Gardameer met kinderen – Camping Weekend review

Onze zomer vakantie hebben we doorgebracht aan het Gardameer in Italie op camping weekend in San Felice del Benaco. Voor ons de eerste keer in een stacaravan en zo’n verre auto vakantie met kinderen. Lees hieronder hoe het ons is bevallen.

De reis naar het Gardameer

Gardameer met kinderen de reis

Met kinderen op autovakantie vereist enige voorbereiding aangezien je niet na 30 minuten vanaf de achterbank “zijn we er al” wilt horen. Wij kozen ervoor om het rustig aan te doen en gingen s’ochtends rond 9:30 op pad. Tijdens de heen reis hebben we een extra hotel overnachting geboekt bij Hotel Central in Weil am Rhein, vlakbij de grens met Zwitserland na een uur of 8 rijden. Een prima hotel met een lekker ontbijt en aardig personeel. Wij hadden vooraf een vignet voor Zwitserland via de ANWB gekocht. Dan is het kiezen de Gotthard tunnel of de Gotthard pass. Wij gingen rond 9:00 weer op pad en kozen voor de tunnel waar we een uurtje in de file hebben gestaan en aangezien het 1 uur omrijden is via de pass prima beslissing. Achteraf hadden we iets te veel tussenstops gemaakt in Duitsland waardoor de reis wel erg lang heeft geduurd.

Camping Weekend

Camping weekend Gardameer

Op de camping wordt volop Nederlands gesproken dus Google translate hebben we weinig nodig gehad. Zelfs het programma boekje is in het Nederlands. Het uitzicht over het Gardameer vanaf het zwembad is geweldig. Ook wordt de camping goed bijgehouden, na een flinke hagel en onweersbui wordt het hele park door een klein leger tuinmannen weer spik en span gemaakt. Tevens is het een autoluwe camping waardoor alle kinderen gezellig op straat spelen. Er is ook een fitness ‘area’ waar je kunt proberen je vakantie kilo’s weg te werken. Verwacht hier geen dumbells etc. Het is meer een speeltuin waar je je kunt optrekken en wat cardio kunt beoefenen. Uiteindelijk deed ik mijn workout gewoon op de veranda waar je mooi aan kon hangen.

Animatie

camping weekend spotty verjaardagCamping weekend animatie

Bij camping weekend bestaat het animatie team uit 5 enthousiaste jongeren. Ook deze spreken allemaal min of meer Nederlands. Iedere ochtend was er een kidsclub waar vooral gekleurd en geknutseld kon worden. Verder werd er elke avond een mini disco gehouden van 19:30 t/m 20:30, met veel Nederlandse liedjes zoals de Passapas van Kinderen voor Kinderen. Tevens werden de kinderen opgehaald met de mini disco club bus. Na de zwembad disco werden er zelfs helium ballonnen opgelaten, een beetje chaotisch met zoveel kids maar erg leuk als alles tegelijk de lucht in gaat. Ook wordt iedere week de verjaardag van Spotty ( de camping mascotte) gevierd met leuk gedekte tafels met spekjes en slingers.

Het zwembad

Er is een groot zwembad met twee diepte niveaus ~ 1.20 en 1.60 cm. Tevens is er een familie glijbaan gemaakt van een soort zacht plastic wat lekker glijdt wanneer je op je knieën, buik of rug gaat, maar minder hard als je gewoon rechtop zit. Wel gebeurde hier een aantal ongelukken ga er dus absoluut niet af met een opblaasband of iets dergelijks, dan heb je kans tegen het Spotty standbeeld te botsen! Verder wordt er geen muziek gedraaid alleen als er een activiteit is zoals bijvoorbeeld aqua zumba.

De omgeving

San Felice is een klein dorpje waar veel locals wonen. In de omgeving zijn meerdere supermarkten te vinden zoals een Lidl en Aldi. Naast de camping is een grote parkeerplaats waar je de auto dient te parkeren.

De caravan

Caravan camping weekend gardameer

Wij zaten in de classic midi caravan die kwa ruimte wel wat te wensen overlaat. De foto’s op de website van Vacanceselect zijn wel iets verouderd. Gelukkig hadden we wel een ruime veranda waar we de meeste tijd hebben doorgebracht. Halverwege de vakantie hadden we een verstopping die de volgende ochtend direct werd verholpen. Als we nogmaals zouden gaan nemen we een iets luxere variant met ietsje meer ruimte zoals de Classic Country of de Next L Weekend. Deze laatste is wat minder gedateerd.

Uitjes

Rondom camping weekend is er meer dan genoeg te ondernemen met kinderen. Er zijn diverse pretparken, natuurparken en mooie steden. Hier een lijst van onze uitjes.

Leolandia

Leolandia italie gardameer

We kozen Leolandia aangezien dit park meer geschikt was voor iets kleinere kinderen. Zo hebben ze meerdere kleine achtbaantjes waar Lotte (6) prima in durvde. Ook aan verkoeling is volop aandacht besteed zo ligt het park bezaaid met water sproeiers. En is er een water speelplaats. Wij gingen eigenlijk speciaal voor de personages uit de tekenfilm serie Miraculeous met Lady bug en Cat Noir. Na een grappige voorstelling kun je met deze figuren op de foto.

Natuurpark

Gardameer uitjes Molina natuurpark

In Parco della Cascate di Molina ligt in de bergen een leuk natuurpark. Hier kun je kiezen voor het volgen van 3 routes, wij kozen voor de rode (medium) route die goed te doen was voor Lotte. Het pad naar het park toe is eigenlijk steiler en uitdagender dan het park zelf.  Met een graadje of 30 heerlijk een dagje in de schaduw van de bomen was heerlijk. Langs de route kom je diverse watervalletjes tegen. Verwacht geen Niagara Falls maar het ziet er mooi en rustgevend uit. Wij hebben zo’n 2 uur over de route gedaan met als hoogtepunt een grote schommel tussen twee bergen waarmee je richting een waterval kunt schommelen. Aan het eind kun je even bijtanken in het restaurantje.

Verona

Vanaf de camping was het een uurtje rijden naar Verona waar we net buiten het centrum gratis onze auto konden parkeren. Na 15 minuten lopen sta je in het centrum. Wij vonden het een gezellige stad met veel eetgelegenheden en winkels. Voor Lotte was de Disney winkel het hoogtepunt. S’middags aten we wat in 1 van de zijstraatjes op een gezellig terrasje. Als laatst gingen we nog met de lift naar boven om een mooi uitzicht te krijgen over Verona. Mocht je van chocolade houden ga dan zeker langs ….. ze hebben een soort paaseitjes waar we ons klem aan hebben gegeten.

Salo

Gelegen aan het Gardameer ligt de stad Salo vanaf de camping 10 minuutjes rijden langs een berg weggetje met wat haarspeld bochten. Onze eerste poging viel in het water door een enorme hagel/onweersbui waarbij de auto van mijn schoonvader het ter nauwernood overleefde! De tweede poging was wel succesvol en hebben heerlijk gegeten in 1 van de vele eet tentjes langs het Gardameer. We werden zelfs getrakteerd op wat live muziek.

Dagje strand

Een heerlijk dagje naar het strand is voor ons wel het ultieme vakantie gevoel. Helaas hebben ze geen zandstrand in de buurt. Op 10 minuten rijden van de camping ligt het knusse kiezelstrand (vergeet je waterschoenen niet!) genaamd Baia del Vento. Heb je even geen zin in Nederlanders om je heen ga dan zeker naar dit strandje. Vooral de lokale mensen genieten hier van een dagje zon (en de pizza’s van het restaurant) Het is een klein strand waar wij ons prima hebben vermaakt. Wij hebben hier een waterfiets gehuurd met glijbaan en een sup board. Ook is er een speeltuin.

Beoordeling

Het Gardameer met kinderen is een absolute aanrader. Zowel de omgeving als camping weekend zijn zeer kindvriendelijk. Er zijn genoeg uitjes in de omgeving te bedenken die allemaal binnen een uurtje rijden zijn te bereiken.

Plaats een reactie