Beste kruimeldief kopen – Een goede kruimelzuiger

Ben je opzoek naar de beste kruimeldief lees dan vooral verder! Ik heb een paar goede kruimelzuigers voor je op een rijtje gezet. Tevens geef ik je informatie over waar je op moet letten bij de aankoop van een handstofzuiger. Er zit nogal wat prijs en kwaliteitsverschil tussen de diverse modellen. Wil je liever helemaal niets meer doen lees dan mijn review over de beste robotstofzuiger van 2017.

Waar let je op bij het kopen van een handstofzuiger?

De belangrijkste kenmerken van een handstofzuiger zijn dat hij natuurlijk makkelijk in de hand ligt en dat hij al het vuil goed naar binnen toe zuigt, maar er is meer:

Batterij

Hoelang duurt het voordat de batterij weer is opgeladen. Niets zo vervelend dan je kruimelzuiger pakken, het aan knopje indrukken en na 3 seconden hoort dat hij langzaam maar zeker zachter gaat zuigen tot er vrijwel niets meer opgezogen wordt. Dus als je hem veel gaat gebruiken zorg er dan zeker voor dat hij een goede batterij heeft die snel is opgeladen. .Er zijn twee soorten batterijen die worden gebruikt in een kruimeldief: Kruimelzuigers met een Lithium-ion batterij leveren betere prestaties: zo laden ze sneller op, verbruiken ze minder energie en is de zuigkracht groter. Een kruimeldief met een Nikkel Metaal Hybride (NiMH) batterij zijn over het algemeen wat goedkoper. Let ook goed op het voltage over het algemeen geldt hoe hoger het voltage des te meer zuigkracht hij heeft.

Reservoir

Mocht je de kruimeldief intensief gaan gebruiken kan het handig zijn een model uit te kiezen dat een iets groter reservoir heeft. Ookal heb je een groter reservoir zou ik je wel aanraden hem regelmatig schoon te maken. Dit komt niet alleen de zuigkracht ten goede, maar ook kwa hygiëne is dit belangrijk omdat zo’n bak na verloop van tijd toch gaat schimmelen. Maak het reservoir elke twee weken goed schoon met een sopje.

Accessoires

Een goed mondstuk kan zomaar het verschil maken. Als je van plan bent om veel hoekjes en gaatjes schoon te maken, kijk dan goed of er mondstukjes bijgeleverd worden. Er zijn ook mondstuken met een motortje die zeer geschikt zijn voor het opzuigen van honden en katten haren.

Gebruiksgemak

Er zijn modellen waarbij je de aanknop maar 1 keer hoeft in te drukken dan blijft hij continu lopen totdat de uitknop weer wordt ingedrukt. Dit kan ahndig zijn als je het onhandig vind om de hele tijd je vinger op het knopje te houden. Let ook op het gewicht van de kruimeldief aangezien je hem met 1 hand bediend zou ik niet een te zwaar model kopen.

Montage

De meeste modellen komen met een oplaad station waar je de kruimelzuiger in kunt steken. Deze kun je des gewenst aan de muur bevestigen zodat je hem makkelijk kunt pakken als je hem nodig hebt. Er zijn ook kruimeldieven waar je gewoon een los stekkertje hebt net als voor je telefoon.

Beste kruimeldief van 2017

Onderstaande kruimeldieven heb ik beoordeeld op de bovenstaande punten, zo hebben ze allemaal een oplaadstation die je aan de muur kunt bevestigen of plat ergens ener kunt leggen. De batterij duur van deze kruimeldieven is zeer goed en gaan lang mee. Verder hebben ze allemaal een aantal accessoires meegeleverd voor precisie werkjes.

1. Philips minivac kruimelzuiger

Philips Mini kruimeldief

De absolute nummer 1 vind ik deze minivac van philips! Met maarliefst 12 Volts / 22 Watts kruimeldief zuigt hij erg goed voor zijn prijs. Er zitten veel handige accessoires bij waaronder een verlengingsslang handig voor die moeilijk te bereiken plekjes in de auto. Dit model heeft een NiMH batterij waardoor zijn volledige laadtijd uitkomt op zo’n 16 uur.

Reviews Bol.com

2. Dyyson dc43h kruimelzuiger

Dyson handstofzuiger

Dyson staat bekend om zijn enorme zuigkracht daar betaal je wel een prijs voor maar het stofzuigt wel lekker. Deze kruimeldief heeft ook het gepatenteerde Root Cyclone technologie waarbij er geen zuigkracht verloren. Het fijne aan dit model is dat hij tot wel 20 minuten meegaat, dit komt door de aan/uit knop als je hem loslaat stopt hij direct handig als je meerder plekken in huis wilt doen. Dit model heeft een Lithium-ion batterij waardoor het opladen vrij snel is. Daarnaast is er nog een Boost knop waarbij je 8 minuten lang op hoge zuigkracht lastige klusjes kunt doen. Er worden ook diverse extra hulpstukken bij geleverd.

Reviews Bol.com

3. Dirt devil m135

Dirt devli kruimeldief

Dirt Devil heeft al veel mooi stofzuigers geleverd en deze kruimeldief past precies in die lijn. met zijn 9.6 Volt is hij iets minder krachtig dan de andere twee maar biedt toch voldoende zuigkracht. Je kunt ongeveer 10 minuten lang op hoge toeren stofzuigen.  Ook bij dit model worden een aantal handige mondstukken geleverd om moeilijke plekken te bereiken.

Reviews Bol.com

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan de best verkochte kruimeldieven bij Bol.com en Coolblue.nl

Voordelen van een kruimeldief

Gebruiksvriendelijk

Een kruimeldief is natuurlijk super handig als je even snel iets schoon wilt maken. Stel je laat een glas stuk vallen op de grond je pakt gauw de kruimeldief en je kunt overal weer lopen. Je hoeft dus niet eerst naar de kelderkast om die grote stofzuiger te pakken, tevens zijn ze draadloos dus geen gedoe met stekkers.

Reservoir

Een kruimelzuiger heeft geen stofzakken maar een reservoir waar het vuil in wordt opgevangen. Dit scheelt enorm in de kosten omdat je geen stofzakken meer hoeft te kopen.

Buitenshuis

Soms wil je buiten in de tuin even snel iets opzuigen dit is vaak lastig met een grote stofzuiger in verband met het snoer. Even snel de kruimelzuiger doet wonderen. Ook kun je hem goed gebruiken om even die kruimels van dat koekje in de auto op te zuigen.

Vloeistof

Met sommige hand stofzuigers is het mogelijk ook vloeistoffen op te zuigen. Is er weer een beker omgegaan pak gauw de kruimeldief en zuig al dat vocht weer op.

Opbergen

Een kruimeldief kun je eenvoudig opbergen in het oplaad station. Dit kun je op een gunstige plek monteren zodat je er eenvoudig bij kan als je hem nodig hebt.

Nadelen van een kruimelzuiger

Kruimeldieven zijn minder geschikt om te gebruiken voor grote klussen en oppervlakken. Daarnaast is een kruimeldief maar beperkt te gebruiken de battaerij is een keertje leeg waarna hij eerst weer goed opgeladen moet worden. Ook het kleinere reservoir is een keertje vol en moet zo nu en dan met een sopje schoongemaakt moeten worden.

Plaats een reactie