Beste krachtstation voor thuis kopen – Home gym voor thuis gebruik

Het beste krachtstation of homegym voor thuis moet natuurlijk niet te groot zijn, veel verschillende oefeningen ondersteunen en duurzaam zijn. In mijn Top 3 staan de beste krachtstations van dit moment. Een krachtstation kopen doe je niet zomaar zorg er dus voor dat je niet voor verassingen komt te staan mocht je hem eenmaal in elkaar gezet hebben. Zorg ervoor dat het krachtstation ruim binnen je ruimte past het liefst minimaal 1.5 m eromheen zodat je nog bewegingsruimte hebt. Bedenk ook goed welke oefeningen je met het krachtstation wilt gaan doen en met welk gewicht.

Halterbank (alternatief)

Beste halterbank voor thuis

Als u de prijs van een krachtstation toch iets te hoog vind kunt u ook kiezen voor een halterbank met eventueel extra modules zoals leg extensions of biceps. Deze zijn vaak wat goedkoper maar bieden wel de mogelijkheid veel verschillende oefeningen te doen.

krachtstation kopen waar moet ik op letten:

Maximaal belastbaar gewicht per module.

Een krachtstation heeft verschillende modules die allemaal een maximaal belastbaar gewicht hebben. Zorg ervoor dat het bereik genoeg is voor jou niveau.

Comfort van de diverse modules

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat het bankje zacht aanvoelt als je een benchpress doet. Ook een bicep module moet zacht aanvoelen en geen houtenplank zijn waar je last van hebt tijdens je oefening. Op termijn ga je je hier toch aan irriteren.

Welke oefeningen kan ik ermee doen

Zorg ervoor dat de oefeningen uit je krachttraining schema uitgevoerd kunnen worden op het krachtstation.

Bewegingsvrijheid

Ook al past het krachtstation precies in je fitness kamertje zorg ervoor dat je genoeg ruimte eromheen hebt voor het uitvoeren van je oefeningen. Ook heb je veel rand accessoires nodig zoals halterstangen, dumbells, kettlebells zorg er dus voor dat er genoeg ruimte voor al je spullen is.

Beste krachtstation / Home Gym tot 500 euro

Focus fitness home gym unit 2

Beste krachtstation onder 300 euro

Een van de goedkoopste krachtstations op de markt. Voor een beginnende sporter kun je hier wel even mee vooruit maar ben je al iets gevorderd dan is 50 kilo wel wat weinig. Het katrollen systeem verdubbeld dit gewicht wel naar 100 kilo maar dan nog is het aan de lage kant voor sommige oefeningen. Wel een breed scala aan oefeningen en het systeem loopt soepeltjes. Het in elkaar zetten is niet altijd even duidelijk.

Reviews Betersport.nl [usr 4.8]

Reviews Bol.com [usr 4.3]

Focus fitness home gym unit 6

Krachtstation focus

Het grotere broertje van de unit 2. Een zeer uitgebreid krachtstation met veel comfort en van degelijke kwaliteit. Met 70 kilo aan gewichtsblokken kun je ook als gevorderde nog veel progressie maken zonder tegen een limiet aan te lopen.

Reviews Betersport.nl [usr 4.8]

Reviews Bol.com [usr 4.7]

Bekijk alle home gym’s tot 500 euro bij Bol.com

Beste krachtstation / Home Gym tot 1000 euro

Als je budget iets groter is zou ik zeker 1 van onderstaande krachtstations aanraden. De kwaliteit en duurzaamheid van deze systemen is stukken beter dan de goedkopere varianten. Tevens zijn de fitness oefeningen ook beter uit te voeren in verschillende posities wat de kans op blessures aanzienlijk verminderd.

Kettler Delta XL

Krachtstation Kettler

Een vreemde eend in mijn lijst maar wel een die er toe doet! Deze Kettler Delta XL heeft als basis een verstelbare halterbank met daaromheen gebouwd de extra modules. Als je perse een halterbank wilt maar ook een krachtstation is dit de perfecte keuze. Zo heb je al je wensen in 1 keer in huis. De halterstang is tot 150 kg te belasten. Het been station gaat tot 60 kilo wat voor gevorderden misschien iets aan de lage kant is.

Kettler Multigym

Thuis krachtstation Kettler

Een zeer compacte home gym voor thuis gebruik. Bij dit systeem ontvang je 16 gewichten van 5 kg dus in totaal 80 kg. Hier kun je voorlopig mee vooruit. Het comfort van de zitting is erg goed niet te hard en ook niet te zacht gewoon goed.

Marcy sm4000 with smith machine

Krachtstation voor thuis

Als je fan bent van de Smith machine  dan is dit krachtstation voor jouw. Je kunt veel oefeningen uitvoeren door middel van het Smith gedeelte.  Naast het smith gedeelte zitten ook alle andere opties: Fly’s, bicep curl station, leg station en Lat pulley erbij.  Kortom een systeem voor de echte Smith liefhebber.

Bremshey home gym

Beste home gym voor thuis gebruik

Een mooi vormgegeven systeem van Bremshey staat mooi in elke fitness ruimte. Wordt geleverd met 65 kg aan gewichten door het katrollen systeem max 130 kilo. Verder een mooi gebogen lat pulley bar die je ook voor andere oefeningen makkelijk kunt gebruiken.

Bekijk alle home gym’s tot 1000 euro bij Bol.com

Beste professionele krachtstations > 1000 euro

Als je echt veel geld en ruimte over hebt koop dan een professioneel krachtstation. Hiermee haal je de crème de la crème in huis wat betreft comfort en train genot. Tevens heb je op deze duurdere systemen meerdere jaren garantie dus mocht het onverhoopt toch iets stuk gaan ben je gedekt.

Finnlo autark 1500 homegym

Proffesioneel krachtstation

Je moet van rood houden maar dit krachtstation staat garant voor professionele krachttraining. Het sterke punt van dit station zit hem in het Leg gedeelte daar veranderd het draaipunt mee voor de Leg extension en Leg Curl zodat deze correct worden uitgevoerd. Maximale belasting is 160 kg en nog verder uitbreidbaar met nog eens 40 kg.

Powertec Levergym

De levergym kenmerkt zich door de afwezigheid van een halterstang, hiermee kun je oefeningen zwaar maar veilig uitvoeren. Anders dan bij andere home gym’s laad je hier zelf de gewichtsschijven op het systeem en werk je niet met een stapel gewichten via katrollen en een pin die je verplaatst. Leuke bijkomstigheid is een krachttraining applicatie boordevol informatie over krachttraining van alle spiergroepen.

Reviews Betersport.nl [usr 4]

Powertec multi system

Hij neemt veel ruimte in maar biedt wel ontzettend veel mogelijkheden. Ook erg handig als je met meerdere personen tegelijkertijd wilt kunnen trainen. Net als het vorige systeem laad je het systeem met halterschijven om je weerstand te bepalen deze gewichten zijn niet inbegrepen maar zijn olympisch dus 50mm.

Reviews Betersport.nl [usr 4.5]

Body solid home gym

Als laatste de absolute topper als het op thuis trainen aankomt. Ook dit systeem bestaat uit meerdere onderdelen en kun je dus met meerdere mensen tegelijkertijd gebruiken. Maximale belasting is maar liefst 200 kg dus ruim voldoende. Ook dit systeem kenmerkt zich door het dynamische systeem zodat oefeningen altijd op de juiste manier worden uitgevoerd en je niet in een houding wordt geforceerd. Er zitten veel accessoires bij zodat je direct met training kunt beginnen.

Bekijk alle home gym’s > 1000 euro bij Bol.com

Plaats een reactie