te krijgen wat de plus en min punten van robotstofzuigers zijn. Ik heb voor elke prijsklasse een winnaar uitgeroepen op basis van deze persoonlijke reviews zodat u eenvoudige een keuze kunt maken.

Snel beslissen:

De beste robotstofzuiger €300 – 400

De beste robotstofzuiger €400-500

De beste robotstofzuiger 2017

Robotstofzuiger eigenschappen

In mijn overzicht heb ik extra aandacht besteed aan de volgende eigenschappen:

  • Zuig prestaties
  • Geluidsoverlast
  • Gebruiksgemak
  • Schoonmaak snelheid
  • Geavanceerde functies
  • Accuduur

Beste robotstofzuiger € 300-400

Er zijn diverse robot stofzuigers onder de €300 maar uit de reviews blijkt dat de schoonmaak prestaties van deze goedkope modellen zeer belabberd zijn. Ook de functies die ze beweren te bezitten werken vaak niet goed. Daarom begint mijn lijst bij een instap prijs van €300 hiervoor krijg je een degelijke robotstofzuiger die doet wat hij beweerd.

iRobot Roomba 650

irobot Roomba 650 robotstofzuigerDe zuig prestaties zijn zeer goed voor deze prijsklasse, hij heeft een speciaal “Dirt Detection” systeem waarmee hij detecteert of een bepaalde plek erg vuil is en maakt deze grondiger schoon. Hij gebruikt een merkwaardig pad bepalingssysteem waarbij hij erg veel bochten maakt en richtingen uit schiet. Op zich komt hij uiteindelijk wel overal een keer maar het duurt hierdoor wel een stuk langer. Mocht de oppervlakte wat groter zijn dan kan het zijn dat hij het niet haalt op 1 accu lading en dus tussentijds moet opladen. Aangezien hij niet verder kan waar hij was geleven worden sommige stukken dus niet gedaan. Verder geen problemen met diverse verschillende oppervlakken zoals laminaat, kleed (laag polig) en drempels. Het enige waar hij last mee kan hebben is een hoogpolig bad matje waar de sensor van in de war raakt.

PlusPrima op vlakke vloeren (laminaat, tegel) en laagpolige vloerbedekking.
PlusBezit sensoren om botsingen te voorkomen
PlusGaat automatisch naar oplaadstation
PlusBorstel systeem zeer geschikt voor dierenharen dankzij vacuümsysteem.
PlusKan per dag geprogrammeerd worden
MinusMist soms hoeken en langs plinten.
MinusMaakt iets meer herrie (70db) dan andere modellen
MinusInefficiënt pad navigatie zorgt ervoor dat schoonmaken lang duurt
MinusKan na opladen niet hervatten
MinusSensor heeft soms last van hoogpolig tapijt.


Bekijk alle reviews bij Bol.com

Bekijk alle reviews bij Coolblue 

Beste robotstofzuiger € 400-500

Vanaf 400 euro merk je dat d geavanceerde functies van robotstofzuigers een stuk beter worden en daadwerkelijk doen wat ze beloven. Ook op het gebied van navigatie zijn er erg slimme modellen op de markt.

NEATO BOTVAC D3

Robotstofzuiger besteDe winnaar bij de middenklassers is deze Neat Botvac D3+. Dankzij zijn vierkante design maakt hij de hoeken en langs plinten erg goed schoon. Een gemiste kans is wel dat er geen extra hoekborstels op zitten hiermee was hij nog beter geweest. Erg handig is de mogelijkheid om de app op je telefoon te installeren hier kun je de robot mee starten en diverse meldingen op krijgen wanneer er bijvoorbeeld een probleem is opgetreden. Ook is de opvangbak vrij groot waardoor je hem minder vaak hoeft te legen.

PlusMaakt goed schoon op alle vloer oppervlakken ook hoogpolige vloerbedekking.
PlusHandige app om robot te starten en error meldingen te zien.
PlusOpladen gaat zeer snel.
PlusKan verder gaan waar hij was gebleven.
PlusErg stil.
MinusBotst soms vrij hard tegen meubulair.
MinusGeen extra zijborstels.
MinusBatterij gaat maar 1 uur mee.

Bekijk alle reviews bij Coolblue 

Beste robotstofzuiger 2017

Uiteraard zijn er modellen die alle beste robotstofzuiger functies gecombineerd hebben. Dit zijn de modellen zoals een robotstofzuiger bedoeld is, hij neemt je echt het werk uit handen zoals je van een robot verwacht. Extra’s die in de topklasse voorkomen zijn extra krachtige afzuig systemen voor het betere stofzuig werk. HEPA filters waardoor de lucht ook direct gereinigd wordt. Langere accuduur en de beste navigatie systemen om op efficiënte wijze een huis schoon te maken en er elke keer beter in te worden door een leer curve.

iRobot Roomba 980

Beste robotstofzuiger irobot Roomba 980Deze stofzuiger heeft alle laatste snufjes van Roomba zoals iAdapt 2.0 waarbij gebruik wordt gemaakt van visuele navigatie. Wat deze robotstofzuiger onderscheid van alle concurrentie is zijn uitstekende reinigingskracht 10 x zoveel zuigkracht vergeleken met de Roomba 650 van hierboven. Daarnaast heeft hij een extra functie waarbij hij op vloerbedekking extra veel kracht gebruikt waardoor hij deze extra diep reinigt. Met een accuduur van 120 minuten komt hij ook een heel eind. Ook deze robot stofzuiger heeft een App waar je diverse dingen in kunt stellen zoals het schoonmaak rooster en hem vanaf elke plek aan kunt zetten. Mocht je het nodig hebben dan kun je een virtuele muur plaatsen daar gaat de robot dan niet voorbij. Kortom dit is de beste robotstofzuiger van dit moment.

PlusSuper zuigkracht voor de beste reiniging.
PlusExtra grondige reiniging van vloerbedekking.
PlusSchoonmaak rapporten zodat je kunt zien waar de robot is geweest.
PlusLaad zichzelf op en gaat verder waar hij was gebleven.
PlusHEPA filters zorgen dat niets ontsnapt dat groter is dan 10 micron.
PlusApp met veel leuke functies.
MinusMaakt wat meer lawaai.

iRobot Roomba 980 video review

Honden en katten haren

Robotstofzuigers voor honden en kattenVoor huisdier eigenaren kan het echt een doorn in het oog zijn om elke dag weer die stofzuiger door het huis te moeten halen. Er zijn robotstofzuigers die speciaal bedoeld zijn om met huisdier haren om te kunnen gaan. Begrijp me niet verkeerd je zult alsnog af en toe de stofzuiger moeten pakken maar, in plaats van elke dag zelf te hoeven stofzuigen hoef je het maar 1 x per week te doen.

Bekijk alle robotstofzuigers die geschikt zijn voor huisdier haren bij Coolblue.

Robots zijn niet perfect…

robot hoofdBesef wel dat elke robot af en toe moeite kan hebben met bepaalde situaties. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je huis niet bezaait ligt met allerlei spullen waar hij in verstrikt kan raken zoals oplaad snoeren etc. Alhoewel de duurdere modellen wel systemen hebben om dit te voorkomen gebeurd het altijd wel een keer. Ruim dus voordat de robot zijn werk gaat doen even alle losse rommel op, zo voorkomen je dat als je thuis komt hij niet 1 meter verderop is vastgelopen en je hem opnieuw aan moet zetten.

Plaats een reactie